Niedawno był przepis na bułki, który po lekkiej modyfikacji stał się recepturą na domowy chlebek z garnka z chrupiącą skórką. Podobnie jak w przypadku bułek i
Lamarida.plBUŁKI HAMBURGEROWE 🍔 Niedługo dam przepis na ich pyszne wypełnienie 😃 a dziś same bułki - idealnie miękkie w środku nawet przez kilka dni! 😍 Składniki na ok. 8-10
CzarnawisienkaJaki jest najlepszy chleb? Według mnie taki domowy, własnoręcznie upieczony.Chleb w którego wykonanie wkładamy całe swoje serce. Uwielbiam domowe wypiekanie chleba czy bułeczek. Pachnie wtedy w
IzabelawkuchniPodawałam już przepis na osetyńskie placki z ziemniakami i serem, które zrobiły furorę na pewnej grupie kulinarnej na Facebook’u. Tym razem chcę podzielić się
Smaki ArmineChałka drożdżowa z kruszonką to jedno z moich ulubionych comford food. Zapach chałki kojarzy mi się w wolną sobotą, leniwym śniadaniem, kubkiem ciepłego mleka. Totalnym relaksem
365 dni dookoła kuchniFoccacia na zakwasie. Przepyszna i puszysta foccacia na zakwasie, ma niewiarygodnie cienką chrupiącą skórkę a wnętrze pełne powietrza. Wypieki na naturalnym zakwsie charakteryzują się niesamowitym smakiem
SMYKWKUCHNIW czasie zarazy, kwarantanny i epidemii udało mi się dzięki uprzejmości zaprzyjaźnionej pani Ani na ryneczku zakupić mąkę świeżo zmieloną, napowietrzoną, idealną do wypieku chleba. Mówimy
Moje Małe CzarowanieConchas są najbardziej rozpoznawalnymi bułeczkami w Meksyku. Sprzedaje się je w każdej cukierence czy na każdym straganie. Są przepyszne, delikatne puszyste wnętrze i chrupiąca skorupka, miód
Moje Małe CzarowaniePszenny chleb drożdżowy z wodą z gotowania ziemniaków Dziś zapraszam na pszenny chleb drożdżowy z wodą z gotowania ziemniaków - brzmi dziwnie? Za to smakuje rewelacyjnie
Lekcje w kuchniUwielbiamy bagietki czosnkowe, ale tylko takie domowe, własnoręcznie przygotowane i upieczone. Takie są najlepsze. Mięciutkie, pachnące obłędnie czosnkiem, masłem i przyprawami. Kto nie piekł bardzo polecam
IzabelawkuchniPrzepis na prosty i smaczny chleb pszenno żytni na drożdżach. Jeśli kusi Was pieczenie chleba, a do tej pory jeszcze się nie odważyliście, zacznijcie od tego
babka w formieMięciutkie, puszyste i wilgotne w środku rogale,idealne na śniadanie. Następnego dnia są również smaczne, możemy je jeść zarówno z dżemem jak również zrobić
Niespełnione zdolności kulinarneDo tej pory nastawiałam tylko zakwas żytni na chleb, nawet jeśli piekłam go z innej mąki (lub mieszanki mąk). Tym razem
Kolorowy PrzepisownikDrożdże w ostatnim czasie stają się towarem deficytowym. Dlatego pomyślałam, że wpis na temat jak mrozić drożdże może się okazać przydatny dla wielu
Kolorowy PrzepisownikPierwszy raz w życiu jadłam chleb z kaszy gryczanej. Ba! Pierwszy raz w życiu sama go upiekłam 😀 chyba nigdy nie wpadłabym na
Kolorowy Przepisownik