opakowaniu. Zazwyczaj wrzuca się je do wrzątku na ok. 1,5-2 minuty.Na oleju podsmażamy 1/2 cebuli i 1 ząbek czosnku, dodajemy mięso mielone, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i pietruszką. Gdy będzie gotowe, dokładamy do niego ugotowane "kluski".Na maśle posmażmy pozostałą część cebuli oraz czosnek, dodajemy puszkę pomidorów (u mnie już pokrojone i bez skórki). Gotujemy na średnim ogniu
Kitchens Alphabetdziała oczyszczająco na nerki i pęcherz moczowy.Obniża ciśnienie.Działa uspokajająco.Dzięki sporej ilości błonnika usprawnia pracę jelit.Niegdyś warzywo bardzo powszechne,całkowicie zostało wyparte przez ziemniaka i pietruszkę.W Niemczech jest bardzo popularne,bardziej niż pietruszka i leży na wszystkich stoiskach z warzywami.Dostępne w każdym większym markecie.Sama nie wiem ,czemu tak późno siegnęłam po to warzywo.Jest naprawdę
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!duze pomidory lub wlasny przecier lub pomidory z puszki1 cebula1 zabek czosnku w plasterkach1 spora lodyga selera naciowego500 ml rosolu lub bulionu warzywnegosol,pieprz1 lyzka oliwy lub olejuzielona pietruszka i listki oreganoPo przepis na spätzle zapraszam tutaj:klik.Wykonanie:W garnku,w ktorym bedziemy gotowac zupe rozgrzac oliwe i podsmazyc cebule pokrojona w kostke.Dodac czosnek pokrojony w plasterki i pokrojony(...)zupie.Miekkie warzywa zmiksowac blenderem na puree,a nastepnie calosc przetrzec przez sitko.Teraz dolac bulion i calosc zagotowac.Dodac sol i pieprz.Zupe podawac z osobno ugotowanym domowym makaronem ,posypana zielona pietruszka i oregano.Zycze smacznego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!przysmazenie pieczarek z cebulka na masle.Niezwykle smakowita ,ktora znika natychmiast.Jedna z naszych ulubionych.Bardzo polecam.Skladniki :garstka suszonych podgrzybkow500-700 g pieczarek1 cebula2 lyzki masla ghee 2-3 marchweki1/2 malego selera1 pietruszka-korzenkawalek pora zielona pietruszkajogurt grecki lub smietanabulion warzywny-1,5 lmakaron 2-3 garstkipieprz z mlynkasolWykonanie:wieczorem w dniu poprzedzajacym gotowanie namoczyc suszone grzybyoczyszczone pieczarki pokroic w plasterki,polplasterki,paseczki(...)dloniach makaronu.Dodaje pokruszone spätzle.Dodac sol.Gotowac okolo 15 minut.Wylaczyc i zostawic na ogniu,by makaron apetycznie napecznial.Doprwawic swiezo zmielonym pieprzem.na talerzu przybrac kleksami jogurtu i sowicie posypac zielona pietruszka. ZYCZE SMACZNEGO ! UWAGI
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!drugi dzien.Skladniki na 21 sztuk:1 kg obranych ziemniakow1 lyzka maki ziemniaczanej1 lyzka maki pszennej-opcjonalnie1 jajkosolSkladniki na farsz:300 g wolowiny gotowanej z rosolu1 mala marchewka z rosolukawalek pietruszki i selera z rosolu1 cebulasol,pieprzmajeranek-opcjonalnie1 lyzka maslaWykonanie:polowe ziemniakow ugotowac,przecisnac przez praske.Ostudzicw czasie jak ziemniaki sie gotuja zmielic mieso z kawalkiem marchewki,pietruszki i selera.Cebule pokroic
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!rozplywajacy sie w ustach.I wlasciwie nie wiem,czy to sprawil dodatek beszamelu czy kokosa.Warto w kazdym razie wyprobowac.Naprawde polecam.Skladniki :4 papryki1/2 szklanka ryzu1 szklanka bulionu warzywnego1 marchewka1/3 pora1 cebulazielona pietruszka kawalek zoltego sera ( np.bergkäse,parmigiano riggiano)Skladniki na beszamelowy sos kokosowy: 1/2 szklanki gestego mleka kokosowego 1/2 szklanka wody(...)przygotowanym sosem beszamelowym.Farszem napelnic polowki papryk.Ulozyc w naczyniu zaroodpornym,podlac 100 ml wody lub bulionu ,posypac startym serem i piec okolo 30-40 minut.przed podanie posypac natka zielonej pietruszki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!sosie ananasowo-kokosowym – składniki:2 piersi kurczaka1 cebula1 chilipuszka mleka kokosowego ok. 400 mlok 400 g ananasa z puszkisól, pieprz, paprykaok. 1 łyżeczki imbiruok. 1 łyżeczki kurkumynatka pietruszki lub kolendryoliwa do smażenia Kurczaka myję, osuszam i kroję w kostkę. Doprawiam solą, pieprzem i papryką. Na patelni podsmażam pokrojoną cebulę z oczyszczonym z nasion i pokrojonym w paseczki chili(...)Gotuję kilka minut po czym dodaję ananasa pokrojonego w kostkę-bez soku. Jeśli sos jest zbyt rzadki zagęszczam 1 łyżką mąki ziemniaczanej. Przed końcem gotowania dodaję umytą i poszatkowana pietruszkę. Smacznego Post Kurczak w sosie ananasowo-kokosowym pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plsię lubi, to się lubi co się ma… Podałam go z kuskusem, do którego dorzuciłam garść rodzynek i zalałam bulionem, a jak się już zrobił dodałam dużo posiekanej pietruszki (wolę pietruszkę niż kolendrę) i startej skórki cytrynowej.Kurczak po marokańsku – składniki:8 pałek z kurczaka1 cebula1 czerwona papryka2 ząbki czosnku2 łyżeczki koncentratu pomidorowego300 ml bulionu z kurczakapo 1 łyżeczce
UgotujmyTo.pleksperymenty w kuchni, to jest to coś dla Was. Ugotowana w bulionie kasza jaglana, do tego rzodkiewka, świeży ogórek, czerwona cebula, kiełki brokuła, kolorowa papryka, starty zółty ser, świeża pietruszka i delikatny cytrynowo-musztardowy sos winegret. To propozycja na lekką kolację lub obiad - jeśli podacie ją w towarzystwie np. grillowanej piersi z kurczaka. Mojego serca ta sałtka nie skradła, moim(...)pokrój w plasterki, ogórka obierz ze skórki i pokrój w większą kostkę, papryki również pokrój w kostkę, cebulę - w półksiężyce; wrzuć warzywa do ostudzonej kaszy.Dodaj kiełki i posiekaną drobno pietruszkę oraz starty ser, dosól do smaku.SOS WINEGRET:Do malutkiego słoiczka wlej oliwę z oliwek, sok z cytryny, musztardę, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, cukier oraz sól i pieprz do smaku
Słodko-Słony Świat Ilonymaśle, do momentu aż się zarumieni. Dodać mięso mielone i podsmażyć razem z cebulą. W trakcie smażenia mięso należy rozdrabniać, na możliwie jak najmniejsze kawałeczki (tak jak do spaghetti). Pietruszkę drobno posiekać i dodać do mięsa. Doprawić solą, pieprzem i zdjąć z patelni, pozostawiając na niej nadmiar tłuszczu (im mniej go zostanie w mięsie tym lepiej, ponieważ później z tego
Świat Domowej Kuchnichlebem. Mmmm.... pychota :)Każdy gatunek mięsa umyć, a następnie posolić (oprócz wątróbki). Następnie obsmażyć i dusić wszystko razem w garnku z dodatkiem liści laurowych, ziaren ziela angielskiego, marchewki, pietruszki i selera. W międzyczasie usmażyć wątróbkę (bez jakichkolwiek dodatków).Kiedy wszystkie gatunki mięsa będą już miękkie, należy wyjąć mięso i jarzyny z sosu. Wystudzić. Sos zlać do jednego
Świat Domowej Kuchnimiłośników zapiekanek i wszelkich dań jednogarnkowych.Cebulę obrać i posiekać na drobną kosteczkę. Przełożyć na patelnię, dodać oliwę i zeszklić na jasnozłoty kolor. W międzyczasie obrać marchewkę i pietruszkę. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do cebuli. Następnie dodać mięso mielone i wszystko razem przesmażyć, do momentu aż mięso nie będzie różowe. Przyprawić do smaku.Ziemniaki obrać i ugotować
Świat Domowej Kuchniulubionym sosem , np. grzybowym tworzą fantastyczne danie , które zachwyci nawet mięsożerców!Polecam! SKŁADNIKI:* kasza gryczana – 250 g* ser biały – 300 g* jajko – 2 szt* natka pietruszki – 1 pęczek* bułka tarta* sól* pieprz* olej do smażeniaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Ser biały mielimy (lub dokładnie rozgniatamy widelcem). Mieszamy z kaszą. Dodajemy jajka i natkę pietruszki
Ostra na Słodkooliwa extra virgin – 4 łyżki* bulion warzywny – 300 ml* mleko – 300 ml* makaron muszelki – 50 g* śmietana słodka – 50 ml* natka pietruszki -1 pęczek* parmezan – 2 łyżkiPESTO :* liście bazylii – 1 szklanka* czosnek – 1 ząbek* orzeszki piniowe – 3 łyżki* starty parmezan – 2 łyżki* oliwa extra virgin – 70 ml* sól(...)mieszamy i gotujemy kolejne 10 minut.Śmietanę rozprowadzamy osobno w niewielkiej ilości zupy , a następnie wlewamy do całości.Doprowadzamy do wrzenia gotując cały czas na wolnym ogniu.Dodajemy posiekają natkę pietruszki oraz 2 czubate łyżki pesto.Dokładnie mieszamy i ściągamy z ognia.Podajemy gorącą posypaną świeżo startym parmezanem.Smacznego
Ostra na Słodko