placek z orzechami - 1374 przepisów (strona:3/92)

Miodownik z jabłkami 365

trzy części, każdy placek piec osobno w 175 C. przez 10 minut.  Na trzecią część ciasta, która będzie na samej górze, proszę przygotować masę z orzechów, trzeci placek pieczemy razem przygotowanymi orzechami. Polewa orzechowa: - 10 dag orzechów włoskich  - 2 łyżki masła  - 4 łyżki cukru trzcinowego - 3 łyżki miodu 1. Masło rozpuszczamy z miodem, cukrem. Orzechy

Apetyczna babeczka
Luksusowy z masą orzechową 176

Ubijam białka na pianę i delikatnie mieszam z masą. Gotowe dzielę na trzy części. Do pierwszej dodaję mak, do drugiej-wiórki, a do trzeciej-mielone orzechy. Każdy placek piekę osobno w blasze wyłożonej papierem do pieczenia przez(...)temp. 160'C. Wyjmuję i odstawiam. Mleko gotuję, zestawiam z ognia i wsypuję mielone orzechy. Mieszam i studzę masę. Masło ucieram z cukrem pudrem na pianę i dodaję po łyżce masę z orzechami.  Na spód kładę placek orzechowy, na to połowę masy, przykrywam plackiem kokosowym, reszta masy, a na górę -placek makowy. Całość

Ciasteczkowy Potwór
Orzechowiec II 191

złota). Drugą częścią ciasta również wyłożyć blaszkę i wylać na wierzch masę orzechową. Piec nieco dłużej, około 20 minut. Masa orzechowa: Cukier masło i miód rozpuścić w garnuszku. Dosypać orzechy. Całość zagotować. Gorącą masę wylać na drugą część ciasta. Krem waniliowy: Mleko wlać do garnka. Odlać 1/2 szklanki. Laskę wanilii przeciąć wzdłuż na pół, wyskrobać ziarenka i dodać do mleka(...)Polewa czekoladowa : w rondelku rozpuścić masło. Zdjąć z ognia i dodać cukier puder. Wymieszać. Następnie dodać kakao. Ponownie zamieszać. Na samym końcu dolać 2 łyżki zimnej wody. Na placku z orzechami rozprowadzić krem waniliowy i przykryć go "gołym" plackiem. Ciasto polać polewą czekoladową i posypać orzechami. Pozostawić w chłodnym miejscu co najmniej na jedną dobą, żeby smaki się przegryzły. Ciasto

My simple kitchen
SNIKERS LENY 274

orzechowa: Obłuskane orzechy dzielimy na mniejsze cząstki.  Wszystkie składniki na masę wrzucamy do garnka i smażymy na wolnym ogniu ok. 15 min. stale mieszając. Następnie wylewamy jeszcze gorącą masę orzechową na drugą część surowego ciasta i wkładamy to do piekarnika na również 20 min. Pieczemy w tem. 170-180 stopni C.  Upieczone placki pozostawić(...)żółtkami, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Do masy dodajemy po łyżce zimnej kaszki i całość ręcznie ucieramy.    Krem wykładamy na część upieczonego zimnego placka z orzechami .  Przykrywamy to drugim plackiem i całość polewamy polewą czekoladową lub roztopioną czekoladą.   DOBRA rada: Ciasto najlepiej przygotować na ok . 1-2 dni przed planowanym

Moje Słodkie Piekiełko
606. Na szybko. Z kaszy. 176

placki z kaszy manny placki z sosem z nutalli* z bananami i orzechami laskowymi; kawa tiramisu z mlekiem Nerwowy poranek, kłótnia z bratem, sos za rzadki, jedzone w pośpiechu bo spóźniona już jestem. Ach...Ciężki dzisiaj dzień przede mną, a niby niedziele są takie spokojne... ale, dam radę

More food, love and dreams
PLACKI DYNIOWE Z NIEBIESKIM SEREM 199

Placki ziemniaczane wszyscy znamy bardzo dobrze. Co jednak powiecie na... Artykuł PLACKI DYNIOWE Z NIEBIESKIM SEREM pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
450. Rozjeżdżające się placki. 167

placki z serka wiejskiego ze smażonym w cynamonie jabłkiem, pekanami i cukrem pudrem Prawdę powiedziawszy chciałam już spisać te placki na stratę, a w

More food, love and dreams
508. Owsiane na jogurcie. 147

placki owsiane na jogurcie greckim z dom.dżemem i nerkowcamiPomysł całkowicie "pożyczony" od Sylwii, pyszne były :)Niee, wcale nie wróciłam przed chwilą do domu, i

More food, love and dreams
Przekładane ciasto miodowo - orzechowe 176

jego punkcie :) I wcale mu się nie dziwię. Ciasto jest rewelacyjne!!! Już teraz wiem, że pojawi się u mnie na Wielkanocnym stole :) Placki miodowe przełożone kremem, do tego dżem wiśniowy, masa kajmakowa i pyszne, karmelowe orzechy na wierzchu... czy trzeba więcej pisać? :)   Przepis na ciasto znalazłam na tym blogu ( klik )  Składniki: Ciasto miodowe: 600 g mąki(...)zmiksować go z masłem. Złożenie ciasta: Na spód kładziemy jeden placek miodowy. Smarujemy go dżemem wiśniowym a następnie nakładamy krem budyniowy. Przykrywamy drugim plackiem, na którym rozsmarowujemy masę kajmakową. Całość przykrywamy trzecim plackiem z orzechami. Lekko dociskamy i odstawiamy najlepiej na całą noc. Wówczas placki zmiękną i nie będzie problemów z krojeniem ciasta. A oto kolejna testowana przeze

My simple kitchen
Placek orzechowy 188

lekko mieszamy. Pianę dzielimy na dwie równe części. 3. Jeden placek rozwałkowujemy i dajemy na formę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 23x38 cm. Na placek dajemy połowę piany z orzechami. 4. Rozsmarowujemy. 5.Następnie rozwałkowujemy drugi placek i dajemy na pianę z orzechami. 6. Smarujemy pozostałą pianą. 7. I na wierzch rozwałkowujemy trzeci placek

Kuchnia u Bietki
Snikers 628

placek wyłożyć masę orzechową i piec w tej samej temperaturze około 15 minut, aż orzechy się zrumienią. Wystudzić. Masa orzechowa: miód, cukier, masło oraz sól włożyć do garnka i rozpuścić. Następnie wsypać posiekane orzechy włoskie i całość zagotować. Gorącą masę wyłożyć na ostatni placek. Krem: z mleka, proszku budyniowego i cukru ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć na miękki(...)budyniu i mieszać aż powstanie gładki krem. Złożenie ciasta: Na spód blachy wyłożyć jeden placek miodowy. Rozsmarować na nim krem i przykryć drugim plackiem. Następnie rozsmarować masę kajmakową i przykryć ostatnim plackiem z orzechami. Wierzch ciasta przykryć papierem do pieczenia i równomiernie obciążyć, najlepiej na całą noc. Następnego dnia zdjąć obciążenie. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Przełożyć do foliowego

My simple kitchen
Orzechowiec 192

orzechów włoskich 2 łyżki miodu 1 łyżka cukru 100 g masła 1 puszka masy krówkowej  2 wagoniki herbatników Cukry Nyskie 1 wagonik krakersów blaszka o wymiarach 25/40 cm Wykonanie: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy miękką margarynę,cukier, cukier waniliowy, jajka, śmietanę wymieszaną z sodą i szybko zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na 2 części,rozwałkowujemy na cienkie placki(...)blaszek. W garnku rozpuszczamy margarynę, miód i cukier, następnie dodajemy posiekane orzechy i chwilę gotujemy ciągle mieszając. Orzech odstawiamy do lekkiego przestygnięcia i wykładamy na jeden placek. Placek z orzechami pieczemy w temperaturze 180 stopni około 18/ 20 minut ciasto bez orzechów trochę krócej. Do garnka wlewamy połowę mleka i zagotowujemy, w drugiej części rozpuszczamy cukier,budynie

Sama słodycz i szczypta chili
Przepyszna baklava, baklawa, bakława z orzechami i pistacjami 146

Ciasto dzielimy na 30 kawałków (wielkości większego orzecha włoskiego) Wałkujemy każdy fragment ciasta na bardzo cieniutki, przeźroczysty placek. Układamy placek na placku. Po 10 i 20 warstwach, przekładamy siekanymi orzechami i kontynuujemy kłaść placki. Ciasto przekładamy do blachy, kroimy na kawałki w kształcie rombów. Polewamy sklarowanym i rozpuszczonym masłem. Posypujemy siekanymi pistacjami. Pieczemy w 180 stopniach przez(...)godzinę. Rozpuszczamy składniki syropu. Polewamy etapami ostudzone ciasto. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/desery/inne/przepyszna-baklava-orzechami-pistacjami/ MieszamWGarnku Artykuł Przepyszna baklava, baklawa, bakława z orzechami i pistacjami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Miodownik z kremem, polewą czekoladową i orzechami 171

Już za tydzień, zawitają do Nas święta. 💖Miodownik to smaczne ciasto, które szybko zniknie ze świątecznego stołu. Miłośnicy miodu i orzechów, na pewno pokochają to ciasto. Miodowe placki przełożone kremem budyniowym o aromacie wanilii i migdałów, a to wszystko oblane cudown ą  polew ą  czekoladow ą  i posypane orzechami włoskimi.😋 Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień(...)ciągle mieszać. Dodać olejek migdałowy, wymieszać I przekładać placki gorącą masą.  Polewa: Czekoladę rozpuścić w mleku na małym ogniu ciągle mieszając następnie polać nią placek I rozsmarować. Orzechy posiekać na drobno nożem I posypać po placku

kulinarne odsłony pati
Snikers 166

ciasto. Podzielić na dwie części i upiec dwa placki (15-20 minut w temperaturze 180°C), z tym że przed pieczeniem na drugi placek wylać przygotowaną masę orzechową: MASA ORZECHOWA 20 dag orzechów włoskich (można posiekać) 12 dag masła 10 dag cukru 2-3 łyżki miodu Wszystkie składniki rozpuścić i wylać na drugi placek i upiec(...)MASA BUDYNIOWA Ugotować budyń na 3/4l mleka w 1/2l mleka z 3/4 szklanki cukru. Do ciepłego budyniu wrzucamy kostkę margaryny lub masła i miksujemy. Ciasto przekładamy masą budyniową, placek z orzechami układamy na wierzchu. Ciasto najlepsze jest na drugi a nawet na trzeci dzień po upieczeniu. SMACZNEGO

Blondynka Gotuje