Sos z indykiem i suszonymi pomidorami to ostatnio mój ulubiony obiad - pasuje do ziemniaków i buraczków. Dla mnie to zestaw idealny. Mogę jeść codziennie :)
Prosty przepis najaki mięso musi odstać w wodzie z przyprawami, gdyż schabu nie można jeść od razu po gotowaniu. Zamiast schabu w ten sam sposób możecie zrobić szynkę, karkówkę, czy pierś z indyka. Ja zazwyczaj wykorzystuję tzw. schab karkowy, który ma warstwy tłuszczu, nadające mu jeszcze więcej soczystości. Składniki na schab gotowany w majonezie: około 1,2 kg schabu około
e-PrzepisyKulinarnegrillowanych warzyw podaną z dodatkiem koziego sera i pomidorków. Uwielbiam takie lekkie dania i w sezonie grillowym często je przygotowuję. Mięsożercy mogą sobie jeszcze ugrillować kiełbasę lub pierś z indyka. Sałatkę możemy podawać i na ciepło i na zimno. W obydwu wersjach będzie pyszna. Do mojego dania wybrałam bataty, marchewkę i bakłażana, ale doskonale będzie tu też pasowała papryka
Kulinarne przygody Gatitynasz organizm. Jagody. Wysoka zawartość wody i błonnika w tych owocach prowadzi do uczucia sytości, a ich właściwości moczopędne pomagają usunąć nadmiar wody zatrzymanej w tkankach. Chude mięso. Pierś z indyka lub kaczka, chuda wieprzowina, biała ryba zawiera białko, które pomaga budować mięśnie. Im bardziej umięśnione jest nasze ciało, tym wyższa jest przemiana materii. Orzechy. Codzienne spożywanie orzechów zmniejsza
ProstePesto.plkapusty z kaszą jaglaną i serem mozzarella / 2 foremki o rozmiarach 12x25cm, lub jedna większa /, można zrobić z połowy składników. Potrzebujemy 1500g schabu karkowego lub łopatki i piersi z indyka / pół na pół /, 2 cebule, papryczka chili, 1 mała cukinia, Smalec lub olej, 100g oliwek zielonych lub czarnych, albo jednych i drugich, 200g ugotowanej kaszy jaglanej, 4 jajka
Leśny Zakątektakim jedzeniu mogę przemycać kaszę, której My nie znosi. A właśnie, My to Łukasz, nawet biedny w imieniu ma słowo kasza. Jak żyć? Składniki : 200 g piersi z indyka 150 g mrożonej marchewki z groszkiem 100 g kaszy jęczmiennej perłowej 1 cebula pół łyżeczki harissy (opcjonalnie) 1/3 łyżeczki przyprawy tikka masala (garam masala, curry lub podobne) sól pieprz olej
Kardamonovytypu jedzenie świetnie sprawdza się w pracy. Kombinujcie ze składnikami i jedzcie na zdrowie. Oczywiście w sezonie korzystajcie ze świeżych warzyw. Składniki: 1 szklanka kaszy kuskus 300 g piersi z indyka 300 g mrożonych brokułów 1 mała czerwona cebula garść kiełków z rzodkiewki pół łyżeczki rozmarynu szczypta mielonej słodkiej papryki szczypta mielonej chili 1 łyżeczka jasnego sosu sojowego
KardamonovyAlternatywa dla schabowego i kotleta z piersi kurczaka Składniki: 2 piersi z indyka ok. 500 g 2 łyżki papryki słodkiej pieprz sól 1 szklanka mąki 1 szklanka bułki tartej 1 łyżka masła 2 jajka olej do smażenia
R'n'G KitchenSkładniki / 4-8 porcji: ciasto: – 125 g masła – 155g mąki orkiszowej – 155 g mąki ryżowej – 3 łyżki zimnej wody – szczypta soli nadzienie: – mała pierś z indyka – 330 g jogurtu naturalnego – 1 kulka mozzarelli – 150 g sera feta – 1 średnia cebula czerwona – 3 duże jaja – sól i pieprz – 1 ząbel czosnku – płaska łyżeczka tymianku – 2 łyżki żurawiny Przygotowanie
I LOVE LIFEcieknie ślinka. Poniżej znajdziecie przepis na pyszne domowe burgery z frytkami. Smakują wyśmienicie! Sprawdźcie sami! Smacznego! Z podanych składników wykonamy 4 burgery. Mięso: 400 g mięsa mielonego z piersi z indyka marchewka cebula jajko łyżka ostrej musztardy przyprawy (sól, pieprz, koperek, natka pietruszki, curry, papryka ostra) 4 plastry sera żółtego wędzonego Przygotowanie: Marchewkę ścieramy na tarce, cebule kroimy
Przepiski.plCzym różni się nowy piekarnik Bosch od starego Kilogram piersi z indyka, polanych sosem z musztardy i miodu wymieszanych w stosunku 1:1 daje bardzo solidny obiad. Jedyne co musisz zrobić to połączyć ze sobą te trzy składniki, umieścić je w żaroodpornym naczyniu i wsadzić do rozgrzanego do 200°C piekarnika. Co potrafi nowoczesny piekarnik? Bosch prezentuje … Czytaj
Pieprzyć z Fantazjąchrupkości i charakteru Do sałatki wpadły również pomidorki, kukurydza, ogórek, cebula i koperek no i kawałek papryki. Żeby sałatka makaronowa była bardziej konkretna, dorzuciłam do niej kawałek upieczonej piersi z indyka. Jak dla mnie, to upieczenie filetu z indyka to super pomysł. Mam wędlinkę na kanapki, dodatek do tortilli, sałatki i jeszcze można podgrzać plastry fileta i podać
Mieszam w Garnkuknajp (chyba, że są to bardzo dobre restauracje) w ogóle nie zachęcają do konsumpcji dań serwowanych wewnątrz… Dlatego też powstał ten przepis. Zamiast wołowiny możecie użyć piersi kurczaka, indyka, krewetek – pełna dowolność! Efekt będzie równie smaczny. Ilość składników jest spora, wiem, ale kuchnia chińska tego wymaga, żeby była naprawdę pyszna. Można oczywiście kupić mrożonkę typu “mieszanka
Martyna Cooks