Dzisiaj pokażę Wam przepis na pełnoziarnisty chleb na zakwasie na bazie mąki żytniej i pszennej bądź w wersji 100% żyto. Chlebek jest prosty w przygotowaniu
A to pestkaDo tej pory nastawiałam tylko zakwas żytni na chleb, nawet jeśli piekłam go z innej mąki (lub mieszanki mąk). Tym razem
Kolorowy PrzepisownikSkładniki na 8 średniej wielkości bułek: 250g jogurtu naturalnego, 55g łupiny (nasiennej) babki jajowatej*, 10g maku (ok. 2 łyżek) 4 jajka, 1 łyżeczka proszku do
SaganekDomowa chałka, z grubą, słodką kruszonką! Z podanych ilości składników wyszła bardzo duża chałka! Pysznie smakuje z kremem orzechowym lub dżemem! Składniki: 2 i pół szklanki
Lena GotujePyszne orkiszowe zawijaski maślano - czosnkowe . Fajny dodatek do zupy , do grilla,ale same też smakują rewelacyjnie. Składniki: 500 g mąki orkiszowej jasnej 1 op
Niespełnione zdolności kulinarneBył już chleb bez drożdży teraz kolej na bułki.Proste i szybkie do zrobienia,otulone przypieczonym żółtym serem,w sam raz na śniadanie.Jest to alternatywa
Swojskie jedzonkoPuszysty, z chrupiącą skórką i świetny w smaku domowy bochenek chleba bez drożdży, który przygotujecie w zaledwie kilka chwil. Szybkie wymieszanie wszystkich składników i do piekarnika
Zasmakuj KuchniMini naleśniki ze szpinakiem BLW to mój pomysł na danie dla niemowlaka przy rozszerzaniu jego diety. Można je podać od 8 miesiąca, choć tak naprawdę od
Dorota SmakujePolecam je z całego serca :) To najdelikatniejsze i najpyszniejsze bułki jakie do tej pory jadłam. Wprost rozpływają się w ustach. Podczas pieczenia w domu unosi się
Smakołyki AsiPożywna i aromatyczna pasta z czerwonej fasoli dobrze doprawiona czosnkiem niedźwiedzim i suszonymi pomidorami.… Czytaj dalej Pasta z czerwonej fasoli z mozzarellą
Pij soki wyciskaneBłyskawiczny chleb bez drożdży,na sodzie i proszku do pieczenia,prościej się nie da . Każdy sobie z nim poradzi.Chlebek wychodzi z chrupiącą skórką i miękkim środkiem
Swojskie jedzonkoDzieci uwielbiają miękkie, puszyste chlebki. Chleb tostowy, właśnie taki jest. Ostatnio robię go regularnie, bo moje.... dwudziestoletnie dziecko, bardzo lubi :) No cóż.... bardzo się cieszę, że
Agusiowe smakołyki