Polędwiczka z pieczarkami w cieście
Polędwiczka z pieczarkami w cieście
Prosta w przygotowaniu, krucha polędwiczka wieprzowa otulona farszem pieczarkowym, boczkiem wędzonym i ciastem francuskim. Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Składniki: • 1 duża polędwiczka wieprzowa • 1 płat ciasta francuskiego • 300 g pieczarek • 8 cienkich plastrów wędzonego boczku • 1 cebula • zioła prowansalskie, sól, pieprz do smaku • 3 łyżki oleju Wykonanie: • Polędwiczkę natrzeć solą i pieprzem. • Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju.... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu To co kocham
Autor
Goszka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
boczek, polędwiczka, polędwiczki, pieczarki, ciasto, ciasto francuskie, ciasto francuskie, francuskie, polędwiczki wieprzowe, wieprzowina, pieczarki w cieście, ciasto na zimno, kruche ciasta, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasto, proste ciasto, pieczony boczek
Inne przepisy z To co kocham
Dodaj komentarz