Mięciutkie, pyszne, pełne smaku, wilgotne, ziołowe… Oj dużo można by pisać o smaku tych bułeczek. Jedno jest jednak pewne są po prostu przepyszne! Smakują wspaniale zarówno
PatiGotujePrzepis na to drożdżowe ciasto znalazła w jednym z czasopism kulinarnych. Zaciekawiło mnie, ponieważ po raz pierwszy widziałam przepis na ciasto drożdżowe, w którym praktycznie wszystko
PatiGotujeProsty, pyszny i puszysty chlebek, który koniecznie musicie spróbować. Będzie świetny na śniadanie, przekąskę czy kolację. Dodatki możecie dowolnie skomponować, jeśli nie lubicie oliwek użyjcie suszonych
PatiGotujePyszna, zdrowa pasta kanapkowa. Któż jej nie lubi? Nie znam…Ja pasty kanapkowe uwielbiam, a ta należy do jednej z moich ulubionych. Polecam! SKŁADNIKI: ·
Calzonella.comJak już nie raz Wam wspominałam, lubię fastfoody. Każdy jeden. Mało tego. Mąż też je lubi, mam nawet wrażenie, a nawet jestem przekonana o tym, że
Kuchnia w czekoladzieProściej chyba być nie może. Niewiele, prostych składników, proste i bezproblemowe wykonanie, a w efekcie prosty, ale jakże aromatyczny i smaczny wypiek. Co tu dużo mówić
Fitsweet.meSkładniki: 500 g mąki pszennej (u mnie typ 650); 250 g letniej wody; 15 g świeżych drożdży; 1 łyżeczka białego cukru; 4 łyżki oleju
Gospodyni MiejskaProste w przygotowaniu, a zarazem przepyszne bułeczki orkiszowe z dodatkiem otrębów żytnich. Ja uwielbiam je jeść najbardziej zaraz jak tylko się ostudzą posmarowane dżemem. Zapachy w
Passions hobbies lifeUwierzcie mi na słowo, ale zaczyn z drożdży urośnie Wam nawet bez dodatku cukru. W mojej kuchni cukier nie ma prawa egzystencji. Ale zawsze korzystam ze
Bon Appetit MałgorzatyUwielbiam ciasto francuskie zarówno w wersji na słodko, jak i na ostro. Z farszem mięsnym, serem czy też słodkimi kremami i owocami – każde smakuje idealnie
Ostra na SłodkoŚwiderki z makiem to pomysł na ekspresową słodką przekąskę. Czytaj dalej »
Przepisy KulinarnePyszne, zwijane bułeczki są świetnym pomysłem na śniadanie lub jako dodatek do wielu dań. U mnie zniknęły błyskawicznie. 400 g mąki pszennej + 2 łyżki 15 g
VioletoweKucharzenieBułki pszenne ze słonecznikiem są smaczne, puszyste i zawsze ładnie wyrośnięte. Te bułki najbardziej lubię w wersji matowej, dlatego nie smaruję ich na wierzchu warstwą jajka
Przepisy KulinarneKanelbullar, drożdżowe bułeczki z dużą porcją cynamonu, zwinięte w ślimaczki i tradycyjnie polewane syropem cukrowym. Jak dla nas cukru w nich aż nadto wiec pieczemy je
SzczyptaSmaQWITAJCIE ! Bardzo często piekę chleb z mąki gryczanej (bardzo lubię jego smak ) raz z dodatkiem słonecznika , raz pestek dyni. Tym razem postanowiłam trochę zaszaleć i spróbować
Marcepanowa kuchnia