pietruszka - 3495 przepisów (strona:177/233)

Kotlety rybno- ryżowe 217

wystarczy kotleciki usmażyć...do tego ziemniaki..jakaś surówka ..i obiad gotowy.. 30 dkg ryżu 50 dkg ryby morskiej 2 jajka sól morska , pieprz przyprawa rosołowa koperek lub natka pietruszki bułka tarta i jajka do panierowania olej do smażenia Ryż ugotować w osolonej wodzie.Rybę również ugotować w osolonej wodzie,osączyć z wody i rozdrobnić.Do ostudzonego  ryżu dodać

Moje domowe kucharzenie
Bitki w sosie pomidorowym 177

wzbogacająca smak i aromat mięsa wieprzowego. Powstaje na bazie ziół i przypraw i nie zawiera glutaminianu sodu ani sztucznych barwników. W skład mieszanki wchodzą: cząber, tymianek, majeranek, sól, papryka, pietruszka, cukier.  Zastosowanie w kuchni: Przyprawa służy do podkreślania smaku mięsa wieprzowego. Nadaje potrawom lekko pikantny posmak

Moje domowe kucharzenie
Biała kiełbasa z cebulą 212

dusić na małym ogniu pod przykryciem ,aż cebula nabierze złocistego koloru. Skład przyprawy do steków :  pieprz czarny grys, papryka czerwona grys, sól morska, marchew grys, pasternak grys, pietruszka nać, cebula grys. Zastosowanie :  do steków, saszłyków, żeberek, drobiu, baraniny, wieprzowiny, sałatek, zup, dań z ryb, jaj, ziemniaków i puree

Moje domowe kucharzenie
Risotto z pieczarkami 156

woreczki  ryżu 30 dkg  pieczarek  około 1 l bulionu  1 cebula  2 ząbki czosnku  20 dkg szynki oliwa  sól, pieprz  natka pietruszki  Pieczarki pokroić pokroić. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek posiekać.Na rozgrzanym  oleju podsmażyć pieczarki,przełożyć z patelni na talerz i wrzucić ryż, smażyć ok. 1 minutę

Moje domowe kucharzenie
Surówka z białej kapusty 2286

gołąbki..został kawałek nieparzonej kapusty..urwałam kilka młodych marchewek , trochę zieleniny i wczoraj do rybki była taka oto surówka. kawałek białej kapusty 1 cebula 2 marchewki szczypiorek, koperek, natka pietruszki sól,cukier, pieprz sok z cytryny olej kujawski ze smakiem bazylia Kapustę i cebulę pokroić. Marchewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Wymieszać, skropić sokiem z cytryny. Dodać sól , pieprz

Moje domowe kucharzenie
Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami 157

kostkę ( może być również świeża cukinia)  1 łyżka sera goudy, pokrojonego w paski  1 łyżka czarnych oliwek, drylowanych, pokrojonych w półplasterki  1 łyżka posiekanej natki z pietruszki olej lniany tłoczony na zimno sól, pieprz do smaku  Przygotowanie:  Wszystkie składniki sałatki mieszamy, polewamy olejem lnianym, doprawiamy do smaku, podajemy

Moja smaczna kuchnia
Cykoriowe łódeczki parmezanowo - pieczarkowe 201

Składniki: łyżka oliwy z oliwek duża cykoria 3 łyżki tartej bułki natka pietruszki 5 łyżek startego parmezanu 2 szklanki sosu pomidorowego 400 g pieczarek średniej wielkości 4 ząbki czosnku średnia cebula biała sól pieprz Przygotowanie: Zaczynam od cykorii. Z natury warzywo to ma goryczkę, której łatwo się pozbyć w 3 minuty! Tak: Połówki cykorii - musimy koniecznie usunąć delikatnie głąby

Moja smaczna kuchnia
Ratatuja z soczewicą 138

Składniki:  duża cukinia  1/2 średniego bakłażana  mała czerwona papryka  1/2 puszki brązowej soczewicy  puszka krojonych pomidorów natka pietruszki  mała biała cebula  4 ząbki czosnku  2 łyżeczki suszonego oregano  szczypta suszonej bazylii  Specialite suszone pomidory z bazylią i czosnkiem  3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine  sól pieprz

Moja smaczna kuchnia
Sałatka z soczewicy i cukinii 189

Składniki:  puszka brązowej soczewicy  cukinia  mała czerwona papryka  mały kubek jogurtu naturalnego  6 ząbków czosnku  natka pietruszki  kilka pomidorków daktylowych pomarańczowych  szczypta mielonej słodkiej papryki  sól pieprz  Przygotowanie:  Soczewicę płuczemy z zalewy, odsączamy. Umytą i osuszoną cuknię kroimy w drobnę kosteczkę, podobnie paprykę. Soczewicę, cukinię i paprykę wrzucamy

Moja smaczna kuchnia
Botwinka z cukinią w delikatnym sosie śmietanowym z dużą ilością świeżego koperku i natki 192

ząbki czosnku  2 łyżeczki śmietanki do gotowania  sól i pieprz do smaku  oliwa z pierwszego tłoczenia  garść posiekanego koperku i garść posiekanej natki pietruszki  Przygotowanie:  Umytą botwinkę kroimy od listków aż po łodyżki, cukinię na ćwiartki i następnie w plasterki. Na patelnię wlewamy oliwę z pierwszego tłoczenia, dodajemy plasterki czosnku i wrzucamy botwinkę

Moja smaczna kuchnia
Ogórkowa na skrzydełkach z dymką 113

Składniki:  4 duże ogórki kiszone  3 marchewki  duża pietruszka  3 skrzydełka z kurczaka  pieprz kolorowy  zielona część dymki  Przygotowanie:  Gotujemy wywar na skrzydełkach. Obieramy warzywa i kroimy w kostkę. Po 20 minutach gotowania wywaru wrzucamy pokrojone warzywa razem z sokiem z ogórków, gotujemy przez kolejne 20 minut, doprawiamy kolorowym pieprzem, podajemy posypane

Moja smaczna kuchnia
Razowa grzanka z pomidorem, bobem i świeżymi ziołami z czosnkiem 170

Składniki:  kromka razowego chleba  1/4 czerwonego pomidora, obranego ze skóry  garść ugotowanego i obranego bobu  1/2 ząbka czosnku  zioła: koperek, natka pietruszki i szczypiorek  Przygotowanie:  W piekarniku, na grillu lub patelni grillowej opiekamy z obu stron kromkę razowego chleba. Bób kroimy w paski, obranego pomidora siekamy. Na grzance układamy pomidora, bób i posiekane

Moja smaczna kuchnia
Kolorowa sałatka z nitkami selera 319

żółtego sera - Złoty Mazur, Gouda, Edamski, Morski 1/2 młodego pora kilka łyżek majonezu (można wymieszać pół na pół z jogurtem naturalnym) sól, pieprz, sok z cytryny do smaku natka pietruszki do dekoracji Selera odsączyć na sicie, to samo zrobić z kukurydzą i fasolą. Fasolę dodatkowo przepłukać. Z papryk usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę. Pora przekroić wzdłuż na pół

Czerwień i błękit
Zapiekanka "Trzy sery" z bakłażanem, pomidorkami i młodymi ziemniakami 321

sera wędzonego opakowanie kulek mozzarelli,odcedzonej przed zapiekaniem 1 trójkątny ser pleśniowy - camembert lub brie - pokrojony w grubsze plastry kilka ząbków czosnku 1 mała czerwona cebula 2 gałązki natki pietruszki lub innych ulubionych ziół suszone zioła do pizzy przyprawa warzywna do zup (używam bez glutaminianu sodu) oliwa do smażenia Ziemniaki namoczyć, obrać ze skórki (np. za pomocą łyżeczki), większe sztuki

Czerwień i błękit
Rolada schabowa z warzywami w sosie porowo-serowym 168

chudego schabu 120 g tartego sera żółtego ok. 200 g mrożonych warzyw - groszku, marchewki mini i fasolki szparagowej sól, pieprz, suszony czosnek, majeranek, przyprawa do pieczeni gałązka posiekanej natki pietruszki olej Sos: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 1 por 2/3 szklanki słodkiej śmietanki 18 % 1 trójkącik topionego sera śmietankowego lub ziołowego ok. łyżki sera z niebieską pleśnią mała gałązka

Czerwień i błękit

Proponowane wyszukiwania