Kolejna odsłona domowej piekarni. Niezawodne i często wypiekane bułki pszenne tym razem o fantazyjnym kształcie "ślimaków" :) Chrupiące, pyszne i aromatyczne. Idealne na śniadanie, kolację, imprezę czy
Marcepanowa kuchniaCzas z przyjaciółmi sprawia, że nasze życie nabiera barw, wspólne wędrówki i biwakowanie na łonie natury to jedna z przyjemniejszych życiu podczas wakacji. Zasada jest taka
Apetyczna babeczkaJak zapewne zauważyliście, kartofle wykorzystuję w swojej kuchni dość często, zarówno jako pyszny dodatek do obiadu, jak i danie główne czy przekąska. Z ogromną przyjemnością przedstawię
BullioPaszteciki z bobem i suszonymi pomidorami Co jest lepsze od bobu? Jeszcze więcej bobu! Staram się maksymalnie wykorzystać sezon bobowy, dlatego wciskam go gdzie się da
BlendmanNaszym zdaniem najlepsze jakie udało mi się upiec. Miękkie aromatyczne, długo zachowują świeżość. Dzięki leżakowaniu w lodówce bułki nabierają głębi smaku, a sam dodatek gotowanych
Piekarz-Kucharz-GarkotłukTortille kojarzą się z kuchnią meksykańska z burrito, taco czy quesadillas. Zastosowanie zależy tylko od Waszej wyobraźni. Mogą być w daniu głównym z mięsem
Piekarz-Kucharz-GarkotłukPIKNIK W STYLU FRENCH FRANCUSKIE TOSTY NA WSPÓLNIE SPĘDZONY CZAS DZIEŃ DOBRY! ;-))) Uwielbiam! Pycha! Pycha! I jeszcze raz PYCHA! ;-))) Najukochańsze przeze mnie tosty francuskie, przygotowane z
SMYKWKUCHNIWspominałam Wam już o paście kanapkowej, którą przygotowałam na bazie bobu. Okazała się tak smaczna, że postanowiłam poświęcić jej osobny wpis, ale prawda jest taka, że
Kuchnia w czekoladzieUwielbiam lato i czas spędzany poza miastem. Na takie wyprawy większe czy mniejsze, czy choćby nawet spotkanie przy grillu w ogrodzie warto upiec taki aromatyczny, pachnący
Smakołyki AsiSKŁADNIKI: 400 g soczewicy czerwonej ugotowanej w osolonej wodzie 10-15 szt. suszonych pomidorów w oleju z ziołami 15 szt. czarnych oliwek 1-2 ząbki czosnku
wege i kropkaDzisiaj kolejny przepis na domowe wypieki. Przepis rodem ze słonecznej Italii. Bułeczki są bardzo aromatyczne. Są pyszne same w sobie i nie potrzebują żadnych dodatków Włoskie
PatiGotujeChlebek domowy jest najlepszy, pewnie wszyscy to już wiedzą. My innego już nie jemy, więc proponujemy kolejną wersję. Składniki: -80-85 dkg mąki 650
Maminek kulinarnyChleb z mąki razowej pszennej i żytniej z chrupiącą skórką obsypaną nasionami słonecznika. Smaczny i pachnący jak każdy chleb wypiekany w domu. Zdrowy i naturalny przygotowany
Przepisy KulinarneNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u GosiCiabatta włoski, szeroki, płaskawy, biały chleb. Każdy region Włoch ma swoją odmianę ciabatty. Począwszy od miękkiej do chrupiącej skórki, gęstej do lżejszej struktury. Nie wiem
Piekarz-Kucharz-Garkotłuk