Czy pasta z soczewicy może być smaczna? Oczywiście, że tak! Wystarczy trochę podkręcić jej smak, a uzyskamy zdrowe i pyszne smarowidło na kanapki , coś w rodzaju
Oryginalny smakMałe stópki. Blond czupryna. Buzia anioła. Charakter małego szatana :D Po mamusi :P Za każdym razem po ugotowaniu rosołu zostaje nam mięso. Oczywiście nie jest to
My simple kitchenDziś chciałabym zaproponować Wam przepis na słodki, drożdżowy chlebek bananowy, niezwykle maślany, aromatyczny, wprost rozpływający się w ustach. Z podanego przepisu upiekłam 2 chlebki o
La grande e la piccola cuocaLubicie jak ciasto drożdżowe pachnie w kuchni?...lubicie... To może drożdżówki z serem przypadną Wam do gustu. Łatwo, prosto i oczywiście bardzo smacznie. Składniki na
Apetyczna babeczkaCzyli jak stołuje się Jaśniepaństwo :) Dzisiaj prezentuję chleb o iście królewskim rodowodzie ! Pomysł na niniejszy wypiek zaczerpnęłam z grupy kulinarnej na fejsbuku pod dumną nazwą: Królewskie
Grunt to przepis!Zawsze wydawało mi się że pieczenie chleba to bardzo skomplikowana sprawa. Niejednokrotnie oglądając lub czytając porady dotyczące wypieku chleba zastanawiałam się dlaczego ludzie tak sobie to
PatiGotujeJabłkowy chleb z cydrem na zakwasie…Tak, tak jak już posadziłam nowy zakwas to nie ma siły abym nie upiekła kolejny chleb na zakwasie . Jabłkowy
codojedzeniaBardzo fajnie wyszedł, smaczny aż się nie mogłam nadziwić. Te chleby tostowe ze sklepu to sam papier, nie cierpię takiego. Teraz mam swój tostowy chlebek. Drożdże
Kuchnia PokoleńWierzcie mi, że te bułeczki są przepyszne! Osobiście je uwielbiam, a mój 16 miesięczny syn również je kocha. Dzięki puree z dyni, bułeczki są nie tylko
Passions hobbies lifeSKŁADNIKI 300 g m ą ki żytniej razowej 150 g m ą ki orkiszowej 150 g m ą ki typu manitoba (W>350
La grande e la piccola cuocaChleb żytni, z dodatkiem mąki pełnoziarnistej i słonecznika, to kolejny chlebek na zakwasie. Powstał specjalnie na zaproszenie Zorry z okazji Światowego Dnia Chleba . Pyszny
Smaczne ZdroweWytrawne drożdżowe bułeczki ślimaki do odrywania, nadziewane zielonym pesto z bazylii i posypane orzeszkami piniowymi. Smakują znakomicie jako samodzielna przekąska lub dodatek np. do zupy krem
wyzwania kuchenneWiecie, że dzisiaj jest Światowy Dzień Chleba ? Czy doceniamy gdy jest go pod dostatkiem? Czy nie marnujemy ani okruszyny i szanujemy go tak jak na to
Smaczna PyzaKolejny wspaniały przepis od naszej kuzynki Marzenki został przetestowany. Bagietki wyszły przepyszne :) Mają chrupiącą skórkę, środek mięsisty i lekko wilgotny, najlepsze jeszcze ciepłe z samym masełkiem
Pani na deserWłaśnie otworzyłam do obiadu słoik tegorocznych ogórków, znikły w błyskawicznym tempie, a w słoiku pozostała tylko woda. Trzymając go, przypomniałam sobie że gdzieś widziałam
Pani na deser