pierogi pieczone - 2458 przepisów (strona:119/164)

KULEBIAK W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z KAPUSTĄ,GRZYBAMI I KASZĄ 202

Tradycyjny kulebiak jest wykonany z ciasta drożdżowego. Jest to potrawa kuchni kresowej. Nadziewany pieróg farszem z mięsa i warzyw. Dzisiaj postanowiłam go zrobić ale trochę zmodyfikowałam. Zamiast ciasta drożdżowego użyłam ciasto francuskie. Składniki: na około 6 porcji płat ciasta francuskiego 50 dag kiszonej kapusty garść suszonych grzybów 20 dag kaszy jaglanej 2 szt. cebuli 2 szt. jajek sól, pieprz Grzyby(...)Wymieszałam, doprawiłam solą i pieprzem. Rozwałkowałam płat ciasta francuskiego. Na jego środek nałożyłam farsz i skleiłam brzegi. Można posmarować powierzchnię jajkiem. Zrobiłam w cieście dziurki, aby farsz mógł parować. Piekłam w formie wyłożonej papierem do pieczenia przez około 30 minut w temperaturze 200 stopni C. Można podawać z czerwonym barszczem. Smacznego

potrawyregionalne
Chleb z czekoladą i rodzynkami, na zakwasie czyli lutowa piekarnia 161

łopatę lub na papier do pieczenia, posypujemy wierzch mąką i nacinamy.  Przekładamy na rozgrzaną blachę (lub kamień), wlewamy wodę do przygotowanego naczynia i obniżamy temperaturę do 220 st. Pieczemy ok. 30 minut, aż chleb będzie ładnie brązowy.  By sprawdzić, czy jest on odpowiednio upieczony, stukamy w spód chleba – ma on wydawać ‘głuchy’ odgłos. Studzimy na kratce. Czekoladowe Piekarki(...)było przyjemniej Magda  Konwalie w kuchni Małgosia  Akacjowy blog. W podróży i w kuchni Margot  Kuchnia Alicji Marghe  Po prostu Marghe Mimbla  Pierogi ruskie raz Pychciasta  Renata  Forks’N'Canvas Tosia  Smakowity chleb Wiosenka  Eksplozja smaku Wisła  Zapach chleba Zufik  Zufikowo Żabka  Healthy craving Żaneta  Poradniczanka.blogspot.com

Moje domowe kucharzenie
Szarlotka na ciepło z lodami 96

Szarlotka na ciepło z lodami Najlepszy przepis na szarlotkę na ciepło z kruszonką. Szarlotka na ciepło z lodami to moim zdaniem najlepsza szarlotka z kruszonką jaką

Cztery Fajery
Popękane ciasteczka czekoladowe 77

Popękane ciasteczka czekoladowe Prosty przepis na miękkie ciasteczka czekoladowe do kawy.  Popękane ciasteczka czekoladowe Chocolate Crinkles zrobisz nawet bez użycia miksera. To bardzo prosty przepis

Cztery Fajery
Ciasto jabłkowe z płatkami owsianymi 76

Ciasto jabłkowe z płatkami owsianymi  Szybkie ciasto owsiane z jabłkami i olejem. Ciasto jabłkowe z płatkami owsianymi powstało w odpowiedzi na pytanie co zrobić z

Cztery Fajery
Piernik czekoladowy z orzechami 76

Piernik czekoladowy z orzechami szybki i miękki piernik na miodzie. Piernik czekoladowy z orzechami, moja największa piernikowa miłość. Prosty do przygotowania niczym konstrukcja młotka pojawia się

Cztery Fajery
Czekoladowe pancakesy wg Aleex 153

Zawsze, kiedy zapowiada się ciężki dzień, a dobry nastrój znika nie wiadomo gdzie, sięgam po odrobinę czekolady. Nie przepadam za nią, ale od czasu do czasu

W mojej kuchni
Weekendowe śniadanie. Gofry ziołowe z kwiatami czarnego bzu i owocami 174

M oja niezawodna gofrownica MGO-13  firmy MPM przeszła pomyślnie kolejny test. Tym razem wysmażyłam gofry z ciasta z kwiatami czarnego bzu i borówkami amerykańskimi

SzczyptaSmaQ
Makowiec zawijany 67

Makowiec zawijany drożdżowa rolada makowa z bakaliami. Makowiec zawijany z ciasta drożdżowego, znany też jako drożdżowa rolada makowa wcale nie jest trudny do zrobienia. Był jednym

Cztery Fajery
Obwarzaneczki drożdżowe Lucyny Ćwierczakiewiczowej 145

roztopione letnie masło i stopniowo mleko. 4.       Zagniatamy składniki, wyrabiamy około 15 minut, aż ciasto będzie elastyczne. Jego konsystencja jest zbliżona do ciasta na pierogi. W trakcie wygniatania, nie posypujemy mąką. Jest to zbyteczne, ponieważ ciasto nie klei się. 5.       Dajemy ciastu chwilę odpocząć, około 10minut. Po czym(...)środek. Przy formowaniu obwarzanków   miejmy to na uwadze, aby miały większą dziurkę. Po upieczeniu, będą wyglądać jak obwarzanki a nie jak bułeczki. 9.       Piekłam w piekarniku, w temperaturze 180st. do ładnego zrumienienia

Leśny Zakątek
Tortille pszenne 128

praktycznie w każdym sklepie, ale idąc tropem Kasi Bosackiej zrobiłam sama bo "Wiem co jem" Nie są ani trudne ani pracochłonne, a szczególnie dla nas Polek, przyzwyczajonych do lepienia pierogów setkami. Wystarczy zagnieść ciasto (można mikserem) podzielić na porcje, rozwałkować i smażyć na suchej patelni. Gotowe można zamrozić, lub przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku kilka dni.  W związku(...)zawinięte szczelnie folią na 30 minut.  Następnie na oprószonym mąką blacie uformować 12 równych kulek.  Przykryć aby nie obeschły.  Pojedynczo każdą rozwałkować na cieniutki placek.  Piec na gorącej patelni około 40 sekund z każdej strony. Upieczone odkładać na talerz i przykryć bawełnianą ściereczką aby nie obeschły. Powodzenia

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Rigati tricolore z sosem bolognase. 165

Składniki: 80 dag makaron trójkolorowy  10 dag parmezan 15 dag ser mozzarella Sos boloński: ½ kg  mięsa, mielone wołowe 2 cebule pokrojone w drobną kostkę

Kulinarny karnet Christophera
Chleb czekoladowy z orzechami i rodzynkami 121

przełożyć chleb na kamień/blachę. Chleb posypujemy mąką i nacinamy przed włożeniem do piekarnika. 12. Po włożeniu chleba do piekarnika zmniejszamy temperaturę do 220 stopni i pieczemy chleb około 30 minut. Po upieczeniu pukamy w spód, jeśli wydaje głuchy odgłos to znaczy, że jest upieczony, jeśli nie to zostawiamy go w piekarniku na dłużej. 13. Studzimy na kratce. Smacznego(...)mojego domu Kamila Ogrody Babilonu Krecia By było przyjemniej Magda Konwalie w kuchni Małgosia Akacjowy blog. W podróży i w kuchni Margot Kuchnia Alicji Marghe Po prostu Marghe Mimbla Pierogi ruskie raz Pychciasta Renata Forks’N’Canvas Tosia Smakowity chleb Wiosenka Eksplozja smaku Wisła Zapach chleba Zufik Zufikowo Żabka Healthy craving Żaneta Poradniczanka Dzięki i pozdrowienia dla wszystkich

UgotujmyTo.pl
Graham dobrze przyprawiony 173

Mąka graham zawiera więcej składników mineralnych, witamin z grupy B i błonnika niż inne mąki pszenne. Można ją wykorzystać do naleśników, makaronów, pierogów czy ciast, ale najczęściej wypieka się z niej pieczywo. Domowy graham w połączeniu z suszonymi pomidorami, czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką daje niesamowity smak. Składniki 200 g mąki graham 50 g mąki orkiszowej 250 g mąki pszennej(...)odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na godzinę. Z wyrośniętego ciasta formujemy dowolny kształt chleba. Wierzch smarujemy ziołową oliwą z oliwek. Piekarnik nagrzewamy na 210 stopni. Wstawiamy chleb i pieczemy w tej temperaturze pierwsze 10 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy przez 40 minut. Warto zostawić chleb jeszcze na 15 minut w ciepłym, ale wyłączonym piekarniku

My Chcemy Jeść