pierogi z mięsem - 2377 przepisów (strona:77/159)

18 grudnia – WEGE BAZAR Święta bez karpia vol. 3 – Warszawa 172

Przyzwyczailiśmy się, że święta to karp, barszcz i pierogi z kapustą... a może by tak zastawić wigilijny stół wege potrawami? Artykuł 18 grudnia – WEGE BAZAR

COOKMAGAZINE
Zapiekanka naleśnikowa w sosie pomidorowym 141

Pomysł na wykorzystanie resztek. Naleśniki z farszem z  mięsa gotowanego , kalafiorem, zapiekane w sosie pomidorowym. To taki mój autorski pomysł, ale przyznam,że wyszedł bardzo

W kuchennym oknie Ewy
Calzone 28682

gyros. Usmażyć i wystudzić. Pieczarki i paprykę pokroić na mniejsze kawałki. Na połowę każdej pizzy ułożyć składniki: pieczarki, mięso, paprykę, kawałki sera mozzarella, oliwki. Całość posypać startym serem. Brzegi ciasta posmarować wodą, ciasto złożyć na pół i skleić jak pieroga. Przełożyć na blachę posypaną mąką. Z wierzchu każdy pieróg posmarować delikatnie wodą i posypać ziołami prowansalskimi. Całość pieczemy

kulinarnyswiatdomi
MOJE KUCHENNE SPRYTNE PATENTY 60

wykładania nim blachy do pieczenia np. ciasta, ale ja mam na niego swoje własne triki. Kiedy kroję mięso, kładę na deskę do krojenia kawałek papieru. Po pierwsze chroni on deskę przed zarysowaniem od noża, a po drugie zbiera cały sok puszczony z mięsa - dzięki temu łatwiej mi utrzymać deskę w czystości.  😊 Papierem do pieczenia wykładam też półki w kuchni(...)desce mieściło się kilka sztuk pierogów, więc musiałam je zamrozić, przełożyć do woreczka, potem znów położyć na desce kolejne pierogi, znów mrozić i tak do wyczerpania moich zapasów pierogowych. Znalazłam na to prosty sposób. Kładę pierogi na desce, na wierzch kawałek papieru do pieczenia, a na nim kolejne pierogi. W ten sposób oszczędzam duuużo czasu! Mrożę

Zrób to smacznie
Gołąbki z indykiem 176

Gołąbki z indykiem Gołąbki , to danie , które można przygotować na 1001 sposobów i każdy jest dobry . Prawie jak pierogi , czym nadziejesz, to będzie ok..no prawie , bo truskawek lub jagód , nie polecam W chłodne, zimowe dni, jest to jedno z naszych ulubionych dań . Może, nie robi się ich błyskawicznie , no ale nie demonizujmy , nie są też, wcale(...)się wydawało, a bez wątpienia, pyszne i warte zachodu . Wersja z indykiem , jest inna niż wieprzowa , bardziej delikatna i równie pyszna Składniki na około 16 gołąbków : farsz: 1 kg mięsa mielonego z udźca indyka 2 szklanki ugotowanego ryżu 1 łyżka ,mielonej, wędzonej papryki ( słodkiej lub ostrej jak lubicie ) 2 łyżki ketchupu 1 łyżka, suszonej, mielonej ,cebuli sól i pieprz

Ogrodnik w podróży
Pieczone pierogi z ciasta drożdżowego z dynią i farszem z grzybów leśnych 137

Zamiast tradycyjnych gotowanych pierogów, można zrobić pierogi pieczone. Dobre na ciepło jak i na zimno. Mogą być daniem obiadowym z dodatkiem barszczu z buraków. Farsz zrobiłam głównie z lejkowca dętego. Dorzuciłam kurki, podgrzybki i prawdziwki. Nadzienie możemy zrobić dowolne np. z mięsa z rosołu i warzyw Ciasto wałkowałam na dość cienkie placki, jak na makaron. Wykrawałam koła obręczą

Leśny Zakątek
Mięsa wolno gotowane - alternatywa dla fast-food 256

Czas na recenzję absolutnego hitu dyskontów i marketów czyli mięs wolno gotowanych. Dla mnie jest to produkt roku 2017 ponieważ jest unikalny, innowacyjny i dostępny dla ludzi o różnej zasobności portfela. W czasach gdy po powrocie do domu z pracy czeka nas zrobienie zakupów a następnie przygotowanie sobie obiadu, bardzo często sięgamy(...)produkty typu fast-food. Z tym określeniem na pewno nam się kojarzą: mrożona pizza, zapiekanki, gotowe pierogi czy tortille z kurczakiem z zimnej lodówki marketu. Dzięki daniom przygotowanym metodą sous-vide macie alternatywę.  Producenci tych dań oferują dość szeroki wachlarz rodzajów mięsa: od indyka po kaczkę, kończąc na mięciutkiej wołowinie. Technika przyrządzania kojarząca się z drogimi restauracjami wylądowała

Kuchnia PROzdrowotna
Sakiewki z mięsem mielonym, pomidorami i papryką - prosty i szybki przepis 205

Sakiewki z mięsem mielonym, pomidorami i papryką Wracamy do ciasta. Dzielimy go na 4 równe części i każdą z nich rozwałkujemy na grubość 5 mm. Najlepiej na kształt prostokąta. Na środek każdego placka cista nakładamy farsz. Brzegi zbieramy i sklejamy ze sobą jak ciasto na pierogi. Środek pozostawiamy otwarty. Najlepiej robić to od razu na papierze do pieczenia żeby(...)później łatwo przełożyć sakiewki do piekarnika. Przekładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 10 min. Gotowe sakiewki skrapiamy sokiem z cytryny, oliwa i posypujemy natką pietruszki. Serwujemy. Sakiewki z mięsem mielonym, pomidorami i papryką

Pyza i Surówka
Pierożki francuskie z wołowiną i warzywami 206

zmielić, ugotować warzywa i posiekać. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso. Dodać pokrojone warzywa, groszek, czosnek (starty na tarce), koncentrat pomidorowy i sos sojowy. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Z ciasta francuskiego wykrawać kubkiem kółka.Nałożyć farsz, złożyć na pół i skleić pierogi.  Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. Na blaszce wyłożonej papierem

Moja Galeria Smaku
Leniwe pierogi z miodem 96

450 g twarogu, tłustego, pokrojonego na kawałki 200 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia 1 jajko Z podanych składników zagniatamy gładkie, jednolite ciasto. Jeśli

Kucharzyca
Leniwe pierogi, czyli kluski dla leniwych z białym serem 150

bułką tartą podsmażoną na masełku. Można je także podawać z sosem z powideł :) Składniki na leniwe pierogi 30 dag twarogu, czyli tłustego białego sera 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Ser biały mielimy w maszynce do mięsa lub po prostu rozdrabniamy na stolnicy praską do ziemniaków. Można też użyć gotowego sera mielonego. Do sera stopniowo dosypujemy mąkę

Gotujemy i jemy
pierogi z pieczarkami 178

Pomysł na porządny, treściwy, sycący i smaczny obiad, bez użycia mięsa;) Na pomysł wpadłam przeglądając stare gazetki kulinarne, takie nadzienie proponowano w którejś z nich do naleśników. Zdecydowałam się zamknąć je w pierogach i wyszło super! Dodatek świeżej szałwii do smażonej cebulki jest fenomenalny - bardzo polecam; również do innych dań. składniki: ciasto: 3 szkl mąki pszennej jajko 1 szkl

6niebo
Wigilijny barszcz z uszkami po mojemu. 123

kolor. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Odcedzić grzyby i wraz z bułką i cebulą przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać tartą bułkę, sól, pieprz i utrzeć. Z mąki przesianej na stolnicy, z jaj i wody zagnieść wolne ciasto jak na pierogi. Wywałkować cienko, pokroić na kwadratowe kawałki szerokości 3-4 cm, nałożyć nadzienie, złożyć każdy kwadrat po przekątnej, zlepić

ClauditteMissCooking
Rosół drobiowy 274

doniczce, można dostać w większości hipermarketów. Dzięki końcowemu przecedzeniu przez sitko rosół jest bardzo czysty i klarowny. Mięso z rosołu można pokroić i podawać na talerzach razem z zupą i/lub wykorzystać w innych celach np. do pasty kanapkowej, krokietów, pierogów, pasztecików. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
PIERŚ Z INDYKA PIECZONA Z WINOGRONAMI I CZOSNKIEM, PODAWANA Z KARMELIZOWANYMI WARZYWAMI. 169

zachęcamy: Zróbcie to! SKŁADNIKI: - pierś z indyka, - 2 główki czosnku, - przyprawy: pieprz ziołowy, pieprz czarny, bazylia, - odrobina oleju, - winogrona (3-4 małe kiście), - 3 plasterki żółtego sera, - trochę leniwych pierogów ('wczorajsze' się świetnie nadają), SKŁADNIKI NA WARZYWA KARMELIZOWANE: - 2 marchewki, - papryki (żółte, zielone, ostre-czerwone), - 3 łyżki masła, - 3 łyżki cukru trzcinowego, - sok z brzoskwiń, - 2 duże cebule, - przyprawy(...)praskę czosnek mieszamy z bazylią i olejem, obtaczamy w tym dokładnie indyczka, przekładamy go do naczynia żaroodpornego i posypujemy pieprzem ziołowym. Dobrze jest zostawić go w tej mieszance aby mięso przeszło smakiem. Indyk ląduje w piekarniku (180 stopni, góra-dół, termoobieg). W czasie gdy nasz indor będzie nabierał smaku, zajmiemy się warzywami. Z marchewki tworzymy tasiemki, kroimy papryki i cebulę

Wypisz Wymaluj

Proponowane wyszukiwania