pierogi farsz - 2964 przepisów (strona:109/198)

Pierogi ze szpinakiem i kurczakiem z sosem gorgonzola i pomidorowym 179

Niespodzianką były: Pierogi ze szpinakiem i kurczakiem podane z 2 sosami: gorgonzola i pomidorowym SKŁADNIKI: farsz: opakowanie świeżego szpinaku 0,5 kg kurczaka (najlepiej pierś) pół opakowania sera feta parmezan sól, pieprz, czosnek, przyprawa śródziemnomorska, suszone pomidory z czosnkiem ciasto: według przepisu z pierogów ruskich sosy: gorgonzola: plaser masła, jogurt naturalny, pół opakowania sera gorgonzola- piccante, pieprz pomidorowy

MarciochaKucharzy
Pierogi wegetariańskie z soczewicą i pieczarkami 180

Smakują trochę jak mięsne. Ja dodaję dość dużo pieprzu cayane, żeby pierogi były ostre, ale jak ktoś woli wersję łagodniejszą może dodać mniej. Spróbujcie podsmażane w mojej wersji, ja takie uwielbiam najbardziej. Składniki: Ciasto: 500g maki pszennej 250 ml wody letniej 1 jajko łyżka oleju sól Farsz: 150g soczewicy 250ml bulionu kombu (opcjonalnie) 1 cebula 3 ząbki czosnku(...)około 8-10 minut. Na stolnicę wysypujemy mąkę. Ciasto dzielimy na 3 części. Rozwałkowujemy na cienki placek około 3mm. Szklanką wycinamy kółka, wkładamy farsz ok. 1 łyżka i zaklejamy. Na gotującą się osoloną wodę wrzucamy pierogi. Gotujemy aż pierogi będą miękkie ok.4-5 minut. Ostudzone pierogi możemy podsmażyć. Rozgrzewamy olej. Na patelnię wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę

Apetyt na Zielone
Pieczone pierogi pełnoziarniste z grzybami 199

Ilość: 10 szt. Czas przygotowania: 2 godziny Składniki: Ciasto: – 160g mąki pełnoziarnistej orkiszowej – 1 jajko – 100g masła – woda – szczypta soli Farsz: – 250g gotowanych leśnych grzybów – 1 duża cebula – ciemny sos uniwersalny Łowicz – 1 łyżka sosu worcester (można pominąć) – przyprawy: tymianek, sól, pieprz, papryka słodka, chili – masło klarowane do smażenia(...)nieco odparował, a farsz zgęstniał. Tak przygotowany farsz odstawiamy w chłodne miejsce. 5. Ciasto wyciągamy z lodówki i rozwałkowujemy do grubości 4-5 mm. Kroimy w kwadraty o wym. 8×8 cm. Na środku każdego kwadratu umieszczamy farsz, składamy na trójkąty. Brzegi trójkątów ściskamy widelcem. Przed włożeniem do piekarnika za pomocą pędzelka smarujemy pierogi z wierzchu roztrzepanym jajkiem

Podwójnaporcja
Pierogi z truskawkami, różą i migdałami 222

z truskawkami zawsze sa doskonałym pomysłem na letni obiad. Najlepsze są takie które mają cieńkie i smaczne ciasto. Ten przepis to tajemnica sukcesu pierogów mojej teściowej. Ciasto jest miekkie i bardzo smaczne a farsz nieco odmieniony nutą róży i chrupiącymi migdałami. SKŁADNIKI: Ciasto: 4 szklanki mąki pszennej Szklanka wody 2jajka M ¼ łyżeczki soli Nadzienie: truskawki płatki migdałów konfitura(...)minut przykryte czystą ściereczką. Cieniutko rozwałkowujemy. Wycinamy szklanką kółka i nakładamy na środek każdego truskawkę, kilka płatków migdałów oraz trochę konfitury z róży. Kółka zginamy na pól i formujemy pieroga.   Najlepiej gotują się pierogi mrożone, dlatego warto umieścić je na talerzu posypanym mąką w zamrażalce. Gdy stwardnieją można przełożyć je do pojemnika.   Gotujemy w osolonym Wrzątku

Pyry na Gaz
Kołduny z sarny 206

Kołduny , małe pierożki nadziewane farszem z surowego mięsa. Przeważnie jest to baranina lub wołowina. Proponuję kołduny z sarniny.  Farsz: 500 g łopatki z sarny, 250

królestwo garów
Krokiety z podrobami 207

złe – powiedziałabym, że są nawet smaczne trzeba je tylko dokładnie oczyścić i obgotować. Na moim stole pojawiają się dość rzadko zazwyczaj w postaci pierogów tym razem jednak zrobiłam krokiety. Krokiety z podrobami Farsz ugotowane podroby wieprzowe ( u mnie płucka, cynaderka, serce ) cebula sól, pieprz olej naleśniki Panierka jajko bułka tarta Ugotowane podroby zmielić w maszynce do mielenia mięsa

Pieguskowa Kuchnia
MARYNOWANY ŁOSOŚ W CIEŚCIE FRANCUSKIM 199

roku staram się przygotować na Święta „coś nowego”. Danie, którym można mile zaskoczyć swoich bliskich. Dzisiaj zapraszam właśnie na taką nowość. Przygotowałam duży pieróg z ciasta francuskiego w kształcie ryby. Nadziałam nietypowym farszem z ryżu, jajek i marynowanego łososia z puszki. Jeżeli nie przepadacie za taką rybą możecie dodać swoją ulubioną. Mi osobiście bardzo przypadł do smaku taki

Pieguskowa Kuchnia
Przepis na pieczarki np. do pizzy, bułek drożdżowych, do naleśników itd 215

Witajcie :) Przychodzę do Was z kolejnym przepisem :).  Tym razem jest to farsz z pieczarek, który możecie użyć do pizzy, do pierogów, do naleśników, do pasztecików drożdżowych i wiele innych pomysłów :). A więc nie przedłużając, zapraszam :) Składniki: 0,5kg pieczarek 1-2 cebule (w zależności ile lubicie, czy dużo czy mało ) oliwa 1 płaska mała łyżeczka soli 1/3 łyżeczki

Gotuj z Mąką
farszynki meksykańskie 161

Przestudzić.  Wyrośnięte ciasto podzielić na 4 części, z każdej uformować kulę, następnie rozwałkować je na kształt koła. Na każdy placek nałożyć po porcji farszu i zlepić brzegi tak samo jak zlepia się pierogi, podwijając rogi do środka tak, aby powstał kształt rogalika. Ułożyć na blaszce do pieczenia. Posmarować rozbełtanym jajkiem. Na wierzchu ułożyć po plasterku mozzarelli i posypać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pierogi z rybą - Zaproszenie do akcji 132

lubicie pierogi ? Ja przepadam za nimi . Można poszaleć z różnymi farszami i naprawdę mało jest takich ,które nie pasują . Dzisiaj chciałabym podzielić się z rybnym farszem .  Równocześnie chciałabym zaprosić do akcji "Pierogowe Fantazje " która rozpocznie się na durszlaku.pl  15-go .  Składniki  3 filety rybne ( obojętne jakie ja miałam mintaja) 2 łyżki majonezu lub 1 czubata

Eli Gotowanie
W Pałacu jak w rodzinnym domu! 222

waniliowego, obłędne! :) A na kolację zaserwowano lekko sałatkę ze szpinaku z pestkami, delikatnym dresingiem i grzanką czosnkową. Do tego krupniczek i pierogi. Właśnie pierogi! Cienkie, rozpływające się w ustach ciasto z dwoma farszami: pierwsze ruskie, które po pierwszym kęsie przypomniały mi oryginalne ruskie mojej babci, a drugie z mięsem i kozim serem, okraszone boczkiem - do dziś zapach

Sajkofanka smaku
Podróże kulinarne - Tunezja 195

ryby (zwłaszcza tuńczyk) i owoce morza ( krewetki, kalmary, ośmiornice) Macki na talerzu ;) Będąc w Tunezji trzeba spróbować  tzw. Brick l’oeuf a-„pieroga” zrobionego z cieniutkiego ciasta (przypominającego ciasto filo) wypełnionego farszem z cebuli, natki pietruszki, tłuczonych ziemniaków, tuńczyka i surowego jajka. Taki „rożek” smaży się na głębokim oleju tak, aby farsz nie był surowy, ale żeby żółtko

Zawsze głodna!
Jagodzianki z lukrem 155

Jagody wymieszać z 3 łyżkami cukru i łyżką mąki ziemniaczanej. Z każdej kuli zrobić placek najlepiej dłonią i umieścić na nim kopiastą łyżkę farszu jagodowego.  Całość  zlepić dokładnie tak jak ciasto na pierogi, uformować lekko owalny kształt i układać złączeniem do dołu. Gotowe bułeczki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pozostawić do wyrośnięcia

Na słodko lub wytrawnie
Czebureki 680

wyznaczonym czasie ciasto cienko wałkujemy i wycinamy okręgi o średnicy ok. 20 cm, czebureki są 2-3 razy większe od tradycyjnych pierogów.  Na każde kółko z ciasta nakładamy obficie surowego farszu, sklejamy i odkładamy na oprószoną mąką deseczkę.  4. Przygotowane sklejone czebureki przykrywamy ściereczką. Do głębokiego smażenia przygotowujemy większą ilość oleju, wrzucamy kawałek ciasta i sprawdzamy

Apetyczna babeczka
Pierogi z boczniakiem i kaszą bulgur 196

ważnego dla kobiet w ciąży. Nic tylko lepić pierogi z poniższego przepisu.     Na przygotowanie około 35 pierogów potrzebujemy.   2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka oliwy 1 płaska łyżeczka soli gorąca woda   Farsz 250 g boczniaka 50 g kaszy bulgur 1 duża cebula pęczek natki pietruszki sól, pieprz, majeranek olej do smażenia     Przygotowujemy

Jadło i czytadło

Proponowane wyszukiwania