pieczony boczek - 4514 przepisów (strona:181/301)

Tostowe muffinki z przepiorczymi jajkami i szpinakiem-Czym kusza perlicze jajka? 175

zbyt popularne,pomimo swej dostepnosci.Mozna z nich przyrzadzac jajecznice,gotowac na twardo (3 minuty),na miekko (okolo 1 minuty),dodawac do salatek,wykorzystac jako przystawke np. z lososiem,piec na toscie chlebowym lub uzyc jako dodatku do tradycyjnego zurku. Wykorzystalam te fikusne jajeczka do przygotowania pysznego wiosennego sniadania.Zrobilam mianowicie tostowe muffinki,ktore daja ogromne pole do popisu,bo mozna(...)zapragnie.Moje nadzialam szpinakiem i przepiorczymi jajeczkami.Zapraszam do przepisu. Skladniki na 6 muffinkowych tostow: 6 kromek tostowego pieczywa pelnoziarnistego 12 jajek od przepiorki sol,pieprz szpinak 6 plasterkow bekonu lub boczku 1 zabek czosnku,galka muszkatalowa maslo do wysmarowania foremki szczypiorek Wykonanie: przygotowac foremke na muffinki i wysmarowyac maslem 6 dolkow szpinak wlozyc do garnuszka (uzylam mrozonego) i na malym ogniu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Baked Beans – pieczona fasolka 321

wykorzystywana głownie jako dodatek do innych potraw. Moja ukochana bretońska na blogu króluje od dawna (pewnie dlatego, że nie ma po niej żadnych gastrycznych niespodzianek) a dzisiaj przepis na pieczone fasolki. Robią się prawie same! Baked beans. Niby fasola w pomidorowym sosie, z mięsem… To gdzie różnica między tą, a fasolką po bretońsku ? W doprawieniu, konsystencji i sposobie(...)być boczek, szynka… Zrumienione mięsko dodajemy do fasolki. Fasolkę przekładamy do dużego naczynia do zapiekania. Mieszamy przecier pomidorowy z octem, sosem Worcester, melasą, cukrem, musztardą, solą, pieprzem, papryką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Rozcieńczamy powstały gęsty sos zużywając tyle wody pozostałej z gotowania, żeby sos prawie całkowicie zakrył fasolkę. Zalewamy sosem fasolkę z dodatkami, mieszamy i pieczemy pod przykryciem

Karo in the Kitchen
Czerwona kapusta zasmażana z jabłkiem / Braised Red Cabbage with Apple 146

możecie dodać do niej kawałeczki usmażonego na chrupko boczku. Idealnie podać ją wtedy z kromką domowego chleba. Ja zazwyczaj nie dodaję do niej żadnej wędliny, lubię ją samą, bez żadnych dodatków. Dzięki dodatkowi jabłka, miodu i cytryny zasmażona kapusta jest idealnie wyważona w smaku. To fantastyczny dodatek do pożywnego gulaszu albo pieczonego drobiu i klusek śląskich. Koniecznie wypróbujcie, bardzo

Lekcje w kuchni
PIERŚ Z KURCZAKA ZAPIEKANA Z ZIEMNIAKAMI 231

kwadraciki :). W zagłębienia wkładamy naprzemiennie raz serek raz boczek :). Tak ozdobione filety przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Posypujemy serem mozzarellą.Solimy i posypujemy pieprzem. Ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsze części.Dokładamy do naszych filetów,polewamy oliwą z oliwek,solimy i posypujemy tymiankiem :). Wkładamy do nagrzanego do 180C piekarnika i pieczemy ok.45-50 minut.Zapach przy pieczeniu nieziemski

Mała w garnku miesza
Śniadaniowa zapiekanka w chlebie. / Breakfast bread casserole. 197

wydrążamy środek.  W misce umieszczamy 4 jajka, boczek, pesto, drobno pokrojonego pomidora, kawałki prosciutto, starty grana padano i rozdrobnione kawałki chleba, które wyjęliśmy ze środka (nie wszystko). Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Nadzienie umieszczamy w bochenku, robiąc po środku wgłębienie na wbicie jajka. Przykrywamy kawałkami mozzarelli i posypujemy grana padano. Pieczemy w temp. 190 ° C, do momentu aż jajko

DominikaDolci
Pizza jajeczna na chlebie tostowym 292

pieprz do smaku, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Jajka roztrzepujemy widelcem. Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do jajek razem ze startym serem oraz kukurydzą. Wszystko razem mieszamy do połączenia składników i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy kromki chleba tostowego bez skórki

kulinarne odsłony pati
Sos dyniowy i zapiekanka z makaronu 223

pieczonej dyni hokkaido 1 pieczona papryka 2 ząbki czosnku, duże 3 chili 1 suszone ancho 1 szalotka 250 g pomidorków koktajlowych 2 łyżki oliwy 4 łyżki jabłkowego octu sól i pieprz do smaku Dodatkowo 300 ml bulionu z kurczaka 500 g mielonego z kurczaka 8 plastrów wędzonego boczku 250 g makaronu, tortiglioni 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki

codojedzenia
Polędwiczka z pieczarkami w cieście 158

boczku rozsmarować pieczarki i ułożyć na jednym boku polędwiczkę, po czym zrolować, zawinąć w folię i wstawić na conajmniej godzinę do lodówki. • Po tym czasie rozwinąć płat ciasta francuskiego i zawinąć w niego rulon z lodówki. Docisnąć, aby ciasto nie rozeszło się podczas pieczenia, i nakłuć widelcem

To co kocham
Tarta ziemniaczano serowa 316

smaku Wykonanie: Cebulę i kiełbasę (lub boczek) pokroić w drobną kostkę, po czym usmażyć na patelni. Ziemniaki ugotować, następnie zmielić z twarogiem maszynką do mięsa  na drobnym sicie. Ziemniaki z serem wymieszać z cebulą, kiełbasą i jajkami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto francuskie wyłożyć na blachę do pieczenia, następnie wlać na nie masę ziemniaczano serową. Całość posypać

IMPRESJA SMAKU
Bułeczki drożdżowe - świnki nadziewane salami 252

bułeczki nadziewane salami ( lub kiełbaską, mortadelą, szynką, boczkiem, ... )  SKŁADNIKI 0,5 KG MĄKI 10 G DROŻDŻY 200 ML LETNIEGO MLEKA 1 PŁASKA ŁYŻECZKA CUKRU 1 jajko + 1 do posmarowania 1 PŁASKA ŁYŻKA SOLI 70 g masła lub 3 łyżki oleju z oliwek Kilka plasterków salami Ziarenka pieprzu Wykałaczki Papier do pieczenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotować

zielonacukinka
Paszteciki francuskie z mięsem. Porosołowe z wołowiną. 229

miseczki. Do mięsa dodaję surowe jajko, ostudzony boczek, sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszam. Ciasto rozwijam i kroję na 8 równych prostokątów. Na każdy z nich rozkładam farsz i zwijam w rulonik. Z wierzchu każdy pasztecik smaruję przy pomocy pędzelka mlekiem. Gotowe paszteciki przekładam na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia i wkładam do nagrzanego piekarnika. Piekę 15 minut

Kuchnia z widokiem na ogród
Kaczka barbie z farszem i pieczonymi jabłkami 187

Wątróbkę, namoczoną  i odciśniętą bułkę oraz podduszony boczek przekręcić przez maszynkę, dodać jajka, przyprawy, masło i pokrojoną drobno pietruszkę. Wymieszać i tak przygotowanym farszem nadziać kaczkę. Zaszyć grubą nicią, przełożyć do zakrywanego naczynia żaroodpornego i pozostawić w lodówce na kolejne 24 godziny. Po tym czasie kaczkę lekko posmarować oliwą i piec w piekarniku nastawionym na 160 stopni przez

Gosia gotuje
Cebularze 360

cebule i podsmażam na oleju, można dodać kawałki boczku lub startą marchewkę, sól i pieprz i duszę pod przykryciem. Tak naprawdę mozna zrobić nadzienie bez mięsa albo z dodatkiem innych warzyw. Formowanie: wyrośnięte ciasto dzielę na 4 części. Z każdej formuję kulkę i roplaszczam ręką, można walkiem. Układam na folii do pieczenia i znów ciasto nakrywam i zostawiam do podrośnięcia

prawdziwe jedzenie
Babka ziemniaczana 348

chrupkości, cebulę pokroić w kostkę i również obsmażyć. Boczek z cebulą dodać do startych ziemniaków, zbełtać jajka, dodać mąkę ziemniaczaną i wymieszać z pozostałymi składnikami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Brytfankę obsmarować olejem i wlać ciasto, na wierzch wlać 2 łyżki oleju i rozprowadzić równomiernie - ciasto wtedy nie jest suche. Piec w temperaturze 200 C przez

Niezły Młynek
Roladki ze szpinakiem 216

Przygotować farsz; pokrojoną cebulę i czosnek oraz boczek przesmażyć na tłuszczu, dodać rozmrożony szpinak- wymieszać, smażyć do połączenia składników Doprawić gałką, solą i żółtym serem- wymieszać i przestudzić Ciasto rozwałkować cienko, rozsmarować na nim przygotowany farsz, zwinąć w roladę, pokroić skośnie na około 5 cm Każdą roladkę posmarować białkiem i piec do zarumienienia  przez około 30 min. w temp

Proste Potrawy