Grissini we Włoszech najczęściej podaje się jako antipasti tuż przed głównym posiłkiem, czyli nasza tzw. „poczekajka”. Jednakże, grissini może być również świetną przekąską na
Be Fit Be StrongPyszne bułeczki z otrębami żytnimi. Delikatne, puszyste i długo zachowują świeżość. Idealne dla najmłodszych ;) Składniki na ok 15 sztuk: 500g mąki pszennej typ 650, 100g
Słodki ZakątekCo zrobić z ugotowanymi ziemniakami ? Możemy upiec chleb, który przygotowuje si ę błyskawicznie, nie potrzebuje wyrastania, jest
La grande e la piccola cuocaZrobiłam nowy chleb na zakwasie. Bardzo dobry, z ziarnami, na mące pszennej. Zapisuję przepis, bo będę do niego wracać. Jeśli macie zakwas, to wypróbujcie, może przypadnie
Agusiowe smakołykiJajka z łososiem Jajka z łososiem Nie podaję ile sztuk jajek ani jakie proporcje innych składników, bo każdy robi taka ilość ile potrzeba. Składniki: jajka łosoś
Pomysłowa kuchniaPomidory suszone z olejem zmiksowane, z zaczynem drożdżowym i mąką zmieszane, mieszanką przypraw ziół toskańskich i pieprzem doprawione z pestkami dyni i słonecznika wyrobione. Ciasto
Moniki SmakołykiChlebek pita (z greckiego pita- to placek), to popularny wypiek w krajach Bliskiego Wschodu. To ciasto z mąki, drożdży i wody, do którego możemy
Smaczne ZdroweDzień Dobry w niedzielę :) Upiekłam taki zakręcony chlebek. Smakuje na ciepło jak i na gorąco. Można przygotować na obiad, kolację, przekąskę czy imprezę. Gorący trochę
IzabelawkuchniPolecam Wam pyszne bułeczki na miodzie. Bardzo delikatne z mąką ryżową. Polecam na drugie śniadanie lub na podwieczorek. Są idealne. Warto je upiec. Długo zachowują świeżość
IzabelawkuchniPo ostatnich słodkich wypiekach nadszedł czas na coś słonego, a mianowicie chleb. Dość często na grupach kulinarnych w mediach społecznościowych widzę jak dużo osób chwali się
Waniliowe ImprowizacjeChleb pełnoziarnisty orkiszowy na zakwasie, tym razem bez dodatku ziaren, za to na pysznej grubo mielonej mące Wirtas typ3000. Tę mąkę odkryłam już kilka
Smaczne ZdroweDzień Dobry w poniedziałek :) Domowe bułki są najlepsze. Bardzo często je piekę. Zajadamy się nimi na śniadanie czy kolację. Nie ukrywam, że zawsze mi się
IzabelawkuchniNowy Rok nastał, czas podjąć wyzwanie w styczniowej Piekarni Amber. Nowy Rok nie rozpieszcza nas śniegiem, przynajmniej u nas w środku kraju, tak się zrobiło nijak
Moje Małe CzarowanieBułki pszenne na drożdżach doskonale smakują z wędliną, nabiałem, warzywami lub z dżemem.
Przepisy KulinarneBułeczki pszenno-żytnie są bardzo proste do zrobienia. Robi się je na prawdę prosto. Serio! Spróbujcie! Co nam trzeba? 400 mąki żytniej 200 maki pszennej 60
Latosiowydom