pierogi z mięsem - 2377 przepisów (strona:45/159)

Pierogi ruskie "Ruskie kapelusze" 151

mnie totalnie czarna magia. Dlatego powstały "kapelusiki" :).  Informacje o produkcie: CIASTO PIEROGOWO-MAKARONOWO-NALEŚNIKOWE 500g BEZGLUTEN Mieszanka skrobi kukurydzianej oraz mąki kukurydzianej przeznaczona do przygotowywania pierogów, makaronów, naleśników, zacierek, racuchów, panierowania mięsa i innych potraw niezawierających glutenu, pszenicy, konserwantów. Produkt nie zawiera glutenu i laktozy. Składniki:  skrobia kukurydziana,  skrobia ziemniaczana,  mąka ryżowa,  skrobia pszenna(...)przeciwzbrylający i emulgator);  błonnik pokarmowy,  regulator kwasowości: E 575 (środek spulchniający Lakton kwasu glukonowego - zaliczany jest do substancji nieszkodliwych);  substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu. Koncentrat do sporządzania pierogów, naleśników i makaronu

ClauditteMissCooking
Kapuśniaczki 193

wieprzowego 2-3 łyżki bułki tartej 200g pieczarek ew. suszone grzyby pieprz, sól, gałka muszkatołowa Kapuste należy dobrze odsączyć, pokroić i przegotować przez ~2h. W tym czasie można przygotować mięso, zmielić je, dorzucić bułki tartej i przyprawić do smaku. Pieczarki pokroić raczej drobno i podsmażyć. Wszystko wymieszać razem, dodając ewentualnie suszone grzyby, jeśli ktoś takowe posiada. Przygotowane wcześniej ciasto podzielić(...)wałeczek, odcinać po plastrze ciasta, nakładać na środek rozwałkowanego placuszka łyżkę, bądź nawet więcej, farszu i zlepić brzegi. Można też rzeczone brzegi „zawinąć” w kilku miejscach, jak przy klasycznych pierogach, będą wtedy ładnie się prezentować. Piec w temperaturze 160 C przez 25 minut, pod koniec, na pięć ostatnich minut można przełączyć piekarnik na tryb termoobiegu, ładnie się wtedy zarumienią

Przepysznik - BLW i nie tylko
Pieczeń zrobiona z fileta z kurczaka 136

wiążemy nitką .Kładziemy do pojemnika żaroodpornego mięso zakrywamy folią i pieczemy w piekarniku ok 70 min. Ja na nadzienie zużyłam farsz jaki mi został z pierogów świątecznych .Dodałam szpinak i jeszcze pieczarki oraz mięso mielone ok pól kg z indyka .wszystko doprawić i wbić 2 jajka .Mięso będzie się trochę zle zwijać dla tego zawsze przyda się druga para

Moje Wyroby
Knedle ziemniaczano-serowe z truskawkami 252

Najwięcej obiadów na słodko robimy chyba w sezonie truskawkowym. Paruchy z truskawkami , pierogi z truskawkami i knedle z truskawkami muszą choć raz pojawić się na

Monia miesza i gotuje
Portugalskie pierogi z wołowiną i sosem beszamelowym 165

boczek, pomidor a na końcu mięso i przyprawy. Sos: Z podanych składników przygotowujemy sos a'la beszamel, margaryna + mąka i dodajemy stopniowo mleko, na końcu dodajemy pietruszkę, sok z cytryny, sól, pieprz do smaku i gałkę muszkatołową. Mieszamy farsz z sosem beszamelowym. W wyniku czego wyszedł nam  gotowy farsz do pierogów. Musimy mieć w zapasie mąkę do rozwałkowywania(...)wołowiną robimy sos beszamelowy z natką pietruszki smażymy i wyrabiamy ciasto w garnku wyrabiamy ciasto na stolnicy ciasto rozwałkowujemy, kładziemy po 2 porcje mięsa i przykrywamy mięso ciastem wycinamy szklanką kołeczka i zalepiamy smażymy pierogi obtoczone w panierce gotowe pierogi

Bon Appetit Małgorzaty
mięso z kości schabowych z jarzynami w pierogach okraszone wędzoną słoninką z cebulą... 140

płaska soli OKRASA: 15 dag wędzonej słoniny, 4 sztuki cebula kupuję kości schabowe z dość dużą ilością mięska i gotuję wywar na zupy, który zamrażam porcjami mięso obrane wykorzystuję jako farsze do pierogów, naleśników, pyz, sosu do placków ziemniaczanych kości schabowe zalać wodą - zagotować i wodę wylać a kości opłukać teraz kości zalać odpowiednią ilością wody i gotować

W Mojej Kuchni Lubię
Pierogi z gorgonzolą i gruszką 187

Słodko - słony? Mój ulubiony! Uwielbiam takie połączenia, ta wersja zdecydowanie rozpieści wasze podniebienia. Zrobiłam te pierogi na obiad i mimo braku mięsa, wszyscy byli zadowoleni i najedzeni :) Składniki:  ciasto 560 g mąki 1 jajko 2 łyżki oleju 1,25 szklanki  gorącej wody farsz 3 duże gruszki 200 g sera gorgonzoli sos 100 g sera gorgonzoli 1 łyżka(...)ciasta zagniatamy i przykrywamy torebką foliową aby nie wyschło. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 3 mm (nie podsypujemy mąką), wykrawamy krążki np. szklanką, w środek wkładamy łyżeczkę farszu i formujemy pierogi.   Gotujemy w osolonej wodzie. Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy ser, cały czas mieszając czekamy, aż składniki sie połączą w konsystencję sosu.  Sosem polewamy ugotowane pierogi

Niezły Młynek
Knedelki z mięsem mieszanym 147

przeziębienie dopadło też nagle. A co jest najlepsze na taką chorobę? Oczywiście wspaniały gorący rosół z domowym makaronem . Rosół okazał się pyszny i zbawienny a mięso, które zostało w rosole postanowiłam wykorzystać do pierogów . Pomyślałam żeby zrobić coś nowego, ciekawego i smacznego. Tak oto powstały moje knedelki z ciasta „kopytkowego” z nadzieniem z mięsa z rosołu. Rewelacja... Składniki

Kuchnia u Krysi
Calzone nadziewana pizza w kształcie pieroga 70

Calzone to uroczo wyglądające gigantyczne pierogi wykonane z drożdżowego ciasta pizzowego, nadziane ulubionymi składnikami. To jeden z tych przepisów, do którego możesz wykorzystać wszystko co tylko znajdziesz w lodówce: plasterki szynki, mięso mielone, ser, paprykę, sos pomidorowy. Do nafaszerowania wnętrza calzone sprawdzi się prawie wszystko, możesz wykorzystać do tego resztki z lodówki unikając tym samym marnowania żywności. Przygotowanie calzone(...)tworząc coś w rodzaju wielkich pierogów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Calzone gigantyczny pieróg z ciasta pizzowego 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Pizza Kuchnia: Włoska Trudność: Średnie Ilość 4 porcje Przygotowanie 30 min. Pieczenie 30 min. Kalorie 300 kcal Włoski gigantyczny pieróg z ciasta na pizzę skrywający wewnątrz nadzienie z mięsa, sera i warzyw. Pieczone calzone

ProstePesto.pl
22 NAJLEPSZE PRZEPISY Z ZIEMNIAKAMI 265

mielonym mięsem 4. Kotlety ziemniaczane  5. Zapiekanka ziemniaczana 6. Zupa ziemniaczana z mięsnymi roladkami 7. Ryż po persku z chrupiącymi ziemniakami 8. Rolada ziemniaczana z mięsem 9. Kartoflaniki prababci Kasi 10. Rożki z farszem ziemniaczano-pieczarkowym 11. Ziemniaki faszerowane i z jajkiem 12. Sałatka jarzynowa 13. Knedle z serem 14. Zupa ziemniaczana z grzybami 15. Knedle z mięsem(...)porem podane z szafranowym sosem 16. Sałatka "Grzybowa polana" 17. Ruskie pierogi 18. Poznański gzik 19. Placki ziemniaczane 20. Shepherd's Pie, zapiekanka ziemniaczano-mięsna 21. Ruskie naleśniki 22. Tymiankowe gnocchi z ricottą i groszkiem Smacznego

Przepisy Aleksandry
Czebureki - чебуреки 90

Czebureki - чебуреки są tradycyjnym daniem krymskich Tatarów. Są jednak popularne niemal we wszystkich krajach byłego Związku Radzieckiego, nie tylko na Krymie. Różnią się nadzieniem w zależności

Moje Małe Czarowanie
Bezglutenowe pierozki wonton z miesem 141

Ostatnia nasza zachcianka to była azjatycka zupa jak z Tajlandii. Lubię przypominać sobie smaki z tamtej podróży, szczególnie zupę tom yum i jej różne odmiany. Dlatego

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kompot z suszonych śliwek 58

problemu mrozi się różne rzeczy, kompot musiałam zawekować, bo najnormalniej w świecie kończy mi się miejsce w zamrażalniku. A przede mną jeszcze zamrażanie pieczonych mięs na zimną płytę i mrożenie pierogów. Nie wiem gdzie to wszystko upchnę. Balkon na razie odpada – dziś np. było 10 stopni w ciągu dnia. No nic, ogarniemy. Jak trzeba będzie coś wyjeść/wypi

Kardamonovy
Pierogi z Republiki Zielonego Przylądka czyli Pastel Faceta w Kuchni 93

Moje pierwsze w życiu, pierogi, choć do końca nie są to tradycyjne wszystkim znane „ruskie” lub „z kapustą i grzybami”, ale technika wykonania jest identyczna

RafalCook
Surówka z białej kapusty 160

weekend w końcu odżyłam. Jeszcze nie do końca, ale antybiotyk powoli stawia mnie na nogi. Takie mam przynajmniej wrażenie ;) Zrobiłam pierogi, usmażyłam oponki, a dziś do mięsa stwierdziłam że przygotuję surówkę, choć moje chłopaki nie za bardzo za nimi przepadają i jeśli mówimy o dodatku do obiadu, to Olek prócz mizerii uznaje tylko marchewkę z jabłkiem, a Adaś

Kuchnia w czekoladzie
Pasztet drobiowo – wołowy z mięsa z rosołu 99

domach a najczęściej w niedzielę.  Pozostaje potem mięso, nad którym głowimy się, co z niego zrobić. Ja czasami piekę pasztet zamiast lepić pierogi, pyzy czy gotować potrawkę.  Składniki: * 1,5 kg mieszanego mięsa z rosołu (drobiowe, wołowe) * 3 ugotowane marchewki * 2 ugotowane pietruszki * 30 dkg surowej wątróbki drobiowej * 2 – 3 bułki  * 2 cebule * 4 ząbki

Pieprzyć z Fantazją
Pasztet drobiowo - wołowy z mięsa z rosołu 171

domach a najczęściej w niedzielę.  Pozostaje potem mięso, nad którym głowimy się, co z niego zrobić. Ja czasami piekę pasztet zamiast lepić pierogi, pyzy czy gotować potrawkę.  Składniki: * 1,5 kg mieszanego mięsa z rosołu (drobiowe, wołowe) * 3 ugotowane marchewki * 2 ugotowane pietruszki * 30 dkg surowej wątróbki drobiowej * 2 - 3 bułki  * 2 cebule * 4 ząbki czosnku

Pieprzyć z Fantazją
Kopytka z pieczoną dynią i kiełbasą 119

Sezon dyniowy w Krainie trwa w najlepsze 😜 Tym razem zapraszam na kopytka podane z ulubioną kiełbasą oraz pieczoną dynią. I być może, na pierwszy rzut przepis

Kraina Miodem Płynąca
Pierogi pieczone 334

należą do jednych z tradycyjnych przekąsek Kolumbijskich. Nawet farsz, który zaproponowałam jest bardzo często serwowany w pierogach Empanada. W zależności od regionu Ameryki Południowej, pierogi z pieca faszeruje się też mięsem mielonym

AniaGotuje.pl
Barszcz ukraiński 192

obraną marchewkę, pietruszkę, seler i czosnek. Warzywa mają być w całości. Zupę solimy. Do wywaru dorzucamy liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Po godzinie możemy wyciągnąć mięso i wykorzystać go np. do pierogów. Buraki obieramy i dwa z nich ścieramy na tarce o dużych oczkach, a dwa pozostawiamy w całości, kapustę szatkujemy. Warzywa dusimy na maśle klarowanym przez

PatiGotuje
PIEROGI CHLOPSKIE Z ZIEMNIAKAMI I KIELBASA DO BARSZCZU 233

PIEROGI CHŁOPSKIE Z ZIEMNIAKAMI I KIEŁBASĄ DO BARSZCZU Pierogi chłopskie z ziemniakami i kiełbasą to tradycyjne, rdzenne danie pochodzące z kuchni podkarpackiej. Przepis na

Moja Książka Kucharska
Świąteczne pierogi z wędzoną kiełbasą 164

dosyć krokietów z kapustą i pieczarkami. Mam dosyć pierogów z kapustą i grzybami. Uwielbiam mięso. Po bezmięsnej  wigilii czekam tylko na okazję by zasiąść do świątecznego stołu z kubkiem gorącego barszczu w jednej ręce i pasztecikiem (koniecznie mięsnym w drugiej. Nadzienie zrobione z wędzonej kiełbasy i suszonych śliwek wyszło przepyszne. Jest bardzo aromatyczne i zadowoli nawet najbardziej wybredne

Pobite gary Barbary
Knedle z mięsem. Kluski z mięsem 223

Knedle z mięsem na obiad. Obiady na bazie ciasta z ziemniaków często goszczą u nas w domu, robimy kopytka, knedle, kluski, babki ziemniaczane, krokiety. Knedle lubią

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gryczane pierogi nadziane grzybami i ricottą 138

Pierwszy przepis na pierogi pojawił się w rzymskiej książce kucharskiej "O sztuce kulinarnej", która pochodzi z V w. n. e. Do Polski sprowadził je zakonnik

My Chcemy Jeść
Knedle ze śliwką 175

Robiłam już gołąbki, pierogi i uszka. Teraz przyszedł czas na kluchy. Niestety ręki do kluch i kluseczek to ja za bardzo nie mam albo jeszcze

Monia miesza i gotuje
Pierożki ze szpinakiem i królikiem 129

Cóż tu pisać o pierożkach, my je uwielbiamy pod każdą postacią. Lubię zabawę z ciastem, lubię eksperymentować z farszem i dzięki temu coraz to inne smaki

Moje Małe Czarowanie
30 pomysłów na cukinie 190

Cukinia to mój ulubiony letni, warzywny temat, teraz jest naprawdę tania, wręcz zachęca do eksperymentowania, nie jestem za zamykaniem cukinii w słoikach, zresztą nigdy tego nie

Moja smaczna kuchnia
Pierogi Shreka, szpinak i bryndza 185

Zielone, wiosenne wydanie przepysznych zielonych pierogów, rodem ze Shreka :). Jakież było zaskoczenie moich dzieci gdy je zobaczyły!, świetna alternatywa dla szpinakowych niejadków. Ciasto na pierogi

Apetyczna babeczka
21 pomysłów na kasze! 465

Kuskus, pęczak, gryczana czyli 21 pomysłów na kasze. Z czym podać kuskus? Czy owoce cytrusowe można połączyć z kaszą gryczaną? Jaki deser przygotować z kaszy dla

Moja smaczna kuchnia
Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem 211

Przepis jest przykładem na to, że z kilku składników możecie przygotować danie niedrogie, w dużej ilości i z pewnością oryginalne. Z podanego przepisu wyszło, około 50

Moja smaczna kuchnia
Pierogi "ruskie" 181

   Chyba najbardziej popularne pierogi. Przedstawimy naszą wersję. Składniki na ciasto: -4 szklanki mąki -250 ml ciepłej wody -2 żółtka -2-3 łyżki oleju

Maminek kulinarny

Proponowane wyszukiwania