pierogi z mięsem - 2377 przepisów (strona:78/159)

Leniwe pierogi z miodem 96

450 g twarogu, tłustego, pokrojonego na kawałki 200 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia 1 jajko Z podanych składników zagniatamy gładkie, jednolite ciasto. Jeśli

Kucharzyca
Leniwe pierogi, czyli kluski dla leniwych z białym serem 150

bułką tartą podsmażoną na masełku. Można je także podawać z sosem z powideł :) Składniki na leniwe pierogi 30 dag twarogu, czyli tłustego białego sera 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Ser biały mielimy w maszynce do mięsa lub po prostu rozdrabniamy na stolnicy praską do ziemniaków. Można też użyć gotowego sera mielonego. Do sera stopniowo dosypujemy mąkę

Gotujemy i jemy
pierogi z pieczarkami 178

Pomysł na porządny, treściwy, sycący i smaczny obiad, bez użycia mięsa;) Na pomysł wpadłam przeglądając stare gazetki kulinarne, takie nadzienie proponowano w którejś z nich do naleśników. Zdecydowałam się zamknąć je w pierogach i wyszło super! Dodatek świeżej szałwii do smażonej cebulki jest fenomenalny - bardzo polecam; również do innych dań. składniki: ciasto: 3 szkl mąki pszennej jajko 1 szkl

6niebo
Wigilijny barszcz z uszkami po mojemu. 123

kolor. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Odcedzić grzyby i wraz z bułką i cebulą przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać tartą bułkę, sól, pieprz i utrzeć. Z mąki przesianej na stolnicy, z jaj i wody zagnieść wolne ciasto jak na pierogi. Wywałkować cienko, pokroić na kwadratowe kawałki szerokości 3-4 cm, nałożyć nadzienie, złożyć każdy kwadrat po przekątnej, zlepić

ClauditteMissCooking
Rosół drobiowy 274

doniczce, można dostać w większości hipermarketów. Dzięki końcowemu przecedzeniu przez sitko rosół jest bardzo czysty i klarowny. Mięso z rosołu można pokroić i podawać na talerzach razem z zupą i/lub wykorzystać w innych celach np. do pasty kanapkowej, krokietów, pierogów, pasztecików. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
PIERŚ Z INDYKA PIECZONA Z WINOGRONAMI I CZOSNKIEM, PODAWANA Z KARMELIZOWANYMI WARZYWAMI. 169

zachęcamy: Zróbcie to! SKŁADNIKI: - pierś z indyka, - 2 główki czosnku, - przyprawy: pieprz ziołowy, pieprz czarny, bazylia, - odrobina oleju, - winogrona (3-4 małe kiście), - 3 plasterki żółtego sera, - trochę leniwych pierogów ('wczorajsze' się świetnie nadają), SKŁADNIKI NA WARZYWA KARMELIZOWANE: - 2 marchewki, - papryki (żółte, zielone, ostre-czerwone), - 3 łyżki masła, - 3 łyżki cukru trzcinowego, - sok z brzoskwiń, - 2 duże cebule, - przyprawy(...)praskę czosnek mieszamy z bazylią i olejem, obtaczamy w tym dokładnie indyczka, przekładamy go do naczynia żaroodpornego i posypujemy pieprzem ziołowym. Dobrze jest zostawić go w tej mieszance aby mięso przeszło smakiem. Indyk ląduje w piekarniku (180 stopni, góra-dół, termoobieg). W czasie gdy nasz indor będzie nabierał smaku, zajmiemy się warzywami. Z marchewki tworzymy tasiemki, kroimy papryki i cebulę

Wypisz Wymaluj
Chińskie pierożki z wieprzowiną i krewetkami 207

Zamrożone krewetki należy wcześniej rozmrozić i oczyścić. Tak przygotowane krewetki drobno siekamy i mieszamy z mięsem i pozostałymi składnikami farszu. Ciasto dzielimy na mniejsze części. Podsypujemy mąką i wałkujemy na bardzo cienki placek. Wycinamy krążki ciasta, nakładamy łyżeczkę farszu i lepimy pierogi. Stawiamy je "po chińsku" falbanką do góry. Pierożki gotujemy przez około 8 minut na parze w bambusowym

Smakowity Blog Kulinarny
Wypełniamy pity ;) 305

Pity z mięsem i warzywami Od kilku dni w radiu ciągle pity, pity, pity. Pomimo, że rozliczyłam się już w marcu, doszło do tego, że przyśnił

Pełny talerz
Tarteletki z pasztetem i pieczarkami 164

Domowy pasztet wykorzystać można nie tylko na kanapki. Może także służyć jako farsz do pierogów, krokietów czy zapiekanek. I nawet najprostsza potrawa

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pierogi z truskawkami z sosem waniliowym 206

U mnie dzisiaj truskawkowo. Pyszne letnie danie, proste i jakie dobre:) składniki:  ciasto 350 g mąki pszennej 200 ml wrzącej wody 2 łyżki margaryny 1

Monia miesza i gotuje
Nie taka dieta straszna jak ją malują. 310

piersi z kurczaka (która jest niesamowicie soczysta i ma mnóstwo smaku); zupa - ok ale bez śmietanki 30%; pierogi - jak najbardziej, tylko z mąki pełnoziarnistej i pieczone, a nie smażone; lasagne - jak najbardziej, ale dlaczego makaronu nie zastąpić bakłażanem i cukinią, mielonego mięsa wołowo-wieprzowego, udźcem z indyka, zrezygnować z beszamelu, a zamiast żółtego sera - mozzarella light; Da się(...)czas poznać te cudowne przepisy - będę linkowała pod tym postem. Dietetycznie Siostro, Bracie! Hej! PRZEPISY: Pyszny początek dnia czyli minikanapeczki z trzema pastami  Super kanapulec z boczniakami Pieczone pierogi z boczniakami i orzechami włoskimi Placki ziemniaczane z sosem jogurtowo - chrzanowym

Brzuszki Łakomczuszki
Pierogi z mięsem --- Gnocchi con carne 188

kości i skór, warzywa pokroić  na mniejsze kawałki i wszystko zmiksowac na jednolita masę Cebulę obierać i drobno posiekać, a następnie zeszklić ją na rozgrzanym maśle. Dodać do mięsa i wymieszać. Do tak przygotowane masy dodać , porządną szczyptę pieprzu, soli do smaku, a także posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszać.  Ciasto...Do dużej miski wsypać mąkę i sól(...)łyżki masła sól, pieprz, garść posiekanej natki pietruszki Wykonanie Mięo i warzywa z rosołu . Mięso obrać z kości i skór, warzywa pokroić na mniejsze kawałki i wszystko zmiksowac na jednolita masę Cebulę obierać i drobno posiekać, a następnie zeszklić ją na rozgrzanym maśle. Dodać do mięsa i wymieszać. Do tak przygotowane masy dodać , porządną szczyptę pieprzu, soli do smaku

w mojej kuchni
Pieczone pierożki z nadzieniem dyniowym 129

farszu delikatnie ściskamy palcami środek ciasta tworząc lekkie wgłębienie. Farsz: Gotowane ziemniaki mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy dyniowe puree, usmażoną na oleju i przestudzoną cebulkę oraz przyprawy: sól i pierz. Nakładamy na każdy krążek i zlepiamy dokładnie.  Pierożki: Gotowe pierogi wrzucamy na gotującą się, osoloną wodą i wyciągamy tuż po wypłynięciu na wierzch. Układamy na blaszce wyłożonej

Kuchnia w czekoladzie
Jak nie marnować jedzenia? 7 zasad 317

niego można np. zrobić pyszny, aromatyczny rosół orientalny (wystarczy cebula, czosnek, trochę przypraw i makaron), kawałki mięsa z niedojedzonej kury mogą z kolei wylądować w tortilli, albo na pizzy, stać się wartościowym dodatkiem do makaronu stir fry, farszu do pierogów lub ravioli. Wołowina z zupy może być podstawą do pysznego mięsno-krewetkowego farszu w azjatyckich pierożkach, a gotowane warzywa

Niedzielny kucharz
Dietetyczny pasztet z kurczaka 173

bulionu drobiowego.  Jeżeli nie chcecie w Święta liczyć kalorii, odchudzajcie swoje potrawy, a później zjedzcie porcję pierogów lub makowca;) Dietetyczny pasztet z kurczaka z dodatkiem sosu chrzanowego z żurawiną Składniki: 4 uda z kurczaka, 1 podwójna pierś z kurczaka -  mięso po ugotowaniu i oddzieleniu od kości ważyło łącznie - 1,30 kg 0,5 kg pieczarek 3 cebule

Codziennik Kuchenny
Pierożki drożdżowe z kurczakiem, pieczarkami i serem żółtym 186

kosteczkę, doprawić ulubioną przyprawą, usmażyć.  Pieczarki pokroić w plasterki, udusić. Ser żółty zetrzeć na tartce. Wystudzone mięso i pieczarki pokroić drobno, dodać ser i keczup, wymieszać. 3. Wyrośnięte ciasto przegnieść ręką, rozwałkować, wycinać kółeczka, nakładać farsz i sklejać jak pierogi. Gotowe smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia

Kto ugości moich gości?
Żeby zycie miało smak…kapuśniak 181

więc warto ją jeść nie tylko w postaci zupy, ale jako dodatek w postaci surówki np. do pierogów ruskich. Kapuśniak najbardziej smakuje mi z chlebem, najlepiej z takim domowym. Składniki : 3-4 ziemniaki kość na zupę(najlepiej ze sporą ilością mięsa) lub 2 nieduże mięsne żeberka 300-400 gr. kiszonej kapusty 2 liście laurowe kilka ziaren pieprzu

Niebieski kubek z kawa
Naleśniki z mięsem 174

zamrażalnika i podgrzewam. A , że jakimś cudem na blogu nie ma jeszcze przepisu na naleśniki z mięsem ( choć przepis i zdjęcie pochodzą sprzed lat )to wykorzystuję pretekst by go wstawić. Tradycyjnie lubiana przez prawie wszystkich potrawa. Naleśniki tak jak pierogi można robić z każdym farszem jaki tylko przyjdzie do głowy . Doskonałe danie do wykorzystania wszelkich małych ilości składników . Czytaj

Buniabaje w kuchni

Proponowane wyszukiwania