fast foodem. A wręcz przeciwnie. Dziś chciałbym Was zainspirować pomysłem na smaczne i zdrowe danie, które możecie przygotować dosłownie w 15 min. Moja propozycja? Pełnoziarnista tortilla z soczystą piersią z indyka, mango, awokado i aromatyczną kolendrą. Tortillą będzie chrupiąca, jeśli dodatkowo obsmażymy ją na suchej patelni . SKŁADNIKI na 2 porcje: 2 szt. tortilli pszennej pełnoziarnistej 200g polędwiczki
kulinarnyJaokoło 1 l wody · 1/2 kg brokułów · 350 g piersi z indyka 4 średnie ziemniaki · 3 marchewki · 1 korzeń pietruszki · 3 ząbki czosnku
Z Kuchni Do Kuchnismaczne , więc zapraszam do wypróbowania przepisu ....koniecznie Makaronu można użyć według uznania , nie musi być koniecznie cytrynowy . Składniki 250 g Makaron Cytrynowy 100 g fasolki zielonej 250 g piersi z indyka 10 g oleju kokosowego 1 szalotka 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa sól himalajska według uznania pieprz ziołowy według uznania 1 łyżeczka
Mój Smakznajdziecie poniżej w przepisie na jabłkowe panckes z sosem czekoladowym. Na blogu znajdziecie też inne pyszne przepisy, w których wykorzystałam Jabłka Grójeckie: jabłkowe smoothie bowl z truskawkami grillowana pierś z indyka z salsą jabłkową jabłkowa zupa krem z chrzanem sernik na zimno z karmelizowanymi jabłkami dorsz zapiekany z boczkiem i musem jabłkowym owsiane ciasto z jabłkami i kremem daktylowym
Kulinarne przygody GatityPieczeń indycza jest aromatyczna, soczysta i bardzo smakowita. Idealna do obiadu lub do kanapek. Łatwa w wykonaniu i szybka w znikaniu. Nadziewana pierś z indyka. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesosem. Czasem, jak tutaj, mieszam mięso z cukinią. Szczególnie, gdy nie umiem się zdecydować, czy chcę placki z cukinii, czy kotlety mielone. 4 porcje: ok. 500 g piersi z indyka 1 średnia cukinia (ok. 250 g) 150 g sera Provolone lub innego o wyrazistym smaku Mięso mielimy lub bardzo drobno siekamy. Cukinię i ser ścieramy na tarce o dużych
Kucharzycajego przygotowania użyłam naszych pysznych i pełnych witamin Jabłek Grójeckich. Na blogu sa też inne pyszne przepisy, w których wykorzystałam Jabłka Grójeckie: jabłkowe smoothie bowl z truskawkami grillowana pierś z indyka z salsą jabłkową jabłkowa zupa krem z chrzanem sernik na zimno z karmelizowanymi jabłkami dorsz zapiekany z boczkiem i musem jabłkowym owsiane ciasto z jabłkami i kremem daktylowym
Kulinarne przygody GatityNajlepiej smakuje jak po upieczeniu, całą noc postoi w lodówce. Dobrze schłodzony nabierze walorów smakowych i świetnie się kroi . Polecam pasztet w tej odsłonie:) Składniki 300 g zmielonej piersi z indyka 300 g drobno pokrojonej … Czytaj dalej Nadziewany pasztet
gotuj ze mnąnadzieję - zerwać pierwsze moje własnoręcznie wyhodowane pomidory. A tymczasem zapraszam na klopsiki w sosie pomidorowym. Jeszcze nie ze swoich pomidorów 😊 Składniki na 4-5 porcji: klopsy: 400 g piersi z indyka 1 jajko mleko do namoczenia bułki 1 sucha bułka pszenna 1 łyżka suszonych ziół prowansalskich sól do smaku 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu mąka pszenna do oprószenia klopsów oliwa
Codzienna kuchnia niecodziennaDzisiaj przedstawiam je w wersji z makaronem i nie tylko. Danie smaczne i nieskomplikowane. Polecam. Składniki: 1 pęczek szparagów zielonych 1 młoda cukinia 400 g mięsa mielonego z piersi z indyka 1 czerwona papryka Ser mozzarella 3 ząbki czosnku Sól Bulion/ woda olej Wykonanie: Paprykę kroimy na kawałki i zapiekamy przez kilkanaście minut w temp
Smaki EwyPokażę Wam jak przygotować pyszny sznycel wiedeński z domowymi frytkami. Danie to może nie należy do najbardziej dietetycznych, ale raz na jakich czas można sobie pozwolić
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!feta SMACZNEGO! Jakie macie swoje propozycje na sałatkę grecką? Tego typu sałatka jest dobrą propozycją na kolację, jeżeli chodzi o obiad to warto dodać również coś ciepłego np. pierś z indyka. Nawiązując do temperatury słyszałam ostatnio o czymś takim jak stacja lutownicza - wykorzystywana do regulacji temperatury. Dość ciekawe, profesjonalne rozwiązanie w szczególności w przemyśle. Jak wyglądają Wasze klasyczne greckie
MintTastekwintesencja smaku! Pulpety są pyszne, a sos treściwy i aromatyczny. Zawsze robię ich duuuży garnek, żebyśmy mieli na 2 dni 😍 Składniki: 600g mięsa mielonego ( u mnie łopatka, karkówka, pierś z indyka, ale sprawdza się też tutaj samo wieprzowe mięso) 2 łyżki kaszy manny 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko sól pieprz słodka papryka majeranek olej 2-3 łyżki
Walijskie Pichceniepotem dochodzi, razem z kuskusem, położone na wierzchu, nasycając się parą i smakami innych składników. W oryginalnym przepisie są filety z udek, które można zastąpić filetami z piersi, albo indykiem. Naszym zdaniem udka są najlepsze, gdyż składają się z różnych rodzajów mięsa. Pamiętajcie przy tym, że muszą to być udka bez kości. Udka z kostkami też byłyby świetne, pod dwoma
Niedzielny kucharz