pierś z kurczaka z ryżem - 2000 przepisów (strona:77/134)

Made in Blond, czyli pakt chińsko - włoski :) 185

inne. Jednak kiedy czasu brak, używam mrożonych warzyw, taka chińska mieszanka warzyw. Preferuję tą, którą można nabyć w sklepach Biedronka. Składniki na 4-5 osób: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 opakowanie mrożonych warzyw z grzybami mun i pędami bambusa 250 ml przecieru pomidorowego z siekanymi pomidorami 1/2 puszki ananasa krojonego 1/2 puszki kukurydzy świeżo zmielony pieprz Kamis sól morska(...)Kamis papryka słodka Kamis 1/2 łyżeczki cukru oregano suszone makaron a`la Italiana Fettucionne Czanieckie Makarony kawałeczek sera żółtego  gałązki świeżego oregano Wykonanie: Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Ananasa odsączamy z zalewy. W woku rozgrzewamy niewielką ilość masła, do której wkładamy mięso i obsmażamy z każdej strony. Kiedy mięso jest już usmażone układamy na nim mrożone warzywa, przykrywamy

Blondynka Gotuje
Kurczak po syczuańsku 1051

food w dobrym tego słowa znaczeniu. Wystarczy zamarynować mięso wieczorem lub rano, przed smażeniem przygotować kilka składników, a potem smażyć jakieś 10 minut, jednocześnie gotując ryż lub makaron i gotowe. Dla mnie bomba. Kurczak po syczuańsku to danie ostre za sprawą tytułowego pieprzu i papryczki chilli. Kuchnia syczuańska słynie ze swojej pikantności. Charakterystyczna dla niej jest również słoność przygotowywanych dań(...)marynować długo mięsa tylko wstawić w marynacie na 15 minut do lodówki, podczas gdy będziemy przygotowywać resztę składników. Wtedy danie spokojnie zrobicie w 30 minut. Polecam! Składniki 0,5kg piersi kurczaka pokrojonego w kawałki na jeden kęs marynata 2 łyżki mąki kukurydzianej 1 łyżka sake 2 łyżki jasnego sosu sojowego olej roślinny do smażenia 1 mała suszona papryczka chilli

W kuchni wieczorem
Piersi kurze w sossie Bruschetta z makaronem 142

jest bardzo dobrze doprawiony co ułatwi uzyskanie super smaku. Sos Bruschetta kupiłam w Netto. Piersi kurze pokroić na mniejsze kawałki, doprawić solą, pieprzem i papryką słodką i ostrą. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić posiekaną cebulkę i smażyć chwilkę, aż cebulka straci kolor surowizny. Dodać mięso kurczaka i smażyć, aż lekko się przysmaży. Dodać pieczarki pokrojone w plasterki i chwilkę smażyć(...)doprowadzić do wrzenia, doprawić do smaku. Wylać sos na mięso, przykryć folią spożywczą i wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 30 minut. Można posypać potartym serem. Podawać z makaronem lub ryżem. Można dodać ugotowany na pół-twardo makaron na górę mięsa i zapiekać razem w piekarniku. To już jak kto woli

Kuchnia Pokoleń
Kurczak duszony z cukinią i papryką 242

miały 10-15 cm długości). Pierś kurczaka pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzaną patelnię. Chwilę smażyć, gdy mięso zmieni kolor dodać pokrojone warzywa. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić wszystko aż mięsko i warzywa zmiękną. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Zestawić z ognia, dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Podawać z ryżem

Monia miesza i gotuje
KURCZAK W SOSIE MUSZTARDOWO-MIODOWYM 429

SKŁADNIKI / 2 porcje 2 piersi kurczaka marynata: po 1 łyżce: miodu, musztardy francuskiej i miodowej lub Dijon oraz oliwy, 2 ząbki czosnku  250 ml śmietany 30% 100 g boczku w plastrach (surowy wędzony) / pokrojonych w kostkę 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, świeżo zmielony czarny pieprz, oliwa DO PODANIA: podsmażane ziemniaczk i lub ryż  , sałata z sosem winegret

cool and minty
Pieczona pierś indyka na ciepło i zimno. Wędlina dla dzieci. 132

okazał się pieczony indyk lub kurczak. I tak musiałam znaleźć sposób na uczynienie zjadliwym mięso, którego nie lubiłam. Najbardziej przeszkadzał mi zapach i ,,wiórowatość" piersi indyka. Po kilku mniej lub bardziej udanych próbach dopracowałam przepis. Mięso przygotowane wg tego przepisu jest soczyste i dobrze przyprawione. Można go podać na ciepło z puree ziemniaczanym lub ryżem. Doskonale smakuje na zimno jako

Codziennik Kuchenny
Kotleciki drobiowe z groszkiem 191

koniec dodać pokrojone piersi z kurczaka, cebulkę oraz groszek. Całość przyprawić i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Za pomocą łyżki nakładać porcje ciasta. Smażyć z obu stron, aż do uzyskania złotego koloru. Usmażone kotleciki przełożyć na papier, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Przygotowane kotleciki podawać, np. z warzywami ugotowanymi na parze i ryżem.  Smażenie kotlecików Pomysł na przepis

Ugotować
Indyk w sosie mango 134

podjęliśmy decyzję...miały być pierś z kurczaka, ale...w oczy wpadło nam mięso z udźca indyczego. I oto jest! :P   Składniki 1 mango 1 łyżka rozmarynu 2 cm świeżego imbiru 1 łyżka ksylitolu 500 g mięsa z udźca indyczego olej do smażenia ( 2 łyżki ) 2 łyżki soku limonki tajskiej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej ryż natka pietruszki sól, pieprz

R'n'G Kitchen
Kurczak z cukinią 224

kabaczki   2 piersi z kurczaka ok. 40 dag   sól, pieprz, słodka i ostra papryka, rozmaryn Kurczaka i kabaczka myjemy i kroimy w dużą kostkę. Nacieramy solą, dodajemy pieprz, paprykę i łyżeczkę rozmarynu. Przykrywamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki. Smażymy na teflonowej patelni bez dodatku tłuszczu aż kurczak będzie miękki. Podajemy z ryżem lub samo . Przepis bierze

Humanistka w kuchni
PIERŚ Z KURCZAKA W CHRUPIĄCEJ TEMPURZE 400

olej do smażenia Wykonanie: Pierś z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, posypać solą i pieprzem. Tempurę wymieszać z wodą (do miski wsypałam tempurę i stopniowo dolewałam wody do uzyskania właściwej konsystencji). Każdy kawałek moczyć w tempurze i od razu smażyć na głębokim, rozgrzanym oleju.  Po upieczeniu układać na ręcznik papierowy. Można podawać z ziemniakami, ryżem czy jako samodzielna przekąska

Zrób to smacznie
Kuskus z warzywami z patelni 175

zastąpić kaszę gryczaną, ryż czy chociażby ziemniaki. Przygotowanie kuskus jest bardzo szybkie - wystarczy zalać go gorącą wodą i odczekać chwilę. W tym wpisie chciałbym Wam pokazać w jaki sposób przygotować kuskus z warzywami z patelni. Przepis jest inspirowany książką Dieta Fit (opisywaną już na blogu). Kuskus z warzywami z patelni- składniki: piersi z kurczaka warzywa na patelnię (600g) kuskus (200g

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PLACUSZKI DROBIOWE 486

ziemniakami, kaszami czy ryżem. Przepyszne na ciepło i na zimno. Do środka można dodać tak naprawdę wszystko, na co macie ochotę. Tak więc wstałam sobie o 7 rano ( I'm crazy ) smażę te placki w towarzystwie Kędziora i Tymańskiego - Ranne Kakao  podjadając majonez ze słoika. Dobrego dnia kochani. Składniki:   1 podwójna pierś z kurczaka jajko 3 łyżki mąki

pieprzny smaczek
Soczysty kurczak a'la Michael 135

uznania). Obsypać dokładnie kawałki piersi wymieszanymi przyprawami oraz natrzeć czosnkiem. Odstawić na ok. godzinę, żeby mięso mogło nasiąknąć przyprawami. Na blaszkę rozwinąć  folię aluminiową, na nią ułożyć kawałki kurczaka i przykryć je szczelnie. Następnie piec w temp. ok 180 C przez 35 minut. (temperatura i czas zależy od piekarnika) Można podać z ziemniakami lub ryżem. Do  sałaty użyłam

The Sweet Damsel
Leczo 137

leczo w domu z ryżem, makaronem lub bułką to mrożę je jeszcze. W zimie z przyjemnością wyciągam z zamrażalnika leczo – uwielbiam jego zapach unoszący się w kuchni. Składniki: - 1/2 kg fasolki szparagowej - 1 kg żółtej papryki - 1 duża lub 2 małe cukinie - 1 duży lub 2 małe ogórki - 3 pomidory - koncentrat pomidorowy - 2 piersi z kurczaka - 1 cebula - sól, pieprz

Kuchenne Wariacje
Kurczak tandoori / tandoori chicken 185

kratce. Tandoori z piersi kurczaka piekę w piekarniku nagrzanym do 230-240 stopni  przez około 15 minut, po czym przełączam na funkcję grillowania (tylko górna grzałka) i dopiekam jeszcze 3 do 5 minut. Tandoori z udek lub podudzi piekę około 20 - 25 minut i także dopiekam pod górną grzałką przez kilka minut. Podaję najczęściej z ryżem basmati ugotowanym

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kurczak w sosie curry 161

cienkie plasterki. Piersi  kroimy w średniej wielkości kostkę. Cebulę i czosnek szklimy na tłuszczu. Dodajemy kurczaka. Smażymy do czasu aż mięso przestanie być surowe. Śmietanę łączymy z curry i przecierem pomidorowym. Dokładnie mieszamy. Zalewamy mięso. Danie doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem przez ok. 30 minut. Kurczak w sosie curry najlepiej smakuje podany z ryżem. Ja dodatkowo podałam

Pobite gary Barbary
Kurczak w mleczku kokosowym z warzywami 191

pieprz Pokrojoną pierś z kurczaka solimy i pieprzymy i  podsmażamy na patelni na łyżce oleju kokosowego. Po przerzuceniu na drugą stronę, dodajemy imbir, czosnek i kurkumę. Po chwili dodajemy resztę warzyw i podsmażamy ok 2-3 minuty. Po tym czasie dodajemy mleczko kokosowe, czekamy aż się zagotuje i danie gotowe! Najlepiej będzie smakowało z ryżem kokosowym z przepisu pani

Bazując na smaku
Dyniowych szaleństw ciąg dalszy, czyli kurczak w sosie dyniowo-jabłkowym 182

pierś z kurczaka (ok 400 gram)  ok 800 gram dyni 1 duże kwaśne jabłko 4 cm imbiru 1 cebula 1 łyżeczka masła woda lub bulion majeranek imbir w proszku przyprawa do kurczaka po staropolsku (można pominąć i wtedy mięso jedynie posolić i popieprzyć)   sól, pieprz Do podania: uprażone na suchej patelni pestki dyni ryż brązowy (można też użyć

Smiling Shrimp
Szaszłyki z kurczaka, cukinii i pomidorów 174

jest to wykonanie mojego Męża :)Inaczej oskarżył by mnie o plagiat ;)PRZEPIS NA SZASZŁYKI Z KURCZAKA, CUKINII I POMIDORÓWSKŁADNIKI 1 podwójna pierś z kurczaka1 cukiniaopakowanie pomidorków cherrysól, pieprz, przyprawa do gyrosaoliwa sos:gęsty jogurt greckidymkaczosnekPRZYGOTOWANIEPiersi z kurczaka kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do gyrosa.Cukinię kroimy w cienkie plastry, pomidorki - na połówki.Nadziewamy na patyki(...)szaszłyków, skrapiamy oliwą i grillujemy.Podajemy z sosem z greckiego jogurtu, do którego dodajemy posiekaną dymkę i trzy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.Do tego polecam brązowy ryż pomieszany z curry. PROSTE, A JAKIE PYSZNE

Moje Kuchenne Rewelacje