pierogi - 9327 przepisów (strona:132/622)

Szarlotka na ciepło z lodami 126

Szarlotka na ciepło z lodami Najlepszy przepis na szarlotkę na ciepło z kruszonką. Szarlotka na ciepło z lodami to moim zdaniem najlepsza szarlotka z kruszonką jaką

Cztery Fajery
Czeska zupa czosnkowa 125

Czeska zupa czosnkowa  Rozgrzewająca zupa na przeziębienie i na kaca. Czeska zupa czosnkowa, którą zjesz w niemal każdym kurorcie narciarskim za południową granicą to, zdaniem

Cztery Fajery
Prosty ramen z kurczakiem 92

Prosty ramen z kurczakiem  Jak zrobić ramen - japoński rosół drobiowy. Prosty ramen z kurczakiem to przepis na bardzo dobry rosół azjatycki z podsmażonym kurczakiem, makaronem

Cztery Fajery
Zupa dyniowa z jabłkiem 103

Zupa dyniowa z jabłkiem Prosty przepis na zupę z dyni z mleczkiem kokosowym Zupa dyniowa z jabłkiem i imbirem jest gotowa do podania na stół w

Cztery Fajery
Leniwe 106

Leniwe kluski czy leniwe pierogi to przepyszny pomysł na klasyczny, polski obiad. Te kluseczki z sera białego są delikatne, puszyste i – jak sama nazwa wskazuje 😉 – bardzo proste w przygotowaniu. Z tym przepisem przygotujecie obiad jak u mamy! Leniwe jak u mamy Jak mówicie na leniwe – kluski czy pierogi? U mnie w domu funkcjonowały jako kluski(...)stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-0-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-0-66 stop { stop-color: #343434; } Leniwe kluski (lub leniwe pierogi) to pyszna klasyka polskiej kuchni. Te serowe kluski są delikatne, puszyste i wspaniale smakują z masłem, tartą bułeczką i cukrem. Posiłek obiad Kuchnia polska, tradycyjna Słowo kluczowe jarski obiad

Na-talerzu.pl
Marynowane jabłka w occie 126

Marynowane jabłka w occie Przepis na jabłka w zalewie octowej do mies i pasztetów. Marynowane jabłka w occie, podobnie jak gruszki w occie są świetnym dodatkiem

Cztery Fajery
Naleśniki z mięsem z rosołu i warzywami 94

Naleśniki z mięsem z rosołu i warzywami Najlepszy przepis na naleśniki z indyjskim farszem.  Naleśniki z mięsem z rosołu i warzywami są świetną alternatywą dla

Cztery Fajery
Dieta przy nadkwasocie i refluksie - od czego zacząć? 83

Dieta przy nadkwasocie i refluksie - od czego zacząć?  Zgaga i pieczenie w przełyku to dolegliwości typowe dla osób zmagających się z problemami żołądkowymi. Dla wielu

Cztery Fajery
Piernik francuski pain d'epices 100

Piernik francuski pain d'epices  słynne francuskie ciasto miodowe bez imbiru.  Piernik francuski pain d'epices to szybkie ciasto korzenne słodzone miodem. Smakiem przypomina

Cztery Fajery
Bardzo dobry blender próżniowy 95

Bardzo dobry blender próżniowy  Czy warto kupić blender próżniowy wysokoobrotowy.  Bardzo dobry blender próżniowy to moim zdaniem taki, którego zakup nie wydrenuje do samego

Cztery Fajery
Galaretka z pigwy 111

Galaretka z pigwy Najlepszy dżem i galaretka z pigwy lub pigwowca. Galaretka z pigwy przepis już zapomniany, ale warto ją przygotować na zimę do herbaty. Rozgrzewa

Cztery Fajery
Generator pary czy żelazko parowe 93

Generator pary czy żelazko parowe Czy warto kupić stację parową. Generator pary czy żelazko parowe co wybrać? Nie ma co się oszukiwać, generator pary i żelazko

Cztery Fajery
Zakwas z buraków i jabłek 998

Zakwas z buraków i jabłek.  Przepis na kwas buraczany na barszcz czerwony. Zakwas z buraków i jabłek pewnie kojarzy Ci się z Bożym Narodzeniem, ale

Cztery Fajery
Bogactwo smaków wyjątkowej kuchni gruzińskiej 85

przyrządzanych na wiele sposobów szaszłykach, kebabach (zupełnie innych niż te, jakie znamy z Polski), plackach i pierożkach z mięsem, zawiesistych zupach. Ci drudzy spróbują pomysłowych sałatek, pysznych zup, rozmaitych pierogów i placków, ciekawych przystawek. Na gruzińskim stole królują pomidory, papryka (bardzo liczne odmiany słodkie i ostre), bakłażany, cebula, rośliny strączkowe, czosnek, ogórki, orzechy, melony, śliwki, figi, pigwy, granaty. Chociaż(...)serwowany na wiele sposobów); „kebabi”, czyli mielone mięso w formie szaszłyku z rusztu, oraz typowo gruzińskie „chinkali”. W samym Tbilisi jest kilka restauracji serwujących wyłącznie to danie. Są to pierogi w kształcie „sakiewek” – piramidek, ze zgrubieniem ze zwiniętego ciasta na szczycie, wypełnione aromatycznymi i soczystymi mięsami (w wersji oryginalnej – wołowo-wieprzowymi) lub ziemniakami, grzybami czy serem

ProstePesto.pl
Przepis na podpłomyki 98

Przepis na podpłomyki Drożdżowe podpłomyki z patelni. Przepis na podpłomyki poznałam podczas niezwykle inspirujących warsztatów  Olej rzepakowy - skarbem Europy. Drożdżowe podpłomyki z przepisu Andrzeja Polana

Cztery Fajery