Do naszego ostatniego zielonego curry zrobiliśmy chlebki naan na drożdżach . Satysfakcjonujący nas efekt kulinarny otrzymaliśmy za drugim razem, gdyż w pierwszym podejściu ciasto o konsystencji jak
niecodziennikparyKolejny prosty przepis na pyszne drożdżówki – idealne dla dzieci lubiących budyń. Sama je uwielbiam i zachęcam Was do wypróbowania przepisu Składniki: – 400g mąki pszennej
Smaki ArmineZdrowy i bardzo łatwy do przygotowania chleb. No i ten zapach piekącego się chleba w domu bezcenny :) 2,5 szkl mąki graham 1/2 szkl mąki pszennej
Smakołyki AsiKuchnia kanadyjska Składniki: 2,25 szklanki mąki pszennej 1,75 szklanki mąki kukurydzianej 1 szklanka cukru 1/3 szklanki uprażonych orzeszków piniowych 3/4
R'n'G KitchenCzasy takie, że wszyscy pieką i gotują oczywiście. Ponieważ my gotowaliśmy już wcześniej, to zaczęliśmy piec. Najpierw upiekliśmy ciasto drożdżowe. Krantza z przepisu Ottolegiego. Dobry był
slodkokwasnaplChleb pszenny na drożdżach, najprostszy z możliwych. Choć na drożdżach już nie wypiekam chlebów od pięciu lat (piekę tylko już na zakwasie), to na Waszą prośbę
SMYKWKUCHNIDomowy chleb ostatnio cieszy się ogromną popularnością. Proponujemy więc kolejny przepis, tym razem z dodatkiem majonezu, który zdecydowanie poprawia strukturę chleba. Składniki: -40 dkg
Maminek kulinarnyBułki z przepisu mojej facebookowej koleżanki, też Agnieszki :) Tak mi posmakowały, że muszę je mieć na swoim blogu. Oczywiście za zgodą autorki :) Przepis nie jest identyczny
Agusiowe smakołykiBałam się, że w czasie przymusowego pobytu w domu zabraknie mi warzyw i zrobiłam spory zapas m.in. brokułów, które przygotowuję na różne sposoby. Dziś zapraszam po
Weekendy w domu i ogrodzieChleb pszenny z garnka to prawdziwy strzał w dziesiątkę! Poniżej mam dla Was przepis na chleb pszenny, który nie wymaga dużego nakładu pracy. Chleb ten nie
Kulinarne PrzebojeSkładniki: 400 g mąki orkiszowej, 375ml (1,5 szklanki) kefiru, maślanki lub niegęstego jogurtu naturalnego, 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
SaganekChleb pszenno-żytni na zakwasie – prosty i pyszny ! Uwielbiam piec chleby ale zawsze były to takie na drożdżach. Jednak Czytaj dalej Artykuł Chleb pszenno-żytni
Marcepanowa kuchniaSkładniki: (porcja na 10 sztuk) Mąka pszenna tortowa 500 g + łyżka do rozczynu Drożdże 25 g Jogurt naturalny 200 g Masło 25 g Jajko Miód łyżka
Kulinarne przygodyDalej kupujemy chleb w piekarni, choć trochę rzadziej niż wcześniej. Zaopatrzeniowcem u nas jest mąż, bo to on jako jedyny wychodzi z domu i idzie do
bistro mama