placki - 22990 przepisów (strona:149/1533)

Placki z twarogu i kaszy manny 95

Placki z twarogu i kaszy manny to pyszne i szybkie w wykonaniu placuszki, które na pewno przypadną do gustu najmłodszym. Moje Córeczki uwielbiają te placki, zwłaszcza w towarzystwie dżemu wiśniowego. Placki z twarogu przepis Uwielbiam wszelkiego rodz The post Placki z twarogu i kaszy manny appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Placek drożdżowy na żółtkach z serem 58

mojprzepisna.pl | Placek drożdżowy na żółtkach z serem Klasyczne drożdżowe ciasto z dużą ilością białego sera i pyszną kruszonką na żółtkach, zamiast całych jaj. Bardzo długo utrzymuje świeżość, jest wilgotne i sycące. Polecam na śniadanie czy kolację. Składniki na ciasto drożdżowe: 500 gr mąki pszennej tortowej + do podsypania (nie więcej niż 50 gr) 100 gr masła 1/3 szklanki cukru(...)masła rozpuszczonego i ostudzonego 100 gr mąki pszennej Do masła dodać cukier, rozetrzeć, żeby cukier był niewyczuwalny, dosypać mąkę, wyrobić, tak aby wszystkie składniki się połączyły. Smacznego! Placek drożdżowy na żółtkach z serem Placek drożdżowy na żółtkach z serem Placek drożdżowy na żółtkach z serem

moj przepis na
Placek orzechowo-jeżynowy (bez mleka) 63

mojprzepisna.pl | Placek orzechowo-jeżynowy (bez mleka) Tak to jest jak się zaczyna pieczenie ciasta z przeświadczeniem, że wszystkie składniki są, a jak już mąką przesiana, owoce umyte, okazuje się, że jednak nie wszystko jest. Tak było i w tym przypadku, miało być kokosowo-malinowe a wyszło orzechowo-jeżynowe :-). Ciasto jest bardzo fajne, smaczne, proste i niekłopotliwe. Myślę(...)tarce, posypać owoce. Piekarnik rozgrzać do 180 st. (bez termoobiegu). Piec w rozgrzanym piekarniku 40 -45 min. Wyjąć ostudzić. Pokroić w kwadraty. Ciasto można posypać cukrem pudrem. Smacznego! Placek orzechowo-jeżynowy (bez mleka) Placek orzechowo-jeżynowy (bez mleka) Placek orzechowo-jeżynowy (bez mleka

moj przepis na
Placek drożdżowy na żółtkach z serem 55

mojprzepisna.pl | Placek drożdżowy na żółtkach z serem Klasyczne drożdżowe ciasto z dużą ilością białego sera i pyszną kruszonką na żółtkach, zamiast całych jaj. Bardzo długo utrzymuje świeżość, jest wilgotne i sycące. Polecam na śniadanie czy kolację. Składniki na ciasto drożdżowe: 500 gr mąki pszennej tortowej + do podsypania (nie więcej niż 50 gr) 100 gr masła 1/3 szklanki cukru(...)masła rozpuszczonego i ostudzonego 100 gr mąki pszennej Do masła dodać cukier, rozetrzeć, żeby cukier był niewyczuwalny, dosypać mąkę, wyrobić, tak aby wszystkie składniki się połączyły. Smacznego! Placek drożdżowy na żółtkach z serem Placek drożdżowy na żółtkach z serem Placek drożdżowy na żółtkach z serem .pf-button.pf-button-excerpt { display: none

moj przepis na
Placek orzechowo-jeżynowy (bez mleka) 58

mojprzepisna.pl | Placek orzechowo-jeżynowy (bez mleka) Tak to jest jak się zaczyna pieczenie ciasta z przeświadczeniem, że wszystkie składniki są, a jak już mąką przesiana, owoce umyte, okazuje się, że jednak nie wszystko jest. Tak było i w tym przypadku, miało być kokosowo-malinowe a wyszło orzechowo-jeżynowe :-). Ciasto jest bardzo fajne, smaczne, proste i niekłopotliwe. Myślę(...)tarce, posypać owoce. Piekarnik rozgrzać do 180 st. (bez termoobiegu). Piec w rozgrzanym piekarniku 40 -45 min. Wyjąć ostudzić. Pokroić w kwadraty. Ciasto można posypać cukrem pudrem. Smacznego! Placek orzechowo-jeżynowy (bez mleka) Placek orzechowo-jeżynowy (bez mleka) Placek orzechowo-jeżynowy (bez mleka) .pf-button.pf-button-excerpt { display: none

moj przepis na
Australijskie placki ziemniaczane z guacamole 68

Australijskie placki ziemniaczane z guacamole to placuszki zrobione z tłuczonych ziemniaków z dodatkami jajek, mleka i mąki. Powstaje coś pomiędzy pankejkami a plackami ziemniaczanymi – pyszne, delikatne – idealnie komponują się z guacamole! To też świetny sposób na wykorzystanie reszter ziemniaczanego puree. Australijskie placki ziemniaczane Read More Artykuł Australijskie placki ziemniaczane z guacamole pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Tunezyjska szakszuka i test patelni tytanowej Woll 63

pory z dużą rezerwą podchodziłam do hasła patelnie beztłuszczowe . Moje wcześniejsze doświadczenia z nimi były raczej średnie – koniec końców i tak musiałam dodawać olej lub masło, bo placki, kotlety czy jajka przywierały do powierzchni. Ale patelnia tytanowa Woll Diamond Lite znowu mnie zaskoczyła! Placki ziemniaczane czy rosti bez tłuszczu? Proszę bardzo! Jajka sadzone bez masła? Czemu(...)temperaturę w każdym miejscu. 8 milimetrowe dno gwarantuje optymalną dystrybucję ciepła oraz brak odkształceń nawet przy bardzo wysokich temperaturach. Równomiernie nagrzewanie sprawdziłam np. podczas smażenia naleśników – gdy przewracałam placek na drugą stronę, cały był rumiany dokładnie w takim samym stopniu. A już traciłam wiarę w to, że to możliwe. Odpinany uchwyt Czy może być coś wygodniejszego niż patelnia

Na-talerzu.pl
Naleśniki zapiekane z białym serem i sosem budyniowym 69

budyniowy: 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki śmietany 18% 1 jajko 2-3 łyżki cukru 1/2 opakowania cukru waniliowego Naleśniki zapiekane z białym serem i sosem budyniowym - przygotowanie:   Usmażyć placki naleśnikowe. Jajka należy ubić, dodać wodę, mleko, sól i wszystko dokładnie wymieszać. Następnie wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia. Po ponownym rozmieszaniu wlać oliwę i delikatnie rozprowadzić(...)pomocą łyżki (dzięki temu placki nie będą przywierały do patelni). Przygotować masę serową. Masło utrzeć z pudrem i cukrem waniliowym. Dodać żółtka, ser, śmietanę oraz aromat cytrynowy. Białka z cukrem ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą serową. Masę (po około 2 czubate łyżki) rozsmarować na plackach.  Do środka placków złożyć dwa brzegi, a następnie dość

Di gotuje
Ciasto Aniołek 96

Wspaniałe połączenie kruchego ciasta i budyniu waniliowego. Ciasto najlepiej smakuje po 2-3 dniach, gdy placki nawilgną od masy. Wierzch można posypać wedle uznania płatkami migdałowymi, kokosem lub wiórkami białej czekolady. Polecam to ciasto nie tylko na co dzień ale również na wyjątkowe okazje. Ciasto: 500g mąki pszennej 200g śmietany 18% 2 jajka 125g masła 1/2 szkl cukru(...)łyżka mąki pszennej 1/2 szkl cukru płatki migdałowe i wiórki kokosowe do posypania Ciasto: Wszystkie składniki posiekać i zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na 4 równe części i upiec placki wielkości blaszki 20x30cm. Placki piec ok 10 minut w 180 stopniach. Ostudzić. Krem: Mleko, cukier i masło rozpuścić. Pozostałe składniki dokładnie rozbełtać i wlać do gotującego się mleka. Wymieszać

Smakołyki Asi
Placek po węgiersku 69

Placki po węgiersku to jedno z moich ulubionych dań. Z resztą nie tylko moje, ale także i mojego Męża, który jak tylko słyszy, że robię placek po węgiersku, to prosi, żebym koniecznie przygotowała większą porcję. Placki po węgiersku To danie jest jed The post Placek po węgiersku appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Chaczapuri – serowe chlebki 70

można dodać troszkę soli. Masę serową dzielimy na 4 równe części, z każdej formujemy kulkę. Ciasto również dzielimy na 4 części. Wałkujemy na lekko podsypanym mąką blacie na płaski placek. Na środku umieszczamy kulkę serową, po czym zlepiamy ciasto. Kładziemy je złączeniem do dołu i rozpłaszczamy na cienki placek przy pomocy wałka. Suchą patelnię rozgrzewamy. Moc palnika zmniejszamy(...)smażymy przygotowane placki z obu stron do zrumienienia (po około 5 minut z każdej strony). Na ciepły placek wykładamy po kilka cienkich plasterków masła. Podajemy od razu po przygotowaniu

Smaki Na Talerzu
Poradnik. Jak usmażyć dobre nośniki? 61

spójność. Zbyt mała ich ilość spowoduje, że ciasto będzie przywierało do patelni. Zbyt dużo jajek sprawi, że naleśnik będzie mało elastyczny i może łamać się przy zawijaniu farszu. Aby placki były bardziej delikatne można dodać do ciasta same żółta a na końcu ubitą z pianę z białek. Woda do naleśników Najczęściej do naleśników dodawana jest woda gazowana. Dzięki niej(...)placki są bardziej puszyste. Wodę gazową można również zastąpić wodą niegazowaną i niewielką ilością proszku do pieczenia. Efekt będzie podobny. Sól, cukier – podstawa naleśników Niektóre przepisy pomijają cukier lub sól. Wszystko zależy od efektu który chcemy osiągnąć. Jednak warto pamiętać, że odrobina soli podkreśla słodki smak. Cukier zaś sprawia, że naleśniki nabierają po usmażeniu ciemniejszego koloru. Na jakim

ProstePesto.pl
Tort czekoladowy 76

wymieszać i przelać ciasto do formy. Wyrównać wierzch i włożyć do piekarnika. Piec 30 minut. Upieczony biszkopt zostawić do ostudzenia. Nasączenie/przełożenie: Ostudzony biszkopt podzielić na 3 równe placki. Pomarańczę umyć, przekroić na pół, wycisnąć sok i przelać go przez sitko do szklanki. Dolać około 150 ml wody, dodać cukier i opcjonalnie wódkę. Wymieszać, aby cukier się rozpuścił(...)Wszystkie placki nasączyć przygotowanym sokiem. Dolny biszkopt położyć na sztywnej podkładce i posmarować go równomiernie dżemem z czarnej porzeczki. Krem czekoladowy: Masło przełożyć do garnuszka i roztopić. Dodać połamaną czekoladę i podgrzewając mieszać, aż się całkowicie rozpuści i powstanie nam jednolita masa. Zostawić do ostudzenia. Zimną śmietanę ubić (w dużej misce) stopniowo dodając do niej cukier waniliowy i cukier

Passions hobbies life
Tort czekoladowy z mandarynkami 87

koniec dodać wodę, wymieszać i przelać ciasto do formy. Wyrównać wierzch i włożyć do piekarnika. Piec 30 minut. Upieczony biszkopt zostawić do ostudzenia. Nasączenie: Biszkopt podzielić na 4 równe placki. Pomarańczę umyć, przekroić na pół i wycisnąć sok. Sok przelać przez sitko do szklanki, dolać 190 ml wody, dodać cukier i opcjonalnie wódkę. Dobrze wymieszać, tak aby cukier się(...)rozpuścił. Wszystkie placki nasączyć przygotowanym sokiem. Krem czekoladowy: Masło przełożyć do garnuszka i rozpuścić. Dodać połamaną czekoladę i podgrzewając mieszać, aż się całkowicie rozpuści i powstanie nam jednolita masa czekoladowa. Zostawić do ostudzenia. Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając do niej cukier waniliowy i cukier puder. Do ubitej dodać serek mascarpone i zmiksować. Na koniec wlać gęstniejącą czekoladę i zmiksować

Passions hobbies life
Orzechowiec/ Miodownik z orzechami 121

Przepyszne miodowe placki przełożone powidłami i kremem budyniowym, zwieńczone chrupiącymi orzechami to doskonała propozycja nie tylko na świąteczny deser. Ciasto można upiec dużo wcześniej i przełożyć 3 dni przed podaniem. Gdy kruche placki nawilgną od masy i powideł będzie jeszcze smaczniejsze. Ciasto miodowe: 500g mąki pszennej 2 jajka+żółtko 200 g cukru 2 łyżki miodu 200g margaryny(...)pieczenia przez ok 10 minut, do zarumienienia. Jedno ciasto upiec z orzechami. Polewa orzechowa: Margarynę, miód i cukier rozpuścić w garnuszku. Dodać orzechy i chwilę podgrzewać. Wyłożyć na jeden placek miodowy i upiec. Krem: Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem cukru. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch. Cały czas miksując dodawać po łyżce budyniu i ekstrakt waniliowy

Smakołyki Asi