Bardzo lubię te wianki drożdżowe z żurawiną i migdałami i polecam wypróbować ten przepis i tak naprawdę bułeczki te można zrobić z ulubionym nadzieniem i posypać
Smaki ArmineJeśli wyhodowaliście już zakwas, warto nauczyć się piec podstawowy chlebek na zakwasie. Przepis poniżej jest podobny w wykonaniu do drożdżowego chleba z garnka. Chlebek taki pomimo
W kuchni bez szafekPodstawowe pszenne bułki ze sklepu, znane wszystkim. Zachowują swoją miękkość przynajmniej 2-3 dni, można je też zamrozić na zapas. Składniki: 300 g wody 8 g
W kuchni bez szafekNastały takie czasy, że wielu z nas stało się ekspertami w pieczeniu chleba. Swój pierwszy chleb upiekłam też ja. Padło na chleb z ziarnami i z
Emskie SmakiDomowa mielonka, czyli kiełbasa słoikowa cieszy się niesłabnącą popularnością zarówno u nas w domu, jak i na blogu. Dla jednych, to smaki dzieciństwa, dla
Smaczne ZdroweZDROWY, DOMOWY, CHLEBEK WYJĄTKOWY To co w domu miałam to na przygotowanie tego chleba wykorzystałam. Słonecznik, dynia, sezam i siemię lniane z zaczynem drożdżowym wymieszałam
Moniki SmakołykiCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuJest to chyba najłatwiejszy i najszybszy chleb jaki do tej pory upiekłam. Wystarczy wymieszać składniki i wstawić chlebki do pieca, bez wyrastania. Możecie użyć dowolnej mąki
Smakołyki AsiBardzo proste w wykonaniu i pycha. Polecam. Mąkę, sól i wodę wlać do miski i dokładnie zagnieść ciasto. Ciasto musi być gładkie. Ugniatać ciasto około 5
Kuchnia PokoleńPyszne,mięciutkie i pachnące masełkiem bułeczki z kruszonką.Lepsze niż z piekarni.Idealne na drugie śniadanie lub podwieczorek.Moje dzieci się w nich zakochały i zniknęły błyskawicznie. Gwarantuję
Swojskie jedzonkoNawet nie wiecie jak bardzo mi się tęskni za kolejną podróżą w nieznane! To właśnie w marcu miałam zwiedzić wymarzony Izrael, a miesiąc później wyruszyć gdzieś
Ostra na SłodkoWiosna. Wszystko rośnie - rośliny i... chleby. Wracam do ich pieczenia. Na pierwszy ogień poszedł chleb na drożdżach, z garnka. Bardzo prosty w przygotowaniu, a efektowny. Nie
W kuchni wieczoremDzisiejszy przepis to pyszna modyfikacja najlepszego z najłatwiejszych chlebków, czyli włoskiego chleba bez zagniatania. Do ciasta dorzuciłam czarnuszkę i mieszankę ulubionych ziół, dzięki czemu chlebek jest
Lekcje w kuchni