Jako szczęśliwa posiadaczka ostatniej paczki drożdży, wydzieliłam 1/4 jej zawartości i upiekłam śniadaniową brioszkę. A brioszka od klasycznego drożdżowego różni się tym, że zawiera dość sporo
bistro mamaW lodówce zostało pół kostki drożdży, aby się nie zmarnowały postanowiłam tym razem upiec chlebek. Jest to zdecydowanie najlepszy chleb jaki udało mi się upiec! Z
Krylowa KuchniaBułeczki cynamonowe z jabłkami najlepsze drożdżówki z jabłkami. Bułeczki cynamonowe z jabłkami - prosty przepis na słodką przekąskę dla dziecka lub drugie śniadanie do pracy. Drożdżówki z
Cztery FajeryKolejny prosty przepis na bułki,które będzie potrafił zrobić każdy,potrzeba na nie tylko 4 składniki.Do tego pieczemy je chwilkę na patelni,zamiast w piekarniku
Swojskie jedzonkoDziś mam dla Was prawdziwą petardę i coraz więcej takich petard inspirowanych znanymi batonikami będzie pojawiało się na blogu. Przygotowałam dla Was FIT przepis na przepyszny
Ostra na SłodkoTen chleb piekłam już wielokrotnie. I tak prawdę mówiąc zastanawiałam się czy w ogóle powinnam publikować ten przepis. Znalazłam go bowiem...na opakowaniu żytniego zakwasu w
Opowieści z piekarnikaChleb z tego przepisu ma niesamowicie chrupiącą skórkę i mięciutki środek. Długo zachowuje świeżość. Do ciasta można dodać wg upodobania dowolne ziarna. Chleb pieczemy w naczyniu
Smakołyki AsiKryzysowa tarta z dżemem – bez jajek, bez masła, bez drogich i trudno dostępnych obecnie składników. Bardzo prosta do przygotowania, tania, smaczna i pożywna. Stanowi bardzo
Dorota SmakujeNie jestem wielkim zwolennikiem pieczenia chleba w domu, jednak ze względu na akcję #zostańwdomu, postanowiłem przygotować domowy chleb. Byłem troszkę sceptycznie nastawiony do wypieku chleba i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Podstawowy przepis na chleb, który można dowolnie modyfikować. Do przygotowania zaczynu, używam zakwasu, który podawałam poprzednio. Zaczyn 200 g mąki żytniej typ 720 250 ml ciepłej
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyKoronowirus zmienia wszystko od małych rzeczy do wielkich ale przygotowałam dla Was wielkanocny baranek chlebowy, który mam nadzieję poprawi Wam nastrój. Dzisiejszy post też miał być
Kulinarne pyszności MolkiPuszyste, mięciutkie i maślane bułki pachnące czosnkiem, cebulą oraz koperkiem. Składniki: 20 g drożdży, 2 i pół szklanki maki pszennej, 150 ml mleka, 1 jajko
Lena GotujePszenno-żytni chleb ze słonecznikiem – pyszny chleb z chrupiącą skórką. Do jego przygotowania użyłam zwykłej mąki pszennej typ 550 oraz … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Pszenno
My Blueberry Corner