S k ł a d n i k i: (dla 2 osób) - 6 średnich ziemniaków - 1,5 główki czosnku - 3 łyżki oliwy - 1 łyżeczka soli
Gocha gotuje!S k ł a d n i k i: (dla 2-3 osób) - 1 kg fasolki szparagowej (bezłykowej) - 1 litr bulionu warzywnego (lub mięsnego) - 1
Gocha gotuje!Uwielbiam wszelkiego rodzaju gnocchi , kluseczki, kopytka i dania mączne ( ale o tym już wiecie ;) ). Nie wiecie chyba jeszcze, że genialne gnocchi można przygotować nie tylko z
Ostra na SłodkoMałe chlebki idealnie pasują do wielkanocnego koszyczka. W dzień powszedni mogą być pyszna podłużną bułką. Są puszyste i delikatne w smaku. 550 g mąki pszennej tortowej
VioletoweKucharzenieAngielskie bułeczki Hot cross buns na Wielkanoc- Obecne w angielskiej Wielkanocnej tradycji kulinarnej od wieków, wg niektórych zjedzenie bułeczek w Wielki Piątek miało przynieść spokojny rok.Poni
Gotowanie-ukPo co komu bułki ze sklepu, w dodatku na drożdżach, sztuczne i wypychające, na drugi dzień twarde jak kamień, kiedy są te domowe, zdrowe, sprężyste, wilgotne
Calzonella.comZ tego przepisu wyjdzie nam 4 średnie chlebki do święconki, więc możemy się śmiało nimi z kimś podzielić :) Składniki na zaczyn: 10 gr świeżych drożdży 60
Gotowanie...to proste !Boczek pieczony czy gotowany? Pieczony w kawałku czy rolowany? Za każdym razem idealny, domowy. Tym razem upiekłam w rękawie foliowym. Wyszedł bardzo smaczny. Może się skusicie
O kuchni z uczuciemSkładniki: 20 dkg mąki chlebowej Młynomag 15 dkg mąki żytniej razowej Młynomag 15 dkg zakwasu żytniego 1 dkg świeżych drożdży 1-1,5 szklanki ciepłej wody
czarrna od kuchniBagietki pszenne z dodatkiem mąki kukurydzianej, dzięki której mają wyjątkowo chrupiącą skórkę, są mięsiste w środku i wyjątkowe w smaku. Ciasto wymaga zaczynu który robimy
Piekarz-Kucharz-GarkotłukMiękki, biały chleb na tradycyjnym francuskim zaczynie. Zadziwiająco delikatny, pachnący masłem. Używamy w tym przepisie pate fermentee dzięki czemu chleb zyskuje niepowtarzalną strukturę i charakter
Piekarz-Kucharz-GarkotłukTo nasz ulubiony chleb. Szybki do przygotowania i długo trzyma świeżość. Pyszny nawet na trzeci dzień, choć u nas rzadko aż tak długo się utrzyma
Piekarz-Kucharz-Garkotłukskładniki: 700-800 g mąki orkiszowej lub pszennej 50 g drożdży 1 jajko 100 g cukru 180 ml letniej wody 180 ml letniego mleka 100 g
Domowy Smak JedzeniaWitam Kochani Dziś chcę pokazać Wam moje tegoroczne wypieki Wielkanocne. W tym roku piekłam chlebowe koszyczki, które wypełniałam pierniczkami :-) oprócz tego powstało duuużo pierniczków PS
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku