pierogi ciasto - 4070 przepisów (strona:145/272)

CIASTO FRANCUSKIE Z MOZZARELLĄ I WARZYWAMI 232

sól, pieprz, papryka ostra * jajko do posmarowania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Ścieramy ser żółtym dodajemy pokrojoną mozzarellę, paprykę oraz kukurydzę. Doprawiamy do smaku. Ciasto francuskie rozcinamy na 3 płaty. Na każdym wzdłuż układamy farsz i sklejany ( jak pierogi ). Sklejamy 3 końce razem i zwijamy dość ciasny warkocz. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy np. świeżym szczypiorkiem. Pieczmy ok. 30 minut / 190C Smacznego

Ostra na Słodko
Faworki jaglane 273

usmażeniu można oprószyć cukrem pudrem - ominęłam ten etap, mi smakują bez cukru :)  Z części ciasto zrobiłam pierożki nadziewane konfiturą z bzu - ciasto trzeba rozwałkować jak wcześniej, wykrawać koła, włożyć trochę konfitury i formować jak zwykłe pierogi. Smażyć na złoty kolor z dwóch stron Smacznego

pyszne zdrowości
Placki z kaszy jaglanej na słodko. 126

ciastem. 5. Smażyć małe placuszki. Ciasto jest bardzo delikatne więc należy dobrze przesmażyć je z jednej strony przed przewróceniem. Gdyby ciasto było zbyt rzadkie należy dodać trochę mąki.  Polecam Wam również mój przepis na pierogi leniwe z serem

Pani domowa
Pierogi rybne z serem, marchewką i ziołami 150

cebulki i świeżych ziół. Lubimy najbardziej odsmażone na oleju, zarumienione i chrupiące. Naprawdę palce lizać! Po takiej pracy w kuchni przy lepieniu pierogów należała mi się przedświąteczna niewielka porcja:) oczywiscie podzieliłam się z Mężem - pycha! Składniki: ciasto: 2 szklanki mąki pszennej + do podsypywania 1 jajo około pół szklanki ciepłej wody, ale dolewajcie ją powoli i sami ocenicie

Zasmakuj Kuchni
Pierogi z kapustą i grzybami 217

grzybami, których nie może zabraknąć na Wigilijnym stole. W naszym domu jadamy je nie tylko od święta, zresztą tak jak inne pierogi z różnymi farszami. Są pyszne i nikt nie może się im oprzeć! Składniki: ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 jajko około 0,5 szklanki ciepłej wody farsz: 500 g kiszonej kapusty 60 g suszonych grzybów 1 średnia

Zasmakuj Kuchni
Jak przygotować szpinak 170

szpinaku jest wiele. Najczęściej przygotowuje się go z dodatkiem czosnku i cebuli lub śmietany. Szpinak to również dodatek do wielu potraw – makaronów , pierogów czy naleśników. Nieprzetworzone liście to także świetny dodatek do koktajli warzywnych, sałatek i ciast . Post Jak przygotować szpinak pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Knedle z truskawkami 93

posypania Łączę ze sobą wszystkie składniki. Dokładnie wyrabiam, aż powstanie elastyczne ciasto. Odstawiam na 2 godziny w chłodne miejsce. Z gotowego ciasta odrywam po niewielkim kawałku, tworzę z każdego mały placuszek, podobny do krążka na pierogi, na środek daję 1-2 truskawki, zlepiam, tworząc kulkę. Wrzucam na kipiąca wodę i gotuję ok. 8-10 minut na niewielkim ogniu. Wykładam

Wielopokoleniowo
Pierożki „Pałki” na głębokim tłuszczu z kurczakiem 344

trochę przestygnie, wbić żółtka i bardzo dokładnie wymieszać. Pokrojone mięso połączyć z starym serem i w razie potrzeby doprawić do smaku. Gotowe ciasto wyłożyć na stolnicę, obficie posypanej mąką i rozwałkować. Wycinać szklanką kółka jak na pierogi, nakładać farsz mięsno-serowy i zlepiać formując małe udka drobiowe.  Moczyć w roztrzepanych białkach i panierować w bułce tartej. Smażyć

Tradycyjna Kuchnia
Walentynkowe pierogi z mięsem i szpinakiem w sosie pomidorowym 133

serca i czerwonym jak miłość sosie - czemu nie... w końcu miłość dodaje skrzydeł i sprawia, że jesteśmy bardziej kreatywni. Moja Walentynka zjadła pierogi ze smakiem i nie zraził Go zielony, wręcz trawiasty o konsystencji plasteliny farsz :) Ciasto: 3 szklanki mąki, najlepiej poznańskiej 1 jajko 2-3 łyżki oleju (będzie bardziej elastyczne) 1 łyżeczka soli 2/3 szklanki bardzo ciepłej wody

Czerwień i błękit
Czekoladowe pierożki pieczone z musem jabłkowym. 156

sokiem z cytryny, co zapobiegnie brązowieniu musu.Ja lubię kwaskowaty mus,jeśli lubicie słodkie proszę dodać cukier . Po przestygnięciu musu z lodówki wyjmujemy ciasto , dzielimy na mniejsze porcje ,rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką kółka ,podobnie jak na klasyczne pierogi i nakładamy na środek mus jabłkowy,następnie dokładnie zlepiamy brzegi. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy

Ladylaura.
Drożdżowe pierożki z wiśniami 218

sól i jajko.  2. Dodać mąkę i wkruszyć drożdże, wyrobić ręką lub mikserem z hakami. Ciasto odstawić do wyrośnięcia. 3. Wyrośnięte ciasto przełożyć na deseczkę lub stolnicę, rozwałkować, wyciąć szklanką kółka, nadziewać i sklejać jak pierogi. 4. Piec ok 25 minut w 180*C. Gotowe posypać cukrem pudrem. Inspiracja: Wyborne smaki

Kto ugości moich gości?
Calzone- Włoski Pieróg w smykowym wydaniu! 357

pomidorowy: - 1 pomidor świeży - 100 ml pomidorów z puszki - łyżka koncentratu pomidorowego - świeża bazylia - sól Pomidory zmiksuj, dodaj bazylie posiekaną i dopraw. Ciasto rozwałkuj na blat na połówce ułóż farsz, polej sosem pomidorowym, przykryj i uformuj pieroga- calzone. Pieczemy w temp. 180 stopni C. Aby pierogi upiekły się na złoty kolor posmaruj żółtkiem! Smacznego

SMYKWKUCHNI
Pierogi pełonoziarniste ze szpiankiem i ricottą 203

tych wszystkich, którzy są na diecie, i musieli zrezygnować z tego przysmaku, warto zastąpić przetworzoną mąkę pszenną tą razową, a kiedy spróbujecie pierogi w takiej wersji, na pewno nie wrócicie już do tych tradycyjnych. Składniki: Na ciasto: - 3 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej + mąka do podsypania - 2/3 szklanki ciepłej wody - 1 jajko - 2 łyżki oleju Na farsz: - paczka szpinaku

zdrowa vege kuchnia
Pierogi z twarogiem i szpinakiem 156

prawdziwy rarytas.  W ubiegłym roku Wigilię spędzaliśmy u drugiej babci i tak już zostanie, odkąd zabrakło dziadzia Stasia. Teściowa wspominała coś o pierogach ze szpinakiem, więc może zmienimy nieco tradycję, przygotowując je w ten uroczysty wieczór. Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej luksusowejok. 1/2 szklanki bardzo ciepłej przegotowanej wody1/2 łyżeczki soli1 jajko 3 łyżki oleju rzepakowego Nadzienie: 100 g świeżego

Czerwień i błękit

Proponowane wyszukiwania