pierogi z mięsem - 2377 przepisów (strona:86/159)

Krokiety z soczewicą i pieczarkami 110

Wigilia u nas w domu zawsze obchodzona jest tradycyjnie - bez mięsa. Stwarza to jednak drobne kłopoty, bo gdy w menu nie ma mięsnych dań, każdy zaczyna kręcić nosem. Mama i babcia nie lubią ryb, tata nie lubi warzyw, ja nie lubię pierogów z kapustą i czerwonego barszczu. Tylko mój mężczyzna zje praktycznie wszystko, co mu się poda

Prosto z Kotła
Pierogi z mięsem i kapustą 232

uznania. Danie nadal będzie super smaczne a zyska na walorach zdrowotnych. Teraz biorę się za ciasto, kontrolując aby kapusta nie przypaliła się, mieszam ją od czasu do czasu. Do pierogów możemy użyć dowolnego rodzaju mąki. Od chłonności mąki zależy to ile wody wlejemy do wyrobienia ciasta. Najłatwiej przygotować ciasto z mąki mocno zmielonej typu 400. Bardziej wartościowe typy mąk(...)dłużej aby ciasto ostygło. Miękkie mięso rozdrabniam widelcem i mieszam z kapustą. Próbuję i ewentualnie doprawiam. Kiedy farsz będzie gotowy zostawiam wszystko do przestygnięcia.  Z ciasta urywam małe kulki, wałkuję na posypanej mąką stolnicy. Na środek kładę nadzienie, zalepiam dokładnie brzegi. W sporym garnku gotuję ok. 3 litrów wody i dodaję łyżkę soli. Pierogi wrzucam na wrzątek

prawdziwe jedzenie
Pierogi z mięsem i kapustą kiszoną 107

Ciasto: ( porcja na 50 sztuk) Mąka pszenna  500 g Woda ciepła ok. szklanka 250 ml Żółtko Farsz: Mięso gotowane u mnie łopatka 700 g 

Kulinarne przygody
Ciekawostki kulinarne: dynia 166

Sezon na dynię trwa w najlepsze. Dynia daje niesamowite możliwości w kuchni. Można ją gotować, piec, robić zupy, farsze do pierogów, marynować. Do tego jest

My Chcemy Jeść
Kluski 146

Nie ma nic lepszego niż tradycyjny, śląski obiad. Smakuje wyjątkowo zwłaszcza wtedy, gdy rzadko jemy kluski i mięso w postaci rolady. W tygodniu staram się nie

Moja smaczna kuchnia
Pierogi makówki 137

szklanki mielonych migdałów ½ szklanki rodzynek 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 3-4 łyżki miodu 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka masła 1 czerstwa pszenna bułka 100 ml mleka Ciasto na pierogi: 300 g mąki pszennej 1 małe jajko ok. 120 ml ciepłej wody 1 łyżka oleju ½ łyżeczki soli Sos migdałowo-makowy: ½ szklanki mielonych migdałów 100 ml jogurtu naturalnego 2 łyżki(...)mielenia mięsa. Przesyp do miski i połącz z mielonymi migdałami. Rodzynki posiekaj i wrzuć do maku. Do masy dodaj skórkę pomarańczową, miód, cynamon oraz rozpuszczone masło. Bułkę namocz w gorącym mleku, gdy zacznie się rozlatywać, dodaj ją do reszty składników. Nadzienie dokładnie wymieszaj i odstaw na 1-2 h do lodówki (stanie się wtedy bardziej zwarte). Ciasto na pierogi

Food Square
Kuchnia Polska według Karola Okrasy – książka Lidla | Warsztaty kulinarne 138

prawda, niektóre z użytych składników są trudne do zdobycia i drogie (jak np. mięso z jelenia), jednak wykwintne i nasze polskie. Książka zawiera między innymi takie przepisy jak: Schab zapiekany z porami i suszonymi grzybami Uda gęsie w sosie z czarnych porzeczek z miodem pitnym Pierogi z serem, kaszą gryczaną i miętą Barszcz czerwony podstawowy Smażone okonie z chlebową

Kuchnia Bazylii
Barszcz czerwony bez zakwasu – szybki i aromatyczny 210

Barszcz czerwony to zupa kojarzona z Bożym Narodzeniem. Jest to jednak jedna z moich ulubionych zup, która doskonale pasuje do krokietów, pasztecików i wielu innych potraw

MarcinChef
Samosy z kurczakiem 175

mąki ma tutaj drugorzędne znaczenie - najważniejsze jest nadzienie. I tak do czebureków dodałam mięso, cebulę i czosnek, do ruskich dodaje ser, mięte i ziemniaki tak tutaj postanowiłam zrobić miks warzywno, mięsno, przyprawowy. Najważniejsze w samosach są przyprawy bo jednak, co by nie było, to- zwykłe pierogi - tyle tylko, że smażone (pieczone) a nie gotowane. I to właśnie przyprawy nadają

sierotka maRysia w kuchni
Tydzień w moim telefonie XXXXXIX 145

wieczorową porą niech Was nie zmylą :p * pyszności drożdżowe - tym razem z mięsem mielonym i pieczarkami     * bardzo smutne święto, ale przed nim szał w sklepach - co się u nas działo to by nikt nie uwierzył, a końca świata ktoś nie zapowiadał ? :) * moje przepisy na pierogi wydrukowała Gazeta Lubuska  Pozostało mi życzyć Wam wspaniałego tygodnia. Zapraszam

Magiczne Życie Marty
KRUCHE PIEROŻKI BBQ Z KURCZAKIEM 147

Witam Was Serdecznie i zapraszam na pyszne , kruche pierogi z kurczakiem , papryką w sosie BBQ. Robi się je szybko, smakują wyśmienicie. Idealne na szybką przekąskę na imprezę czy rodzinne spotkanie.  Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło ❤ ❤ SKŁADNIKI(...)żółtego tartego 1 jajka PRZYGOTOWANIE:    Filety z kurczaka mielę w maszynce do mięsa lub malakserze. Papryki myję i kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, dodaję mięso. Doprawiam smażę na rumiano. Dodaję paprykę. Całość mieszam. Cebulę obieram, kroję w kostkę dodaję do mięsa. Na koniec dodaję świeża bazylię. Farsz przekładam do miski, dodaję ketchup i sos bbq. Mieszam

Gotowanie Patki
Domowa przyprawa do wieprzowiny 137

Domowa przyprawa do wieprzowiny Czym najlepiej przyprawić mięso wieprzowe.  Domowa przyprawa do wieprzowiny przyda się nie tylko przed świętami. Ta idealna mieszanka przypraw do mięsa

Cztery Fajery
Pierogi z mięsem 145

razem z mięsem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farsz formujemy w kulki. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Ciasto cienko wałkujemy, za pomocą szklanki wycinamy krążki i na środek każdego krążka nakładamy farsz . Wrzucamy na osolony wrzątek  z dodatkiem oleju i gotujemy przez 3-4 minuty od momentu aż pierogi wypłyną na wierzch

Bajeczna Kuchnia
Pierogi ruskie 106

jest sporo pracy: wyrabianie ciasta, przygotowanie farszu, potem lepienie i gotowanie… Wychodzę więc z założenia, że lepiej zrobić ich więcej za jednym zamachem, niż się rozdrabniać ;) Wówczas część pierogów przeznaczam do bieżącego spożycia, a resztę mrożę, do czego również i Was zachęcam. Wtedy nie straszne już są napady wilczego głodu, gdy lodówka świeci pustkami. Zawsze macie w zanadrzu(...)ciepłe przeciskamy przez praskę do ziemniaków lub maszynkę do mielenia mięsa wraz z twarogiem. Do powstałej masy dodajemy jajka oraz podsmażoną na oleju, drobno posiekaną cebulkę. Całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem (nie żałujemy pieprzu!). Ciasto rozwałkowujemy cienko na blacie. Szklanką lub foremką do lepienia pierogów wykrawamy kółka. Na każde nakładamy nadzienie, a brzegi dokładnie sklejamy

MyCookBook.pl
z lubczykiem pierogi ruskie na gęsim smalcu... 149

ugotowane 3/4 kg, twaróg 40 dag, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, majeranek 2 łyżki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, gęsi smalec 4 łyżki, cebula 4 sztuki PIEROGI: mąka tortowa 70 dag, sól 1 łyżeczka, olej rzepakowy 5 łyżek, gorąca woda 1 litr DODATKI: woda - ile potrzeba, sól - ile potrzeba, boczek wędzony 15 dag, cebula 5 sztuk(...)łyżki, przyprawa do zup i potraw w płynie - ile potrzeba, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki ugotowane w mundurkach ziemniaki obrać, zmielić razem z twarogiem półtłustym w maszynce do mięsa, na gęsim smalcu dobrze podsmażyć cebule pokrojone, do ziemniaków z twarogiem wsypać przyprawy i wystudzoną cebulę, wszystko połączyć do misy robota wsypać mąkę, sól, wlać olej, hakiem robota mieszać składniki

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania