miały 10-15 cm długości). Pierś kurczaka pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzaną patelnię. Chwilę smażyć, gdy mięso zmieni kolor dodać pokrojone warzywa. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić wszystko aż mięsko i warzywa zmiękną. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Zestawić z ognia, dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Podawać z ryżem
Monia miesza i gotujeSKŁADNIKI / 2 porcje 2 piersi kurczaka marynata: po 1 łyżce: miodu, musztardy francuskiej i miodowej lub Dijon oraz oliwy, 2 ząbki czosnku 250 ml śmietany 30% 100 g boczku w plastrach (surowy wędzony) / pokrojonych w kostkę 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, świeżo zmielony czarny pieprz, oliwa DO PODANIA: podsmażane ziemniaczk i lub ryż , sałata z sosem winegret
cool and mintyokazał się pieczony indyk lub kurczak. I tak musiałam znaleźć sposób na uczynienie zjadliwym mięso, którego nie lubiłam. Najbardziej przeszkadzał mi zapach i ,,wiórowatość" piersi indyka. Po kilku mniej lub bardziej udanych próbach dopracowałam przepis. Mięso przygotowane wg tego przepisu jest soczyste i dobrze przyprawione. Można go podać na ciepło z puree ziemniaczanym lub ryżem. Doskonale smakuje na zimno jako
Codziennik Kuchennykoniec dodać pokrojone piersi z kurczaka, cebulkę oraz groszek. Całość przyprawić i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Za pomocą łyżki nakładać porcje ciasta. Smażyć z obu stron, aż do uzyskania złotego koloru. Usmażone kotleciki przełożyć na papier, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Przygotowane kotleciki podawać, np. z warzywami ugotowanymi na parze i ryżem. Smażenie kotlecików Pomysł na przepis
Ugotowaćpodjęliśmy decyzję...miały być pierś z kurczaka, ale...w oczy wpadło nam mięso z udźca indyczego. I oto jest! :P Składniki 1 mango 1 łyżka rozmarynu 2 cm świeżego imbiru 1 łyżka ksylitolu 500 g mięsa z udźca indyczego olej do smażenia ( 2 łyżki ) 2 łyżki soku limonki tajskiej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej ryż natka pietruszki sól, pieprz
R'n'G Kitchenkabaczki 2 piersi z kurczaka ok. 40 dag sól, pieprz, słodka i ostra papryka, rozmaryn Kurczaka i kabaczka myjemy i kroimy w dużą kostkę. Nacieramy solą, dodajemy pieprz, paprykę i łyżeczkę rozmarynu. Przykrywamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki. Smażymy na teflonowej patelni bez dodatku tłuszczu aż kurczak będzie miękki. Podajemy z ryżem lub samo . Przepis bierze
Humanistka w kuchniolej do smażenia Wykonanie: Pierś z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, posypać solą i pieprzem. Tempurę wymieszać z wodą (do miski wsypałam tempurę i stopniowo dolewałam wody do uzyskania właściwej konsystencji). Każdy kawałek moczyć w tempurze i od razu smażyć na głębokim, rozgrzanym oleju. Po upieczeniu układać na ręcznik papierowy. Można podawać z ziemniakami, ryżem czy jako samodzielna przekąska
Zrób to smaczniezastąpić kaszę gryczaną, ryż czy chociażby ziemniaki. Przygotowanie kuskus jest bardzo szybkie - wystarczy zalać go gorącą wodą i odczekać chwilę. W tym wpisie chciałbym Wam pokazać w jaki sposób przygotować kuskus z warzywami z patelni. Przepis jest inspirowany książką Dieta Fit (opisywaną już na blogu). Kuskus z warzywami z patelni- składniki: piersi z kurczaka warzywa na patelnię (600g) kuskus (200g
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ziemniakami, kaszami czy ryżem. Przepyszne na ciepło i na zimno. Do środka można dodać tak naprawdę wszystko, na co macie ochotę. Tak więc wstałam sobie o 7 rano ( I'm crazy ) smażę te placki w towarzystwie Kędziora i Tymańskiego - Ranne Kakao podjadając majonez ze słoika. Dobrego dnia kochani. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka jajko 3 łyżki mąki
pieprzny smaczekuznania). Obsypać dokładnie kawałki piersi wymieszanymi przyprawami oraz natrzeć czosnkiem. Odstawić na ok. godzinę, żeby mięso mogło nasiąknąć przyprawami. Na blaszkę rozwinąć folię aluminiową, na nią ułożyć kawałki kurczaka i przykryć je szczelnie. Następnie piec w temp. ok 180 C przez 35 minut. (temperatura i czas zależy od piekarnika) Można podać z ziemniakami lub ryżem. Do sałaty użyłam
The Sweet Damselleczo w domu z ryżem, makaronem lub bułką to mrożę je jeszcze. W zimie z przyjemnością wyciągam z zamrażalnika leczo – uwielbiam jego zapach unoszący się w kuchni. Składniki: - 1/2 kg fasolki szparagowej - 1 kg żółtej papryki - 1 duża lub 2 małe cukinie - 1 duży lub 2 małe ogórki - 3 pomidory - koncentrat pomidorowy - 2 piersi z kurczaka - 1 cebula - sól, pieprz
Kuchenne Wariacjekratce. Tandoori z piersi kurczaka piekę w piekarniku nagrzanym do 230-240 stopni przez około 15 minut, po czym przełączam na funkcję grillowania (tylko górna grzałka) i dopiekam jeszcze 3 do 5 minut. Tandoori z udek lub podudzi piekę około 20 - 25 minut i także dopiekam pod górną grzałką przez kilka minut. Podaję najczęściej z ryżem basmati ugotowanym
Kulinaria - potrawy z różnych stron światacienkie plasterki. Piersi kroimy w średniej wielkości kostkę. Cebulę i czosnek szklimy na tłuszczu. Dodajemy kurczaka. Smażymy do czasu aż mięso przestanie być surowe. Śmietanę łączymy z curry i przecierem pomidorowym. Dokładnie mieszamy. Zalewamy mięso. Danie doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem przez ok. 30 minut. Kurczak w sosie curry najlepiej smakuje podany z ryżem. Ja dodatkowo podałam
Pobite gary Barbarypieprz Pokrojoną pierś z kurczaka solimy i pieprzymy i podsmażamy na patelni na łyżce oleju kokosowego. Po przerzuceniu na drugą stronę, dodajemy imbir, czosnek i kurkumę. Po chwili dodajemy resztę warzyw i podsmażamy ok 2-3 minuty. Po tym czasie dodajemy mleczko kokosowe, czekamy aż się zagotuje i danie gotowe! Najlepiej będzie smakowało z ryżem kokosowym z przepisu pani
Bazując na smakupierś z kurczaka (ok 400 gram) ok 800 gram dyni 1 duże kwaśne jabłko 4 cm imbiru 1 cebula 1 łyżeczka masła woda lub bulion majeranek imbir w proszku przyprawa do kurczaka po staropolsku (można pominąć i wtedy mięso jedynie posolić i popieprzyć) sól, pieprz Do podania: uprażone na suchej patelni pestki dyni ryż brązowy (można też użyć
Smiling Shrimpjest to wykonanie mojego Męża :)Inaczej oskarżył by mnie o plagiat ;)PRZEPIS NA SZASZŁYKI Z KURCZAKA, CUKINII I POMIDORÓWSKŁADNIKI 1 podwójna pierś z kurczaka1 cukiniaopakowanie pomidorków cherrysól, pieprz, przyprawa do gyrosaoliwa sos:gęsty jogurt greckidymkaczosnekPRZYGOTOWANIEPiersi z kurczaka kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do gyrosa.Cukinię kroimy w cienkie plastry, pomidorki - na połówki.Nadziewamy na patyki(...)szaszłyków, skrapiamy oliwą i grillujemy.Podajemy z sosem z greckiego jogurtu, do którego dodajemy posiekaną dymkę i trzy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.Do tego polecam brązowy ryż pomieszany z curry. PROSTE, A JAKIE PYSZNE
Moje Kuchenne Rewelacje