Od czasu do czasu lubię zrobić jakieś domowe pieczywko. Składniki (na 10 sztuk): 20g świeżych drożdży 200 ml jogurtu naturalnego 100 ml wody 1 łyżka miodu
Kuchnia domowa AniPyszne domowe bułki, które zawsze mają powodzenie u smakoszy. -- Skład: 0,5 kg mąki pszennej typ 650 , 0,5 kg mąki żytniej typ 2000
chleba naszegoSKŁ ADNIKI (na ok. 7 bu łe czek) 150 g m ą ki pszennej 150 g m ą ki razowej 200 g wody w
La grande e la piccola cuocaDziś przedstawiam pyszny bochen chleba, który będzie idealnie nadawał się na kanapki, zdrowe i pyszne. Ja zawsze zajadam go z masłem, a jeszcze ciepły - czyt. niedozwolony
Moje Małe CzarowaniePlacki pszenne pieczone w piekarniku. Mocno napuszają się podczas pieczenia. Z przepisu uzyskacie 4 pity, które możecie dowolnie nadziewać – warzywami, mięsem, sosami. Moja wersja nadzienia
BullioDziś przepis na pyszny domowy chleb żytni na zakwasie. Wpis jest kontynuacją artykułu Jak zrobić dobry zakwas żytni do pieczenia chleba. Przepis jest prosty, sama się
Słodki BlogA nawet baaaaardzo ostre! Czytaj więcej »
Pasja tworzeniaDzisiaj jest Światowy Dzień Chleba a chlebem trzeba się dzielić. Dlatego ja dzielę się dzisiaj z wami przepisem na chleb wytrawny, nadziewany serem i pomidorami. Chleb
Bernika - moj kulinarny pamietnikChleby na zakwasie , to nasze chleby powszednie..., na takich bazujemy i takie głównie jemy. Ostatnio (po części z braku mąki chlebowej) naszła mnie refleksja
Smaczne ZdroweZ okazji Światowego Dnia Chleba upiekłam swój pierwszy chleb na zakwasie w żeliwnym garze. Z chlebami pieczonymi w garze miałam już doświadczenie, ale były
Smaczne ZdrowePierwszy raz, upiekłam bułki z dynią. Tak naprawdę, to jest, to pierwszy przepis z dynią na blogu. Nie licząc puree z dyni :) Całe szczęście, że mam
Agusiowe smakołykiLubicie musztardę? Podobno ludzie dzielą się na tych co lubią ketchup albo musztardę. Ja lubię oba te dodatki Musztardy wybieram raczej te drobno mielone, bez wyczuwalnych
Dorota SmakujeDziś obchodzimy światowy dzień chleba, nie mogło być inaczej i pojawił się na blogu przepis na chleba na zakwasie żytnio-orkiszowy. Zapach świeżo upieczonego chleba unosi
Kulinarne pyszności Molki