Portugalskie pierogi z wołowiną i sosem beszamelowym

Portugalskie pierogi z wołowiną i sosem beszamelowym

Portugalskie pierogi z wołowiną i sosem beszamelowym

Przepis dostałam od koleżanki Karoliny, która poznała kuchnię portugalską ponieważ związała się z Portugalczykiem :) Składniki na ciasto:400g mąki60g margarynycała skórka z cytryny650 ml wodyskładniki na farsz I:50g margaryny2 cebule4 ząbki czosnku1 dojrzały pomidor30g boczku30g chorizo3 liście laurowe500g mielonej wołowinySkładniki sos:70g margaryny80g mąki625 ml mlekasok z cytrynynatka pietruszkisólpieprzgałka muszkatołowa składniki na panierkę: 4 jajka jajkabułka tartaolej do głębokiego smażeniaPrzygotowanie:Ciasto... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.