pierogi pieczone - 2458 przepisów (strona:79/164)

Przepis na żeberka pieczone 89

Przepis na żeberka pieczone Soczyste i miękkie żeberka z piekarnika lub z wolnowaru. Przepis na żeberka pieczone jest prostszy niż się wydaje

Cztery Fajery
Zupa pomidorowa z pieczonych pomidorów 93

Zupa pomidorowa z pieczonych pomidorów. Najlepszy przepis na pomidorową zupę krem. Zupa pomidorowa z pieczonych pomidorów to, moim zdaniem, najlepszy przepis na pomidorówkę. Gęsta

Cztery Fajery
Ucierane ciasto z wiśniami i kokosem 103

ryżowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 360 g wiśni z syropu (ze słoika) 3 białka 50 g wiórków kokosowych 30 g cukru przygotowanie Masło utrzyj z żółtkami i cukrem – całość ucieraj przez około 5 minut. Następnie dodaj 2 całe jajka i ponownie ucieraj jeszcze przez 5 minut. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Dodaj ją do masy jajecznej(...)nagrzanego do 180 stopni Celsjusza. Piecz 35-40 minut. Jeśli po 25-30 minutach góra będzie już mocno zarumieniona, zmień tryb pieczenia na “dół”. Sprawdź inne przepisy na ciasta – klik . Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie ( klik ) i Facebooku ( klik ). Sprawdź najnowsze przepisy Ucierane ciasto z wiśniami i kokosem Przepis na pierogi z ciecierzycą, fasolą

Via Gusto
O! Ukraina Przewodnik po smakach i smaczkach Weronika Marczuk 95

znajdziemy między innymi przepisy na ukraiński barszcz czerwony, barszcz zielony oraz juszkę z ryby. Pieczony karp w dwóch odsłonach, śledź pod szubą i gotowane raki. Kilka sałatek, kiszone pomidory i glazunia. Nie zabraknie przepisów mięsnych i warzywnych. Szaszłyki, kotlet po kijowsku, wątróbka z jabłkiem, pieczone i smażone ziemniaki czy kapusta. Jeśli chodzi o kapustę, a konkretnie kiszoną(...)moją uwagę przykuły fuczki, czyli placki z kiszonej kapusty, które przygotowałam od razu. Na deser mamy serniczki lub pierogi z wiśniami, a na koniec wznosimy toast wyśmienitym szampanem z czarnego bzu. Oprócz przepisów i opowieści w albumie znajdują się rozmowy z osobami z Polski i Ukrainy – m.in. z Jerzym Hoffmanem, Czesławem Mozilem, Agnieszką Korytkowską, czy Michałem Pirógiem – które

Tajemnice Smaku
Popularne polskie potrawy świąteczne 94

zarazem klasycznych potraw należą m.in. barszcz z uszkami, sałatka jarzynowa, bigos oraz pierogi z kapustą i grzybami. Mamy mnóstwo możliwości zamienników klasycznych posiłków na jakieś inne, ale nadal mieszczące się w warunkach tradycji, mających odświętny charakter. Wśród popularnych dań słodkich warto wspomnieć o pieczeniu babki, pierniczków i przygotowywaniu sernika wedle uwielbianego przepisu. Nierzadko również występują jakieś nasze osobiste tradycyjne

ProstePesto.pl
PYSZNE CIASTECZKA WŁOSKIE Z NADZIENIEM 274

zobaczyć miłą niespodziankę. Ciasteczka są łatwe w przygotowaniu. Kształtem przypominają nasze polskie pierogi. A jak smakują? Przekonajcie się sami SKŁADNIKI : mąka pszenna – 250 gram plus ekstra do posypania olej kokosowy – 60 ml ( można użyć również słonecznikowy czy inny ) jajko – 1 sztuka proszek do pieczenia – pół łyżeczki cukier brązowy – 70 gram serek mascarpone – pół opakowania – 125 gram cynamon – pół łyżeczki

kuchniabellissima.wordpress.com
Paszteciki drożdżowe z mięsem. 257

kulki, a następnie wałkujemy na owalne placki. Nakładamy 1/16 farszu i zlepiamy jak pieroga, układamy na blasze wyłożonej papierem. Odkładamy na 20-30 minut do ponownego wyrośnięcia. Rozgrzewamy piekarnik do 190-200 stopni C. Wyrośnięte bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy sezamem lub makiem i pieczemy do zarumienienia

Rozpustne gotowanie
Tydzień w moim telefonie XXXXXXVI 138

Wasze przygotowania do Świąt? U mnie pierogi i krokiety są gotowe. Będą jeszcze francuskie paszteciki z pieczarkami i serem żółtym. Jutro nastawiam barszczyk. Będzie sałatka ale z kurczakiem więc zjemy w pierwszy dzień świąt. Do tego schab pieczony z pieczarkami i suszonymi pomidorami. Propozycje na blogu znajdą się na pewno w tym roku jeszcze :) Zapraszam na podsumowanie tygodnia

Magiczne Życie Marty
715. Cukinia, kokos, mascarpone.. & i znów jedzeniem was dręczę. 202

całym moim życiu *.* kotlety z ciecierzycy i marchewki, kalafior  pieczony batat podany z ricottą, miodem i gorzką czekoladą cukinia faszerowana ryżem jaśminowym gotowanym z mleczkiem kokosowym i łososiem  półowsiane cukiniowe placki cytrynowe podane z jogurtem naturalnym,  borówkami i miodem   żytnie pierogi nadziane ricottą z batatem drożdżówki ze śliwkami i kruszonką, przed

More food, love and dreams
Dyniowe naleśniki ze śmietaną z puree 164

Pyszne żółte naleśniki dyniowe z bita śmietaną też dyniową. Wykorzystałam dynię hokkaido która bardzo ładnie barwi. Najlepsza jest pieczona bo nie ma wtedy wody. 

wesoła kuchnia
Drop scones wg Aleex i Blog Roku 2014 155

Czy wiecie, że dzisiaj jest obchodzony Dzień Pancake’a? Każdego roku, 40 dni przed Wielkanocą, mieszkańcy Wysp pieką słodkie placuszki i zajadają się nimi bez opamiętania

W mojej kuchni
Mini pizza calzone 140

koła *** *** Na połowie ciasta wykładamy porcje farszu *** *** Pizze składamy na pół jak pierogi i dokładnie zalepiamy brzegi *** *** Z wierzchu pizze smarujemy jedną łyżką sosu pomidorowego i delikatnie oprószamy suszoną bazylią. Całość posypujemy pozostałym startym serem *** *** Pizzę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180″C i pieczemy przez około 25 minut – do zrumienienia *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: IMPREZOWE

Blog z Apetytem
Krakersy - krakersiki 148

Następnie dodajemy siemię lniane, mąkę pszenną i wyrabiamy gładkie ciasto (jak na pierogi). W razie potrzeby dodajemy mąki lub wody. Ciasto, od razu wałkujemy jak najcieniej i wycinamy małe kwadraciki, za pomocą foremki, nożyka do ciasta  lub pizzy.  Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i nakłuwamy widelcem. Pieczemy w 225°C ok. 8 – 10 min. Pozostawiamy

Moniki Smakołyki
Jagodzianki z czekoladą 126

bułkę rozpłaszczyć na dłoni i na środku umieścić łyżkę farszu. Zlepić brzegi jak pierogi, dokładnie dociskając. Każdą umieścić złączeniem w dół na blacie stołu i rolować nadając im kształt owalnych bułeczek. Gotowe umieścić na naoliwionej blaszce i pozostawić do wyrośnięcia na 45 minut. Wyrośnięte jagodzianki piec w temperaturze 220 ºC przez około 15 minut.  Wystudzić na kratce. Polukrować

Atlas Smaków
Drożdżówki Babci 209

dłoni,    nałożyć nadzienie, zalepić jak pieroga    i potem złożyć rogi do środka tworząc kuleczkę.  Uważać żeby nie ubrudzić ciasta z boków nadzieniem bo nie będzie się chciało skleić.     Odstawić do wyrośnięcia.    Bułki posmarować białkiem i posypać kruszonką.     Piec w 180 stopniach pół godziny.    Próbowałam zrobić

W kuchni bez szafek
Rogaliki kokosowe z nutą migdałową 131

ponadto:   cukier puder do oprószenia, mąka do podsypania. Przygotowanie: Przygotowujemy tekturowy trójkąt równoramienny : podstawa ok. 8 cm, wysokość 16 cm. Blachy od piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Mleko podgrzewamy, rozpuszczamy w nim masło. Dodajemy rozkruszone drożdże, cukier puder, cukier migdałowy i całość dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy sól, jajka, wiórka kokosowe, mieszamy za pomocą robota z haczykiem (można też dużą(...)części, nie używane przykrywamy np. folią spożywczą, żeby nie obsychało. Ciasto rozwałkowujemy na prostokąt o szerokości min. 16 cm i dowolnej długości, nieco grubsze niż ciasto na pierogi. Ciasto można delikatnie podsypać mąką (najlepiej sprawdzi się stolnica sylikonowa) . Od trójkątnej tekturki, nożykiem do pizzy, kroimy ciasto. Podstawę trójkątnego ciasta w połowie nacinamy na długości ok 2 cm. Ciasto zwijamy

Moniki Smakołyki