pierogi farsz - 2964 przepisów (strona:118/198)

Kapuśniaczki 213

dwie części i z każdej utoczyć wałeczek, odcinać po plastrze ciasta, nakładać na środek rozwałkowanego placuszka łyżkę, bądź nawet więcej, farszu i zlepić brzegi. Można też rzeczone brzegi „zawinąć” w kilku miejscach, jak przy klasycznych pierogach, będą wtedy ładnie się prezentować. Piec w temperaturze 160 C przez 25 minut, pod koniec, na pięć ostatnich minut można przełączyć piekarnik

Przepysznik - BLW i nie tylko
Pierogi z twarogiem, ziemniakami i tymiankiem (pierogi a'la ruskie) i przepyszny kompot z suszu 174

posiekany drobno tymianek, sól i pieprz. Całość ponownie mieszamy. Z ciasta wykrawamy kółka i na każde nakładamy łyżeczkę farszu. Następnie ciasto zlepiamy i odkładamy na deskę. W dużym garnku gotujemy wodę z dodatkiem soli i kiedy zacznie wrzeć wrzucamy kolejno pierogi (nie więcej niż 10-15 w jednym garnku, w zależności od jego wielkości). Pierogi gotujemy przez

Mango Papaja
pierogi z kurczakiem 198

coś jeszcze dorzucamy do farszu, np. cebulę, słodko kwaśną cukinię... Dla poprawienia lepkości, wrzucamy jajko, sól, pieprz, trochę bułki...mieszamy i farsz jest gotowy Oczywiście miałem towarzysza :) Gisia zawsze w gotowości kuchennej :) Teraz gdy wszystko jest  już przygotowane, pozostaje wałkowanie, nakładanie i lepienie. Ania była w szkole, więc nie było komu lepić małych pierogów, dlatego powstały duże

chleba naszego
Pierogi z kurkami 179

Może warto złamać wigilijną tradycję i podać właśnie takie pierogi? :)  Ciasto na pierogi: -1/2 kg mąki -1/2 szklanki letniej wody -4 łyżki oleju Mąkę przesiewamy,  dodajemy olej. Wyrabiamy elastyczne ciasto, stopniowo dodając wodę.  Cienko rozwałkowujemy. Wycinamy kółka za pomocą szklanki. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject(...)solimy i pieprzymy do smaku, zagotowujemy mieszając. Wykładamy farsz do miseczki i odstawiamy do wystygnięcia. Nakładamy na środek każdego kółka  farsz. Składamy ciasto na pół i zlepiamy brzegi, uważając aby farsz nie dostał się pod brzegi ciasta. W dużym garnku zagotowujemy wodę z odrobiną soli i partiami wrzucamy pierogi. Kiedy wypłyną na wierzch gotujemy jeszcze 2 minuty

Kulinarne przemyslenia
Naleśniki z farszem ruskim 191

Magda Kto jest fanem pierogów ruskich zakocha się w tych naleśnikach dzięki grubej warstwie kremowego, sycącego, ziemniaczano-serowego farszu. Wszystko to zapieczone w naleśników, pod warstwą sera i śmietany i obowiązkowo z dużą ilością prażonej cebulki. Składniki (na około 8 dużych naleśników): 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 2 szklanki mąki 1 duże jajko 2 łyżki oleju szczypta soli

Smaczna Strona
Bezglutenowe pierogi z serem na słodko 168

ciasto pierogowe . Bardzo polecam, spróbujcie tych pierogów, są naprawdę fantastyczne, jako alternatywa do znanych wszystkim ruskich pierogów czy też pierogów leniwych. Serdecznie polecam :-) * * * Składniki (proporcja składników dla 4-5 osób): Ciasto: bezglutenowe ciasto pierogowe Farsz: 300 g twarogu kilka łyżek cukru 1 żółtko 1 opakowanie bezglutenowego budyniu waniliowego lub śmietankowego Ponadto: gęsta śmietana   Wykonanie

Kawa z mlekiem
Paszteciki z kapustą i grzybami 425

zrobicie nadzienia trochę więcej i będziecie mieli połowę roboty mniej. Jednak jeśli macie w nosie pierogi a wstręt do lepienia pierogów jest tak wielki, że nawet nie podchodzicie to tego zajęcia to podaję przepis na farsz. Farsz do pasztecików: 1 kg kapusty kiszonej 1 szklanka grzybów suszonych 1 szklanka grzybów świeżych (u mnie mrożone borowiki, ale można pominąć

ladykitchen
HURRY CURRY W RESTAURANT WEEK – #instamix 205

ogień PRZYSTAWKI: Samosa wegetariańska – indyjski smażony pieróg z nadzieniem z cebuli, ziemniaków, groszku i chilli. i Samosa mięsna – indyjski smażony pieróg z mięsnym nadzieniem z dodatkiem cebuli i groszku. Chrupiące ciasto wypełnione obficie ( po brzegi! ) farszem, podane z dodatkiem jogurtowego sosu. Obydwie wersje bardzo smaczne, ale wersja wege zdecydowanie bardziej ostra. Kolejno: Zupa marchewkowa z chilli i Pikantny

Ostra na Słodko
Przepis na… – Calzone, pizzę z farszem 300

minut). Farsz odstawiamy do przestygnięcia. Ciasto dzielimy na 4 równe części. Każdy kawałek rozgniatamy możliwie jak najcieniej na okrągłe placki. Chłodny farsz wykładamy na połowę placka i zlepiamy brzegi (tak jak zlepia się je w tradycyjnych pierogach). Gotowe calzone wykładamy na blachę (wysmarowaną oliwą z oliwek bądź wyłożoną papierem do pieczenia) i smarujemy ich wierzch oliwą oraz posypujemy świeżymi

Bon Ton Italia
Mini Calzone 324

pomocą dość dużej szklanki wykrawamy krążki. Ka żdy krążek lekko rozwa łkowujemy i na środek każdego z nich wykładamy ok. łyżeczkę farszu, inne pokrojone dodatki oraz ok. pół łyżeczki startego sera. Krążki składamy i zlepiamy jak pierogi. Odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.  Odstawiamy na ok. 15 minut do napuszenia. Następnie każdego "pierożka" smarujemy rozbełtanym jajkiem

Słodka Strona
Indyjskie pierożki Samosa 188

Smażymy przez około 1 minutę. Przyprawioną cebulę dodajemy do ziemniaków, dodajemy groszek. Rękoma wyrabiamy farsz. Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Pozwoliłam sobie zapożyczyć z internetu jak lepić pierożki Jeżeli jednak ktoś nie bardzo potrafi lepić po Indyjsku :) zawsze można wypróbować nasz sposób na polskiego pieroga :) Kiedy pierożki mamy gotowe, obsmażamy je na głębokim oleju do zarumieniania się pierożków :) Można(...)bądź spolszczyć i zjeść ze śmietanką :) Jak widać praca nad pierożkami w toku. Z przepisu możemy uzyskać około 40-50 pierożków. Wszystko zależy od wielkości średnicy ciasta i ilości farszu w środku Efekt końcowy moich pierożków :) Smacznego

W Moim Magicznym Domu
pierogi ze szpinakiem i serem feta 213

musimy się ograniczać do takich standardowych form. Można dowolnie, w ciekawy sposób kreować smak farszu i tradycyjne danie urozmaicić, a wtedy może się okazać, że ciężko nam będzie wrócić do tych "oklepanych" smaków, bo nowe są tak ekscytujące. Spróbujcie takich pierogów

zobacz ich smak
Ravioli z grzybami 212

pierogomanii, na to wyłożyć- korzystając z załączonej łyżeczki - dowolny farsz lekko go dociskając. Przygotowanym drugim płatem ciasta przykryć farsz. Następnie rozwałkować, tak aby wyciąć kształt pierożków. Usunąć nadmiar ciasta, przewrócić  Pierogomanię do góry nogami i delikatnie wypchnąć pierogi, w razie potrzeby pomagając dołączoną łyżeczką.  Wrzucać porcjami na osolony wrzątek i gotować 6-8 min.Podawać np.z zeszkloną

Moje domowe kucharzenie
PIEROGI Z MALINAMI I CUKREM TRZCINOWYM 113

pierogi na słodko, z malinami. SKŁADNIKI: na ciasto mąka pszenna  szczypta soli ciepła woda trochę wody mineralnej gazowanej farsz  mrożone maliny cukier trzcinowy A jak to zrobić: Ciepłą wodę zmieszać z wodą mineralną gazowaną, która spowoduje, że ciasto będzie miękkie i elastyczne (mniej więcej w skali 1:4 - 1 to woda mineralna). Na stolnicę wysypać mąkę, dodać(...)ciasto na cienkie płaty i wykrajać z nich krążki ( ja robię to szklanką). Na środek układać owoce, zamrożone (maliny dlatego były mrożone, aby cały z nich sok pozostał w pierogach a nie ciekł nam po rękach w trakcie sklejania), posypać odrobiną cukru trzcinowego. Każdy krążek złożyć na pól i dokładnie skleić formując pierożki. Gotować w lekko osolonej, wrzącej wodzie

Kuchnia w opałach
Pierogi z jagodami 211

tego naładowane słodko-cierpkimi jagodami - żyć nie umierać! Lubicie pierogi z jagodami? Składniki  (na ok. 40 średnich pierogów) : * ciasto: - 3 szklanki mąki (przesianej) - 3/4-1 szklanka wrzątku - 1 jajko (rozmiar L) - 3/4 łyżeczki soli - 1 łyżka oleju * farsz: - jagody ok 250g - 2-3 łyżki cukru - śmietana/jogurt  Przygotowanie ciasta: Wszystkie składniki umieszczamy w maszynie i wyrabiamy gładkie(...)się nie poparzyć. Przykrywamy folią i odstawiamy na 30 minut. Jagody mieszamy z cukrem. Ciasto wałkujemy, minimalnie podsypując mąką, na grubość ok 2mm. Wycinamy krążki i nadziewamy jagodami, sklejamy pierogi. Gotowe pierogi wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy 3-4 minuty od wypłynięcia. Podajemy ze śmietaną lub jogurtem. Smacznego

CookYourself