pierś z indyka - 1975 przepisów (strona:79/132)

KOTLETY POŻARSKIE 148

Kotlety pożarskie fot. Moja Przepis na najlepsze kotlety pożarskie.  Klasyczny przepis na kotlety pożarskie z piersi kurczaka lub indyka. Klasyczny i wyjątkowy przepis na drobiowe kotlety z koperkiem  oraz pianą ubitą z białek, dzięki której kotleciki są bardzo puszyste i delikatne. Wspaniałe danie na obiad dla całej rodziny. Najlepsze kotlety pożarskie z ziemniakami oraz surówką z marchewki

Moja Książka Kucharska
Grillowany filet z indyka w marynacie z sezamem 120

Muszę przyznać, że uwielbiam mięso z indyka. Nie tylko świetnie smakuje ale ma też wysoką wartość odżywczą i jest stosunkowo niskokaloryczne. Bezapelacyjnie wygrywa pod względem

Programista w kuchni
Jabłkowa,lekka ,a zarazem pożywna sałatka na świąteczny stół,do pracy,szkoły 175

wieloma różnymi ciastami ,ciasteczkami, lista jest długa. Większość z nich jest słodka. Ta sałatka jest przykładem ,że jabłko pikantne tez jest smaczne. Mięsożerni mogą dodać grillowaną pierś z kurczaka ,indyka i z sałatki zrobi się pełny posiłek. Sałatka sprawdzi się przy świątecznym stole w gronie rodziny ,znajomych i przyjaciół ,jak i jako drugie śniadanie do szkoły ,pracy. Moją ulubioną

w mojej kuchni
Dieta w chorobie nowotworowej. Zupa krem na bulionie. 169

naszym organizmem. Składniki na 4 porcje 1 litr bulionu 4-5 ziemniaków 1-2 marchewki 1 pomidor 1 korzeń pietruszki 2 łyżki zmielonego lub rozdrobnionego mięsa z piersi kurczaka lub indyka na porcję 2 łyżki jogurtu naturalnego do zabielenia na porcję pół łyżeczki roztopionego masła na porcję, opcjonalnie Bulion powinien być ugotowany na chudym mięsie – drób lub wołowina, cielęcina

Z Kuchni Do Kuchni
ZUPA KREM Z ZIELONYCH SZPARAGÓW (keto, LCHF, paleo, optymalna, bez glutenu, laktozy i jajek) 255

śmietaną. Osoby na redukcji mogą zastąpić rosół bulionem warzywnym (marchew, pietruszka, seler, por, przyprawy – po ugotowaniu warzywa wyrzucić) i dodać porcję chudego gotowanego mięsa jak pierś kurczaka czy indyka aby podbić białko a zmniejszyć tłuszcz. Smacznego! — BTW całości: czystego kremu na rosole bez jakichkolwiek dodatków: 1505 g, 1117 kcal

Ola la LCHF
Ryż smażony po kantońsku 207

gotowe mieszanki warzyw mrożonych (oby były bez ziemniaków), brokuły, kalafior, por, kiełki, pędy bambusa, papryka, marchewka, fasolka szparagowa, mrożony groszek, rzodkiewka, cukinia, bakłażan itp. mięso: filet z piersi kurczaka lub indyka, mielone mięso, owoce morza np. krewetki lub paluszki krabowe. Sposób przygotowania ryżu smażonego po kantońsku: Ryż gotuję w osolonej wodzie z łyżeczką kurkumy 2 minuty krócej niż

Gotuj Się Kto Może
Grillowany filet z indyka w marynacie z sezamem 166

Muszę przyznać, że uwielbiam mięso z indyka. Nie tylko świetnie smakuje ale ma też wysoką wartość odżywczą i jest stosunkowo niskokaloryczne. Bezapelacyjnie wygrywa pod względem

Programista w kuchni
kotleciki z kurczaka z papryką siekane 169

Kotleciki te są doskonałe jako zamiennik tradycyjnych kotletów. Są kolorowe i mi od razu kojarzą się z latem. Do ich przyrządzenia można użyć kurczaka jak też indyka.   1 pojedyncza pierś kurczaka 3/4 papryki czerwonej 2 jajka 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej sól pieprz Paprykę umyć, oczyścić z pestek i pokroić w drobną kostkę. Pierś pokroić także w kostkę

cukrem pudrem posypane
Zapiekanka z młodych ziemniaków i kapusty 140

zapewne takie planujecie. Duża porcja do 4-6 osób. Danie podstawowe: - 1 kg młodych ziemniaków, polecam małe egzemplarze - 0.8 do 1 kg mięsa drobiowego, filet z piersi kurczaka lub indyka, mogą być również podudzia z drobiu - główka młodej kapusty - 2 średnie cebule - pęczek koperku - olej rzepakowy - przyprawy: shorama czerwona, papryka wędzona słodka i ostra, majeranek, kminek mielony, sól, pieprz

Apetyczna babeczka
Szynka indycza z szynkowra 148

suszone pomidory z czosnkiem i bazylią  4 łyżki majeranek 2 łyżki sól 1 łyżeczka  żelatyna 1 łyżka woda zimna 1 szklanka Wykonanie:   Mięsko z indyka umyłam ( udka ,pierś) pokroiłam w drobną kostkę, przełożyłam do miski. Dodałam przyprawy ( sól, sól czosnkową suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, majeranek i żelatyna).Wlewam w to zimną wodę

Różowa kuchnia
Figi - co z nimi zrobić 195

figami górka cielęca z figami Konfitura z fig z orzechami włoskimi – idealna do serów i wędlin odwrócona tarta z figami nalewka na świeżych figach pakieciki  z indyka z figami piersi gęsi z figami przepiórki z figami pudding z figami i szynką serrano roladki z łopatki cielęcej sałatka z fig sałatka z fig z serem pleśniowym tarta kokosowa

królestwo garów
Niedziela w kuchni 161

blanszowanym) oraz z dodatkiem sera mozzarella. Zwykła zapiekanka ziemniaczana z piersią kurczaka i passatą oraz truskawkowe babeczki. Zapiekanka prostsza niż prosta. 4 ziemniaki i dwie polędwiczki z piersi kurczaka lub indyka, szklanka passaty. Ziemniaki i mięso kroimy na cienkie plastry. Szkło żaroodporne lub formę wykładamy ziemniakami, następnie układamy warstwę mięsa i znowu ziemniaków i tak dwa razy (lub więcej

Kucharzyca
MIELONKA CZOSNKOWA Z SZYNKOWARA 152

mocno czosnkowa,która wyszła bardzo smaczna....no,ale cóż się dziwić.W końcu mamy prawie samo mięsko,tym razem użyłam drobiowego. Składniki:   0.60 dag udźca z indyka 0.30 dag piersi z kurczaka  2 łyżeczki przyprawy Rozkoszna  firmy Tradismak pół główki czosnku trochę soli,biały pieprz 2 łyżeczki żelatyny  Umyte,osuszone mięsko zmielić w maszynce,dodać

Niespełnione zdolności kulinarne
Medaliony z indyka z warzywami po włosku 386

pominąć, zapiekane warzywa już wystarczą by całość dobrze wyglądała na talerzu :) Dzisiejsza inspiracja pochodzi od Krysi z moimi modyfikacjami. Składniki na 4 porcje: 600 g medalionów z indyka (możecie zastąpić piersią z kurczaka) 2 marchewki (ok. 15 dag) 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju 2 pomidory 1 cebula 1 cukinia 1 por (biała część) 1 żółta papryka 1 łyżka

Fabryka pomysłów
Sos ze szpinaku z kurczakiem, żurawiną i makaronem 146

wszystko stworzy jedno danie. Na nasze danie dla 3 osób potrzeba nam: około 300 g makaronu na spaghetti, pełnoziarnistego.  300-400 g mielonego mięsa z piersi kurczaka lub indyka 400 g mrożonego szpinaku 1/3 szklanki mleka 100 g suszonej żurawiny  1-2 ząbki czosnku 3-4 liście świeżej szałwii (opcjonalnie)  zioła prowansalskie czosnek granulowany sól świeżo

Kuba Gotuje