pierogi z mięsem - 2377 przepisów (strona:42/159)

Pierogi z grzybami, soczewicą, białą kaszą gryczaną i fetą 114

Zachęcam! Moja pociecha uwielbia moment przygotowywania pierogów. Lubi małymi paluszkami gnieść puszyste ciasto, a potem lepić pierożki w różnym kształcie. W tych czynnościach towarzyszy także mojej mamie, która pierogi robi dużo częściej niż ja. Co nam będzie potrzebne? Składniki ciasto 250 g ciepłej wody 1 jajko 2 łyżki oleju 550 g mąki pszennej szczypta soli farsz(...)przekładamy do robota / malaksera, dodajemy grzyby z soczewicą, jajko, odciśniętą z wody bułkę i przyprawy. Miksujemy na gładki farsz. Wszystkie składniki można także przecisnąć przez maszynkę do mięsa. Teraz przygotowujemy ciasto na pierogi. Na stolnicę przesiewamy mąkę, tworząc kopczyk, w którym robimy dłonią wgłębienie, wbijamy jajko, a następnie wlewamy cienkim strumyczkiem ciepłą wodę. Na sam koniec dodajemy olej

Raj dla Podniebienia
Pieczone pierogi z mięsem 186

z łatwością można je rozwałkować.  Przygotowując pierogi w domu, mamy pewność co do jakości użytych składników, szczególnie mięsa. Do farszu można użyć mięsa i warzyw z rosołu i tak będą lepsze niż kupne. Klasyczne, gotowane pierogi przygotowuję w dużych ilościach i część mrożę. Pierogi pieczone mają tak delikatne ciasto, że nie nadają się do mrożenia(...)kurczaka, marchewki, pietruszkę, seler, zalać wodą i gotować, aż mięso będzie miękkie.  Ugotowane warzywa i mięso wyjąć wywaru. Wywar zachować do ugotowania zupy. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju.  Mięso oddzielić od kości i zmielić wraz z gotowanymi warzywami i zeszkloną cebulą, przy pomocy maszynki do mięsa. Dodać do farszu masło i doprawić do smaku solą, pieprzem

Codziennik Kuchenny
PIEROGI RUSKIE – idealne! 250

smażoną cebulką albo śmietaną. We Lwowie popularne było podawanie pierogów ruskich posypanych kminkiem . A jeszcze w XIX w. pod nazwą pierogi ruskie rozumiano pierogi pieczone, z różnorodnym nadzieniem (także z mięsa, kapusty i grzybów). Ja uwielbiam, a Wy? Dziś mam dla Was przepis na te idealne pierogi ruskie! Z delikatnym ciastem, z przepysznym farszem ziemniaczano

Ostra na Słodko
PIEROGI ŻYTNIE Z KAPUSTĄ, PIECZARKAMI I MIĘSEM 212

wiem jak Wy, ale ja nie wyobrażam sobie życia bez pierogów 😍 i to jeszcze takich domowych lepionych całą rodzinką 👪  Jak robić, to hurtem i do zamrażalki, później aby wyciągnąć w każdej chwili na obiad :) Na pewno większość zna przepis na tą pyszność ale jakby ktoś zapomniał lub dopiero się uczył niech korzysta. Składniki: ciasto ◈1 kg mąki żytniej(...)Kapustę kiszoną ugotować, ugotowane mięso szarpiemy/mielimy/siekamy drobno, pieczarki oraz cebulę podsmażyć. 2. Na koniec wszystkie składniki wrzucamy na dużą patelnię i podsmażamy razem do przejścia smaku. Gdy farsz przestygnie, napełniamy nim ciasto i lepimy a tego już chyba nie trzeba tłumaczyć w jaki sposób😋 Gotujemy wielki gar wody z odrobiną soli i wrzucamy pierogi. Przemieszać co jakiś czas

Zdrowie i pysznie na talerzu
Jak wykorzystać resztki kurczaka – domowe ravioli z nadzieniem z farszu 182

Ravioli, to tak jak pierogi, idealny patent na zagospodarowanie mięsa lub farszu z pieczonego kurczaka. Jak zrobić domowe ravioli? Mamy dla Was przepis na idealne ciasto makaronowe. Czas: Ok. 1 h (w tym pół godziny na odpoczynek dla ciasta) Poziom trudności: średni Szacowana cena dla 2 osób (30 ravioli): ok. 11-12 zł Czy uwierzycie, że w kupowanym(...)kilkanaście minut. W obydwu przypadkach staje się grudkowate po rozwałkowaniu, traci spoistość i gładkość. Spróbujcie sami tego przepisu i osądźcie czy makaron wyszedł jak należy. Zobaczcie też jak zrobić pierogi. Składniki na ciasto na domowe ravioli: 256 g mąki – około 2,5 szklanki 2 jajka 4 żółtka 1 łyżeczka soli Przygotowanie: Do mąki dodajemy łyżeczkę soli i wysypujemy

Niedzielny kucharz
Jak wykorzystać resztki kurczaka – domowe ravioli z nadzieniem z farszu 138

Ravioli, to tak jak pierogi, idealny patent na zagospodarowanie mięsa lub farszu z pieczonego kurczaka. Jak zrobić domowe ravioli? Mamy dla Was przepis na idealne ciasto makaronowe. Czas: Ok. 1 h (w tym pół godziny na odpoczynek dla ciasta) Poziom trudności: średni Szacowana cena dla 2 osób (30 ravioli): ok. 11-12 zł Czy uwierzycie, że w kupowanym(...)kilkanaście minut. W obydwu przypadkach staje się grudkowate po rozwałkowaniu, traci spoistość i gładkość. Spróbujcie sami tego przepisu i osądźcie czy makaron wyszedł jak należy. Zobaczcie też jak zrobić pierogi. Składniki na ciasto na domowe ravioli: 256 g mąki – około 2,5 szklanki 2 jajka 4 żółtka 1 łyżeczka soli Przygotowanie: Do mąki dodajemy łyżeczkę soli i wysypujemy

Niedzielny kucharz
rosół z gęsi z pierogami z gęsi 115

jagody jałowca, 4 ziarna pieprzu czarnego, 4 ziarna ziela angielskiego, mała gałązka rozmarynu, 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, cebula pierożki: 3 śliski suszone, mięso z rosołu, sól, pieprz ciasto na pierogi: 300 ml mąki, 160 -180 ml ciepłej wody, 1 łyżka roztopionego masła, szczypta soli sól, tłuszcz (najlepiej smalec z gęsi) do smażenia Korpus z gęsi włożyć(...)obraną włoszczyznę, przyprawy, zalać wodą (tylko tyle wody aby zakryć korpus i włoszczyznę) i gotować na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Mięso wyjąć, wywar przecedzić. Korpus obrać z mięsa ( otrzymałam około 200 g mięsa), zemleć razem ze śliwkami. Mięso doprawić solą i pieprzem. Mąkę przesiać do miski, dodać szczyptę soli, wymieszać i wlać około 160 ml ciepłej wody oraz

królestwo garów
Pierogi z feta, szpinakiem i kurczakiem 269

kurczaka z myślą raczej o farszu do naleśników. Uznałam jednak, że nie będzie go wystraczająco dużo nawet po dodaniu innych składników. Planowałam jednak pierogi ze szpinkiem i fetą, więc pomyśłam, że połączę mięso z kurczaka. Jestem zaskoczona, bo mój syn jest dość wybredny jeśli chodzi o jedzenie, więc jest dla mnie to niezwykłe, że zjadł pierogi z takim(...)oddzieliłam mięso od kości. Szpinak miałam mrożony, więc go podsmażyłam na patelni, dodałam kurczaka – doprawiłam solą, świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i 2 ząbkami czosnku. Farsz przełożyłam do miski, by ostygł. Następnie dodałam opakowanie serka kanapkowego Favita. Całość tylko wymieszałam, nie miksowałam na gładką masę. Miskę przykryłam i wstawiłam do lodówki ( oczywiście z myślą, że wieczorem siądę i ukepię pierogi

apetytnapieczenie
Calzone z mięsem mielonym 198

calzone podobnie jest jak ze składnikami na pizzę, możesz dodać wszystko co lubisz. Ja w poniższym przepisie proponuję z mięsem mielonym. Genialny będzie również farsz z różnych serów albo z pieczarkami. Będziesz potrzebować Składniki na ciasto (z przepisu wyjdą 3 pierogi wielkości dużego talerza) mąką -500 g drożdże 20 dkg mleko - 250 ml cukier -3 łyżeczki(...)oliwa z oliwek -2 łyżeczki sól - szczypta Farsz cebula - 1 mała czosnek - 3 ząbki seler naciowy - 2 łodygi boczek parzony - 100 g mięso mielone - 400 g ser mozzarella wg uznania sól, pieprz, bazylia, oregano jajko do posmarowania pierogów. Etap I - Rozczyn drożdżowy Podgrzej mleko. Do miseczki wsyp rozkruszone drożdże, zasyp cukrem i zalej ciepłym mlekiem, Wymieszaj aż do rozpuszczenia

Wylizany Rondel
Muffuletta rolls – pyszne zawijaski pizzowe 24

Zobacz przepisy na inne przekąski na mecz: Paluchy czosnkowe z ciasta francuskiego – szybka przekąska na imprezę Ślimaczki drożdżowe jak pizza – pyszne bułeczki Rożki z tortilli zapiekane z mięsem mielonym – pyszna przekąska Pieczone pierogi ruskie – pyszna potrawa na każdą okazję Zapiekanki z ciasta francuskiego a la pizza   Artykuł Muffuletta rolls – pyszne zawijaski pizzowe pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Bez marnowania. Kuchnia zero waste - recenzja 61

znaleźć przepisy z kuchni klasycznej oraz jej odpowiedniki wege i fit.  Ania pasjonuje się fotografią kulinarną i gotowaniem bezresztkowym, więc niczego nie marnuje.  Z mięsa po rosole potrafi zrobi pierogi, z żółtka budyń, a z zalewy po ciecierzycy wegański mus czekoladowy.   "Bez marnowania. Kuchnia zero waste" to skarbnica pomysłów na smaczne i kreatywne wykorzystanie tego

Di gotuje
Kotlety ruskie / Polish Potato and Cheese Patties 98

Kotlety ruskie   Dziś przepis na kotlety ruskie , czyli wegetariańskie kotlety z gotowanych ziemniaków i sera (twarogu). Jeśli przepadacie za pierogami ruskimi, takie kotleciki bez mięsa powinny Wam bardzo posmakować:) Kotlety ruskie przygotowuje się niesamowicie prosto i szybko. Do ich przyrządzenia możecie użyć ziemniaków, które zostały Wam z obiadu albo ugotowanych w mundurkach. Tak naprawdę nie potrzeba do nich

Lekcje w kuchni
Kotlety Twardowskiego 111

schabu rozbijamy jak na kotlety za pomocą tłuczka do mięsa,  przyprawiamy solą i pieprzem. Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach  i połączyć z masłem. Z gotowej masy maślano-serowej uformować w dłoniach trzy wałeczki. Każdy wałeczek układamy na środku rozbitych kotletów. Mięso składamy na połowę jak pieroga. Brzegi zbijamy dokładnie tłuczkiem aby pózniej farsz podczas

Andzia Pichci
Gruszki w winie 114

Owoce sprawdzają się świetnie w ciastach, sałatkach, sokach, gotowane, smażone oraz pieczone. Często są bazą sosów do mięs, nadzień do naleśników czy pierogów . Gruszki w winie Mam całą gamę moich ulubionych owoców. W zależności od sezonu i od tego na co w danym momencie mam smak, różne owoce różnie wykorzystuję. Borówkami , malinami i truskawkami mogę się objadać do oporu

mecooks
Moje kulinarne propozycje na Święta 114

zapiekany w keczupie karczek peklowany i pieczony karczek pieczony ze śliwką i jabłkiem galaretka z nóżek wieprzowych gotowanych w szybkowarze pieczeń z żurawiną i orzechami- bez mięsa pasztet z selera- wegetariański Pierogi: wigilijne pierogi z soczewicą pierogi z pieczarkami krokiety z kaszą jaglaną i pieczarkami

Proste Potrawy
RECENZJA KSIĄŻKI Z PRZEPISAMI "POLSKA KSIĄŻKA KUCHARSKA" 147

Przystawki * Zupy    * Zupy czyste i buliony   * Zupy podprawiane   * Zupy kremy   * Zupy zimne * Mąka   * Makarony   * Kluski   * Knedle   * Pierogi * Kasza * Ryż * Jajka * Grzyby * Mięso   * Wołowina   * Wieprzowina   * Cielęcina   * Dziczyzna   * Drób   * Baranina * Pasztety * Ryby * Sosy * Sałatki * Surówki * Desery * Ciasta   * Baby, babki, babeczki   * Ciasta i ciastka bezowe

Zrób to smacznie
Kulebiak z kiszoną kapustą 170

Kulebiak to duży pieróg z nadzieniem (często z mięsa lub ryby) pochodzący z Ukrainy. W Polsce na Podlasiu jest on potrawą regionalną, często pieczoną na Wielkanoc. Często farsz jest zrobiony z kapusty kiszonej i grzybów, ja jednak prezentuję wersję bez użycia grzybów. Dla mnie jest to bardzo fajne danie na obiad, jak również może być serwowany na zimno jako przekąska

Mama Gotuje
Złoty rosół – król wszystkich zup. Jak ugotować idealny rosół z kurczaka 48154

tylko mrugać. Po ugotowaniu wywaru wyjmuję z rosołu mięso i warzywa. Pęczek z lubczykiem i pietruszką wyrzucam. Warzywa (bez selera naciowego) wykorzystuję do sałatki jarzynowej, a mięso – jako element nadzienia do pierogów, naleśników, pasztecików. Jeśli nie chcecie go używać od razu, można je zamrozić po wcześniejszym wyrzuceniu skórek i kości. Rosół przez gęste sito przecedzamy do drugiego garnka, żeby

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania