Przepis na : obiad
Przepis na tradycyjne placki z tartych ziemniaków. Chrupiące i smaczne są świetnym pomysłem na szybkie i proste danie. Czas przygotowania: 1 godzina Ilość porcji: 1-3 osób Trudność przygotowania: łatwe SKŁADNIKI : 1,5kg obranych ziemniaków 3 jajka 1 cebula 4 łyżki mąki pszennej sól pieprz olej do smażenia 1. Obrane ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Następnie z masy odlewamy nadmiar wody. 2. Dodajemy jajka, mąkę oraz startą na drobnych oczkach cebulę. Mieszamy na jednolitą masę. Dopr... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...