Czas Przygotowania : 40 min Czas Pieczenia : 45-50 min Gotowe w :1:25 h Dziś otworzyłam lodówkę i zobaczyłam zalegającą mi maślankę, tak więc dzisiejszym
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyBułeczki z tego przepisu są niezwykle mięciutkie i puszyste oraz mają chrupiącą skórkę. Otrzymacie 9 sporych, żółciutkich bułeczek, które będą cudownie smakowały ze słodkimi jak i
Smakołyki AsiJeśli lubicie wytrawne wypieki, Tarta ze szpinakiem to zdecydowanie danie, którego musicie spróbować. Pyszny klasyk! Dobra i na ciepło i na zimno. Wspaniały pomysł na kolację
Dorota SmakujeW sierpniowej Piekarni Amber piekliśmy Chleb na zaczynie biga z sezamem z bloga Jacka Przepisy na domowy ser i chleb. Uwielbiam wypiekać chleby ze strony Jacka
Moje Małe CzarowanieSkładniki: (szklanka 250 ml, wielkość naczynia do pieczenia 5 l) Mąka pszenna 500 g ( użyłam typ 650) Mąka żytnia 300 g ( użyłam typ 720) Maślanka 2
Kulinarne przygodyZapraszam Was dzisiaj na pyszne bajgle z hummusem i warzywami. Możecie wykorzystać bajgle kupione, albo przygotować je samodzielnie w domu. Te, na które przepis znajdziecie dzisiaj
Codzienna kuchnia niecodziennaPyszne bułeczki jogurtowe na śniadanie,proste do zrobienia ,mięciutkie i zdrowe-polecam
Swojskie jedzonkoZnalazłam przepis na te pyszne chlebki u Amber, robiłam już kilka razy ale ciągle nie podzieliłam się receptą z Wami. Dziś to zmieniam i receptura na
Moje Małe CzarowaniePrzepis na pyszne “bułki z przedziałkiem” . W moim rejonie powszechnie nazywa się je bułkami poznańskimi , a u Was? Inspiracja: Kulinarne szaleństwa Margarytki Domowe bułki
Kulinarne PrzebojeŁatwe w wykonaniu, szybkie i pyszne pełnoziarniste bułeczki ze słonecznikiem – polecam! :) Mój narzeczony pochłonął wszystkie na poczekaniu! No prawie wszystkie – jedną zostawił dla mnie
Kulinarne PrzebojeChleb pszenno – żytni z makiem robiony na drożdżach, to pyszny i szybki chlebek . Idealne rozwiązanie dla tych, którzy nie mają zakwasu. Do wypieku tego chleba
Kulinarne PrzebojeInspiracja: pieczarkamysia.pl Składniki Bułeczki ok. 8 Mąka pszenna 400g (użyłam tortowej) Cukier 1 łyżeczka Sól 1,5 łyżeczki, płaskich Świeże drożdże 20g Mleko 2 łyżki Maślanka
Kulinarne PrzebojeChrupiące, pszenne bułki z makiem – idealne na śniadanie, czy kolację :) Wypróbujcie koniecznie! Inspiracja: razadobrze.blogspot.com Składniki na ok. 12 bułeczek Mąka pszenna typ 450 625g Świeże
Kulinarne PrzebojeBułki te należą do bułek o zwartym miąższu, dlatego potrzebują długiego czasu wyrastania, by ich miąższ po upieczeniu nie był za bardzo zbity. Składniki Mąka pełnoziarnista
Kulinarne PrzebojeBułki z ciasta chlebowego na pizzę. Idealnie smakują z wszelkiego rodzaju twarożkami ;-) Składniki Drożdże 30g świeżych (lub 14g suszonych) Cukier 1 łyżeczka Woda 300-350ml
Kulinarne Przeboje