placki - 22990 przepisów (strona:239/1533)

placki ziemniaczane z pasta z kiszonego buraka i ogórka 134

Placki Składniki 4-5 ziemniaków średnich 1 cebula średnia 1 duże jajko olej do smażenia sól do smaku pieprz do smaku Wykonanie(...)Ziemniaki obrać ,umyć .Cebulę obrać .Ziemniaki i cebule pociąć na mniejsze kawałki i zblendować na gładko,lub zetrzeć ręcznie na tarce. Dodać jajko i przyprawy ,wymieszać do połączenia. Smażyć placki na dobrze rozgrzanej patelni z olejem.  ps. te placki nie maja mąki ,dlatego patelnia musi byc bardzo gorąca.na wierzchu jest łyżka serka naturalnego. Buraki ,pasta Składniki

mojej kuchni
placki ziemniaczane z pasta z kiszonego buraka i ogórka 147

Placki Składniki 4-5 ziemniaków średnich 1 cebula średnia 1 duże jajko olej do smażenia sól do smaku pieprz do smaku Wykonanie(...)Ziemniaki obrać ,umyć .Cebulę obrać .Ziemniaki i cebule pociąć na mniejsze kawałki i zblendować na gładko,lub zetrzeć ręcznie na tarce. Dodać jajko i przyprawy ,wymieszać do połączenia. Smażyć placki na dobrze rozgrzanej patelni z olejem.  ps. te placki nie maja mąki ,dlatego patelnia musi byc bardzo gorąca.na wierzchu jest łyżka serka naturalnego. Buraki ,pasta Składniki

w mojej kuchni
Fit placuszki warzywne (z piekarnika) 156

Propozycja na tani, szybki do przygotowania, wegetariański i lekki obiad - fit placki warzywne. Wystarczy zetrzeć młode warzywa, wymieszać je z przyprawami oraz jajkiem i całość upiec w piekarniku. Prosto i smacznie 😋 Danie idealne dla osób, które dbają o swoją figurę. Składniki na 2-3 porcje: 5 młodych, średniej wielkości ziemniaków 1 młoda cukinia 2 młode marchewki 1/2 cebuli(...)wszystkie składniki bardzo dokładnie ze sobą wymieszać. Jeśli masa jest zbyt mokra - wsypać kolejną łyżkę mąki. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Za pomocą łyżki nakładać porcje ciasta i formować placki. Piec około 20-30 minut w 180°C (do zarumienienia). Upieczone placki podawać na ciepło, np. z dipem jogurtowym. Składniki na placuszki przed wymieszaniem Placuszki warzywne przed

Ugotować
Ciasto Wawelskie 397

następnie wyłożyć na to połowę ubitych białek i posypać połową posiekanych orzechów włoskich. Tak samo postąpić z drugą połową kruchego ciasta, powideł, ubitych białek i orzechów. Każdy tak przygotowany placek piec w temperaturze 160 st. C przez około 35-40 minut (do lekkiego zarumienienia bezy). Jeśli obie blaszki piecze się od razu to należy ułożyć je na dwóch poziomach(...)się nie spaliła. Jeśli placki piecze się osobno, to najlepiej drugą porcję bezy (ubitych białek) na ten czas schować do lodówki, by się nie rozpłynęła. Po upieczeniu oba placki pozostawić do wystudzenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotować krem*: Można użyć gotowych budyniów lub stworzyć swój krem budyniowy od podstaw. Powyżej (przy składnikach) macie wyszczególnione produkty, które będą Wam potrzebne

Kulinarne Przeboje
Placuszki bananowe z dynią 129

nasz głód. Placuszki bananowe z dynią są słodkie od banana i nie trzeba dodawać do nich więcej cukru. Banan ma podobne właściwości do jajka i dobrze wiąże ciasto na placki. W składnikach jest wymienione jajko, ale dodać je tylko wtedy, gdy ciasto będzie zbyt gęste. W placuszkach zamiast mąki ryżowej dobrze sprawdzi się mąka kukurydziana lub kokosowa (kokosowej dodawać(...)mąki ryżowej. Ciasto na placuszki powinno być dość luźne, ale nie lejące. Mieszając w misce, powinny zostawać ślady po łyżce. Placuszki smażyć na dobrze rozgrzanej patelni posmarowanej masłem klarowanym. Placki obracać na drugą stronę, gdy się delikatnie przyrumienią i zapiecze się spód. Placuszki są smaczne bez dodatków, ale można je podać z ulubioną konfiturą, bitą śmietaną lub posypane cukrem

Gotuj w domu
Placuszki z mascarpone 381

sosem, np. truskawkowym. Składniki: 125g mascarpone 1 szklanka mąki pszennej 0,5 szklanki mleka 2 jaja 3 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Wszystkie składniki na placki przekładamy do miski i łączymy(...)sobą za pomocą miksera, lub blendera ręcznego, do uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta. Na suchą ( bez tłuszczu ) i rozgrzaną patelnię, nakładamy małe porcje ciasta i smażymy na małym ogniu, by placki się nie spaliły, a były puszyste. Smażymy placki do momentu, aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki, wtedy przewracamy placuszka na drugą stronę, smażymy jeszcze 2 minutki i przekładamy

NiePieprz.pl
CUKINIOWE INSPIRACJE LCHF (keto, LCHF, bez glutenu) 124

podrzucam Wam cukiniowe inspiracje od zwykłego spaghetti, leczo, przez pizzę, lazanię, placki, roladę, kotleciki aż po ketchup z cukinii. CUKINIOWE INSPIRACJE: Pizza z cukinii Pieczona rolada z cukinii Placki z cukinii Lazania z cukinii Spaghetti z cukinii Zupa krem z cukinii Kotleciki z cukinii Mini pizze z cukinii Leczo z cukinii Ketchup z cukinii Pamiętajcie, że większość przepisów(...)zamienniki wykonane z cukinii jak pizza, rolada czy placki wymaga odsączenia warzywa z nadmiaru wody. W tym celu należy cukinię dobrze oprószyć solą himalajską lub kłodawską by puściła sok, odstawi na jakiś czas a następnie odcisnąć wodę. Artykuł CUKINIOWE INSPIRACJE LCHF (keto, LCHF, bez glutenu) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF
Bagietka z nadziewaną tortillą 140

wydrążyć. Jak jest szersza to można to zrobić nożem, jeśli wąska, to nacinamy ją od góry wzdłuż długości i wydrążamy. Smarujemy margaryną środek. Boczek rumienimy na rozgrzanej patelni. Placki tortilii również smarujemy margaryną, obficie posypujemy szpinakiem i układamy najpierw boczek, a tuż za nim suszone pomidory. Ser ścieramy na tarce i dzielimy na 4 części- 2 większe i dwie(...)mniejsze. Większymi porcjami posypujemy placki tortilli i zwijamy je ciasto w rulon. Wkładamy w środek bagietki, ostrożnie by jej nie rozerwać. Wierzch posypujemy ponownie mniejszymi porcjami sera i odrobiną prażonej cebulki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180⁰C na ok 10 minut (najlepiej z funkcją parowania. Po tym czasie wyłączamy, uchylamy piekarnik i pozostawiamy bagietkę jeszcze kilka minut

Kuchnia w czekoladzie
Tortilla z sosem meksykańskim 126

Składniki (1 porcja): 1 pszenny placek tortilli 4 pieczarki 1/4 cebuli sól, pieprz olej do smażenia 2 plastry salami 2 plastry żółtego sera garść sałaty 2 pomidorki koktajlowe 2 łyżki sosu meksykańskiego Przygotowanie: pieczarki i cebulę pokroić w kostkę rozgrzać tłuszcz na patelni i podsmażyć na niej pieczarki z cebulą tortillę posmarować sosem meksykańskim, ułożyć na niej pieczarki(...)cebulę, plastry salami oraz ser żółty wstawić , nie składając placka,do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 3-5 minut wyjąć z piekarnika, tortille, dodać warzywa, złożyć placek na pół Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Pancakes w stylu amerykańskim 231

technologii od jakiegoś czasu stał się też fanem najpopularniejszych placków, czyli pancakes.  W sumie to takie mega puszyste i grube "wypasione" naleśniki. Odkąd je pierwszy raz przygotowałam jeszcze ani razu nie zrobiłam zwykłych naszych naleśników, bo dostałam zakaz.  Moja córka, nieodzowna "córeczka tatusia" również się zakochała w tych plackach.  Ja jak zwykle odstaję od nich(...)odzwierciedla też tamtejszą kuchnię. Cóż wszystko jest dla ludzi, a przepisy są po to by się nimi inspirować i je zmieniać. Jak zobaczycie można zrobić naprawdę puszyste i grube placki bez użycia takiej niebotycznej ilości spulchniacza w postaci proszku do pieczenia.  U mnie w cieście mieszanka sody oczyszczonej i wyżej wspomnianego proszku oraz technika zaparzanych jajek mocno ubitych

vaniliowoczekoladowa
Placki ziemniaczane 142

zrobić smaczne placki ziemniaczane nie potrzeba wiele ,najważniejszy jest dobry gatunek ziemniaka. Do placków będą najlepsze te o dużej zawartości skrobi ok.700 gram ziemniaków (waga po obraniu) 1 jajko 1 duża cebula 50 gram mąki pszennej sól i pieprz olej lub smalec do smażenia Obrane zimniaki i cebulę zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodajemy jajko mąkę przyprawy(...)Dokładnie mieszamy. ( jeżeli ciasto będzie zbyt rzadkie można dosypać mąki. ale pamiętajmy że im mniej mąki tym placki smaczniejsze) Na patelni rozgrzać tłuszcz do smażenia.  łyżką nakładamy porcje ciasta, smażymy na średnim ogniu z każdej strony na złoty kolor. Następnie przekładamy na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu

Andzia Pichci
Placki po zbójnicku 106

Klasyczne placki ziemniaczane z dodatkiem przesmażonego boczku i wędzonego sera  ok. 600 gram ziemniaków 2 czubate łyżki mąki 1 duże jajko 1 średnia cebula sól pieprz Wędzony żółty ser lub oscypek według uznania 300 gram boczku wędzonego parzonego Olej(...)smażenia Ziemniaki i cebulę  obrać i zetrzeć na tarce, dodajemy przyprawy mąkę i jajko dokładnie mieszamy. Następnie na dobrze rozgrzany tłuszcz nakładamy po dwie łyżki masy ziemniaczanej formując placki. smażymy z każdej strony na złoty kolor  Boczek kroimy w kostkę lub cienkie paseczki i przesmażamy na suchej patelni. Ser zetrzeć na tarce. Na każdy placek nakładamy

Andzia Pichci
Chaczapuri z patelni 129

kiedy mi się nie chcę wyrabiać ciasto i piec te pyszne placki, wtedy robię oszukane chaczapuri z patelni. Polecam wypróbować ten prosty przepis na pyszne i bardzo sycące placki, które idealnie nadają się na śniadanie Składniki: – 50g twardej mozarelli – 35g sera feta – 1 jajko – 50g jogurtu naturalnego – 20g mąki (u mnie pełnoziarnista pszenna

Smaki Armine
Amerykańskie Pancakes od Hungry Jim’s – Days Gone 128

był zbyt gęsty, można dolać więcej śmietany). 7. SMAŻENIE NALEŚNIKÓW (15 min) Mocno rozgrzać patelnię, wysmarować odrobiną masła. Chochlą nałożyć na środek porcję ciasta, lekko rozprowadzić po bokach, aby placki były okrągłe. Smażyć na mocnym ogniu przez 3-4 minuty, aż placek nieco urośnie, a na jego powierzchni zaczną pojawiać się bąble. Następnie przewrócić szpatułką na drugą stronę(...)smażyć kolejne 3 minuty. Placuszki muszą być ładnie zarumienione z dwóch stron. Gorące odkładamy na talerz, układając jeden na drugim. PODANIE Gorące placki polewamy płynnym karmelem. Pałaszujemy zanim przyjdą świrusy i nam je zeżrą. Artykuł Amerykańskie Pancakes od Hungry Jim’s – Days Gone pochodzi z serwisu NERDS' KITCHEN

Nerds Kitchen
Placki z twarogiem, kurczakiem i suszonymi pomidorami 113

pewno, że jestem ogromną fanką wszelkich placków i naleśników, dlatego kolejny przepis na to danie nie powinien dziwić. Tym razem sycącą wersja o włoskim charakterze z wykorzystaniem twarogu, kurczaka, suszonych pomidorów, parmezanu i bazylii. Wyszło zaskakująco pysznie, a do miski wrzuciłam niemal lodówkowe resztki! Czasami takie smaczne niespodzianki są najlepsze! 😊 Placki: 500g kurczaka, u mnie mięso z udek 250g(...)składników. Patelnię rozgrzewamy, ja lekko skrapiam ją olejem kokosowym, a następnie nakładam dwoma łyżkami porcje ciasta, tak by na patelni znalazły się po 3 placuszki na partię smażenia. Każdego placka smażymy z każdej strony ok. 2-3 minuty aż będą złoto-brązowe, a kurczak zmieni kolor. I tak aż do ostatniej porcji ciasta. Z podanej ilości składników wychodzi

Cooking Monster