pierogi z mięsem - 2377 przepisów (strona:44/159)

PIEROŻKI MOMO Z KURCZAKIEM W SOSIE CURRY Z MLEKIEM KOKOSOWYM 174

kierunku ukochanych Indii i Nepalu! Mam dla Was przepis na pyszne ( ale to pyszne! ) Serowe pierożki / sakiewki, inspirowane pierożkami Momo, z nadzieniem o smaku papai, curry i soczystym mięsem z kurczaka. Dodatek aromatycznego sosu curry z mlekiem kokosowym sprawia, że jest to danie, któremu nikt się nie oprze. Kremowy serek wykorzystałam nie tylko do nadzienia, ale również do przygotowania ciasta(...)limonki * sól SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SEROWE CIASTO NA PIEROGI: Do miseczki wkładamy kremowy serem. dodajemy jajko i masło – mieszamy. Stopniowo wsypujemy mąkę zagniatając gładkie, elastyczne ciasto ( w razie potrzeby zwiększamy jej ilość! ). Rozwałkowujemy, wycinamy okręgi na ok. 8 cm, przykrywamy ściereczką i bierzemy się za farsz. FARSZ: Oczyszczone mięso z kurczaka kroimy na kawałki, posypujemy solą i pieprzem, przesmażamy

Ostra na Słodko
PIEROŻKI MOMO Z KURCZAKIEM W SOSIE CURRY Z MLEKIEM KOKOSOWYM 147

kierunku ukochanych Indii i Nepalu! Mam dla Was przepis na pyszne ( ale to pyszne! ) Serowe pierożki / sakiewki, inspirowane pierożkami Momo, z nadzieniem o smaku papai, curry i soczystym mięsem z kurczaka. Dodatek aromatycznego sosu curry z mlekiem kokosowym sprawia, że jest to danie, któremu nikt się nie oprze. Kremowy serek wykorzystałam nie tylko do nadzienia, ale również do przygotowania ciasta(...)limonki * sól SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SEROWE CIASTO NA PIEROGI: Do miseczki wkładamy kremowy serem. dodajemy jajko i masło – mieszamy. Stopniowo wsypujemy mąkę zagniatając gładkie, elastyczne ciasto ( w razie potrzeby zwiększamy jej ilość! ). Rozwałkowujemy, wycinamy okręgi na ok. 8 cm, przykrywamy ściereczką i bierzemy się za farsz. FARSZ: Oczyszczone mięso z kurczaka kroimy na kawałki, posypujemy solą i pieprzem, przesmażamy

Ostra na Słodko
PIEROŻKI MOMO Z KURCZAKIEM W SOSIE CURRY Z MLEKIEM KOKOSOWYM 153

kierunku ukochanych Indii i Nepalu! Mam dla Was przepis na pyszne ( ale to pyszne! ) Serowe pierożki / sakiewki, inspirowane pierożkami Momo, z nadzieniem o smaku papai, curry i soczystym mięsem z kurczaka. Dodatek aromatycznego sosu curry z mlekiem kokosowym sprawia, że jest to danie, któremu nikt się nie oprze. Kremowy serek wykorzystałam nie tylko do nadzienia, ale również do przygotowania ciasta(...)limonki * sól SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SEROWE CIASTO NA PIEROGI: Do miseczki wkładamy kremowy serem. dodajemy jajko i masło – mieszamy. Stopniowo wsypujemy mąkę zagniatając gładkie, elastyczne ciasto ( w razie potrzeby zwiększamy jej ilość! ). Rozwałkowujemy, wycinamy okręgi na ok. 8 cm, przykrywamy ściereczką i bierzemy się za farsz. FARSZ: Oczyszczone mięso z kurczaka kroimy na kawałki, posypujemy solą i pieprzem, przesmażamy

Ostra na Słodko
PIEROŻKI MOMO Z KURCZAKIEM W SOSIE CURRY Z MLEKIEM KOKOSOWYM 168

kierunku ukochanych Indii i Nepalu! Mam dla Was przepis na pyszne ( ale to pyszne! ) Serowe pierożki / sakiewki, inspirowane pierożkami Momo, z nadzieniem o smaku papai, curry i soczystym mięsem z kurczaka. Dodatek aromatycznego sosu curry z mlekiem kokosowym sprawia, że jest to danie, któremu nikt się nie oprze. Kremowy serek wykorzystałam nie tylko do nadzienia, ale również do przygotowania ciasta(...)limonki * sól SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SEROWE CIASTO NA PIEROGI: Do miseczki wkładamy kremowy serem. dodajemy jajko i masło – mieszamy. Stopniowo wsypujemy mąkę zagniatając gładkie, elastyczne ciasto ( w razie potrzeby zwiększamy jej ilość! ). Rozwałkowujemy, wycinamy okręgi na ok. 8 cm, przykrywamy ściereczką i bierzemy się za farsz. FARSZ: Oczyszczone mięso z kurczaka kroimy na kawałki, posypujemy solą i pieprzem, przesmażamy

Ostra na Słodko
Chilli con pollo 97

  Danie idealne. Na imprezy (na przykład na sylwestra) czy też na Nowy Rok. My przygotowujemy 31 grudnia przeważnie wielki gar takiego chilli (możecie dodać również

Szybko Tanio Smacznie
SEROWE PIEROŻKI MOMO Z KURCZAKIEM I KREMOWYM SERKIEM W SOSIE CURRY Z MLEKIEM KOKOSOWYM 181

kierunku ukochanych Indii i Nepalu! Mam dla Was przepis na pyszne ( ale to pyszne! ) Serowe pierożki / sakiewki, inspirowane pierożkami Momo, z nadzieniem o smaku papai, curry i soczystym mięsem z kurczaka. Dodatek aromatycznego sosu curry z mlekiem kokosowym sprawia, że jest to danie, któremu nikt się nie oprze. Tak jak już pisałam ostatnio – marka Apetina inspiruje! Niesamowicie inspiruje(...)limonki * sól SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SEROWE CIASTO NA PIEROGI: Do miseczki wkładamy serek kremowy naturalny Apetina , dodajemy jajko i masło – mieszamy. Stopniowo wsypujemy mąkę zagniatając gładkie, elastyczne ciasto ( w razie potrzeby zwiększamy jej ilość! ). Rozwałkowujemy, wycinamy okręgi na ok. 8 cm, przykrywamy ściereczką i bierzemy się za farsz. FARSZ: Oczyszczone mięso z kurczaka kroimy na kawałki, posypujemy solą

Ostra na Słodko
Pierogi z karpiem 232

pierogi z karpiem, to nie tylko święta. Dziś przepis na tradycyjne Polskie danie z nieco innym farszem. Włoszczyzna Karp Grzyby Cebula Cytryna Masło 250ml. maślanki 500g. mąki do pierogów Jałowiec Koperek Sól Pieprz Mąkę wraz z solą przesiewamy. Dodajemy maślankę i wyrabiamy ciasto, aż będzie odchodziło od dłoni. Ciasto przykrywamy, żeby nie wyschło i odkładamy(...)Marchew, grzyby drobno kroimy, możemy zmiksować, podobnie natkę i część korzenia pietruszki. Drobno posiekaną cebulę podsmażamy na maśle. Mięso ryby oddzielamy od skóry i ości, drobno szarpiemy i łączymy z warzywami. Doprawiamy jałowcem, koperkiem, skórką otartą z cytryny, solą i pieprzem. Pierogi gotowe do lepienia. Smacznego! Farsz można wzbogacić serem lub przetartymi pieczonymi ziemniakami lub batatami. Ja użyłem maślanki

MarcinChef
Pieczone pierogi w kruchym cieście 87

pieczarek. Bez wątpienia wyszły pyszne! Z zewnątrz kruchutkie, we wnętrzu soczyste i aromatyczne . Ci ,którzy wolą z mięsem, oczywiście mogą nieco urozmaicić farsz i dodać na przykład mięso z gotowanego kurczaka. Można również dodać kiełbasę, ser lub inny klasyczny dodatek. Pieczone pierogi zwane też pasztecikami z pewnością sprawdzą się jako klasyczna przystawka lub przekąska. W wersji z samymi warzywami(...)grzybami będą świetną propozycją na obiad wegetariański dla wszystkich, którzy nie jadają mięsa. Dla części z nas mogą być pomysłem na smaczne danie postne. Jeśli lubisz kruche ciasto i wszelkie domowe pierogi, to przepis na pieczoną ich wersję powinien Cię zainteresować. Zapraszamy! PIECZONE PIEROGI W KRUCHYM CIEŚCIE Składniki: Ciasto: mąka: 2 szklanki jajko: 1 szt. masło

Kuchnia Na Wypasie
Kuchnia polska dawniej i dziś 146

jedzono także dużo warzyw, które podawano przede wszystkim gotowane: w wodzie lub na rosole. Poddawano je również pieczeniu i smażeniu oraz stanowiły one element sosów. Warzywa łączono głównie z mięsem i kaszą, a także z nabiałem i grzybami. Jedzono dużo kasz, które zastępowały ziemniaki. W powszechnej opinii, tradycyjna kuchnia polska uznawana była za kuchnię ciężką i tłustą. Czas na zmiany(...)współczesna kuchnia polska nawiązuje do kuchni tradycyjnej, jednak dostosowuje dawne potrawy do współczesnych zaleceń dietetyków. Współcześnie albo jemy głównie tradycyjnie w sensie PRL-u, czyli właśnie mięso, ziemniaki, surówka, tudzież produkty mączne – pierogi, naleśniki, trochę oczywiście jest wpływ kuchni włoskiej, więc różnego rodzaju makarony, pizze, szczególnie jak ktoś je na mieście. Ale także mamy dużo większe możliwości zjedzenia

365 dni dookoła kuchni
Pierogi z kaszą jęczmienną 298

Pierogi z nadzieniem z kaszy jęczmiennej, mięsa i marchewki. Omaszczone skwareczkami z wędzonego boczku. Pyszne! CIASTO: 4 1/2 szklanki mąki pszennej 1 1/2 szklanki ciepłego mleka 1 duże żółtko 1 łyżka oleju rzepakowego 1/2 łyżeczki soli FARSZ: 1 udko z kurczaka 1 szklanka kaszy jęczmiennej 2 marchewki 1 łodyga selera naciowego 3 liście laurowe 4-6 ziela angielskie sól(...)skóry włożyć do garnka i zalać zimną wodą, tak by zakryła całe mięso, ok 2,5l. Wrzucić ziele angielskie i liście laurowe. Kiedy woda się zagotuje dobrze posolić. Po 20min wsypać kaszę jęczmienną i gotować kolejne 20min, aż kasza będzie miękka. Wyjąć udko, obrać z mięsa i pokroić. Kaszę odcedzić na sitku zachowując wywar. Wybrać liście laurowe i ziarna ziela

https:KKuchniaMniam
Leniwe 88

Leniwe kluski czy leniwe pierogi to przepyszny pomysł na klasyczny, polski obiad. Te kluseczki z sera białego są delikatne, puszyste i – jak sama nazwa wskazuje 😉 – bardzo proste w przygotowaniu. Z tym przepisem przygotujecie obiad jak u mamy! Leniwe jak u mamy Jak mówicie na leniwe – kluski czy pierogi? U mnie w domu funkcjonowały jako kluski(...)wspaniale smakują z masłem, tartą bułeczką i cukrem. Posiłek obiad Kuchnia polska, tradycyjna Słowo kluczowe jarski obiad, klasyczny obiad, kluski, obiad bez mięsa, obiad dla dwojga, obiad dla rodziny, obiad dla singla, obiad wegetariański, pierogi, pomysł na szybki obiad, prosty obiad, rodzinny obiad, ser biały, tani obiad, tradycyjne potrawy, twaróg, twarożek Całkowity czas przygotowania 35 min. Porcje 3 porcje

Na-talerzu.pl
Charakterystyka kuchni niemieckiej i litewskiej 170

zarówno na ciepłe i na zimne dni. Kolejną potrawą z której słynie to miejsce to cepeliny litewskie , pierogi litewskie i kołduny . Ta ostania potrawa to pierogi. Farsz w kołdunach powinien zawierać mięso. Natomiast w cepeliach można wykorzystać mięso czy warzywa. Nie ma na to jakiegoś specjalnego przepisu na to. Będąc tam musimy spróbować litewskich serów. W Niemczech dominującym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Leniwe pierogi jaglane 159

Nadal nie wiem, dlaczego pierogi leniwe, skoro to kopytka. Czyżby komuś nie chciało się pierogów z twarogiem robić? 250 g twarogu chudego 1 jajko

Kucharzyca
Pierogi z kapustą, grzybami i golonką 157

pierogi. Dziś z kiszoną kapustą, suszonymi grzybami i golonką. Miałam spore golonki, gotowałam je po prostu w wodzie. Trochę jej zostało, więc wylądowało z niej mięso do farszu. Wszyscy wiemy, że domowe pierogi z każdym farszem smakują super. A tym bardziej, jak nie za często się je robi. rozwiń i czytaj przepis : Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Japońskie pierożki gyoza 148

Pierożki gyoza. Pierożki gyoza       Pierożki gyoza to japońska wersja chińskich smażonych pierogów. Smak japońskich pierożków jest bardziej czosnkowy, z większą ilością warzyw, ciasto jest cieńsze i bardziej chrupiące. Sos do maczania pierożków jest częściowo kwaśny i słony.       Pyszne japońskie pierożki z wieprzowiną, kapustą pekińską, czosnkiem, imbirem, olejem sezamowym, sake, sosem sojowym(...)pysznym, bogatym w smaku rosołem. Najlepsze zaraz po przygotowaniu. Pierożki gyoza. Pierożki gyoza z warzywami      Poniżej składniki i przyprawy na najlepsze pierożki gyoza z warzywami i mięsem wieprzowym. Pierożki doprawione sosem sojowym, ostrygowym, olejem sezamowym oraz czosnkiem i imbirem. 1/2 średniej główki kapusty pekińskiej + 2 łyżeczki soli morskiej 250g mielonej wieprzowiny 1 łyżeczka sake (ewentualnie mirin

Moja Książka Kucharska
Pierogi z jagodami 148

pierogów z owocami zdecydowanie wolę te bardziej konkretne - z mięsem lub grzybami. Mimo wszystko w sezonie owocowym nie można nie spróbować także wersji pierogów na słodko a z tych moje ulubione to właśnie pierogi z jagodami. Co roku były robione przez moją babcię - proste, z małej ilości składników i pewnie dlatego wyjątkowo pyszne

Milion Smaków
Pierogi ruskie "Ruskie kapelusze" 153

mnie totalnie czarna magia. Dlatego powstały "kapelusiki" :).  Informacje o produkcie: CIASTO PIEROGOWO-MAKARONOWO-NALEŚNIKOWE 500g BEZGLUTEN Mieszanka skrobi kukurydzianej oraz mąki kukurydzianej przeznaczona do przygotowywania pierogów, makaronów, naleśników, zacierek, racuchów, panierowania mięsa i innych potraw niezawierających glutenu, pszenicy, konserwantów. Produkt nie zawiera glutenu i laktozy. Składniki:  skrobia kukurydziana,  skrobia ziemniaczana,  mąka ryżowa,  skrobia pszenna(...)przeciwzbrylający i emulgator);  błonnik pokarmowy,  regulator kwasowości: E 575 (środek spulchniający Lakton kwasu glukonowego - zaliczany jest do substancji nieszkodliwych);  substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu. Koncentrat do sporządzania pierogów, naleśników i makaronu

ClauditteMissCooking
Kapuśniaczki 196

wieprzowego 2-3 łyżki bułki tartej 200g pieczarek ew. suszone grzyby pieprz, sól, gałka muszkatołowa Kapuste należy dobrze odsączyć, pokroić i przegotować przez ~2h. W tym czasie można przygotować mięso, zmielić je, dorzucić bułki tartej i przyprawić do smaku. Pieczarki pokroić raczej drobno i podsmażyć. Wszystko wymieszać razem, dodając ewentualnie suszone grzyby, jeśli ktoś takowe posiada. Przygotowane wcześniej ciasto podzielić(...)wałeczek, odcinać po plastrze ciasta, nakładać na środek rozwałkowanego placuszka łyżkę, bądź nawet więcej, farszu i zlepić brzegi. Można też rzeczone brzegi „zawinąć” w kilku miejscach, jak przy klasycznych pierogach, będą wtedy ładnie się prezentować. Piec w temperaturze 160 C przez 25 minut, pod koniec, na pięć ostatnich minut można przełączyć piekarnik na tryb termoobiegu, ładnie się wtedy zarumienią

Przepysznik - BLW i nie tylko

Proponowane wyszukiwania