pieczony boczek - 4514 przepisów (strona:118/301)

Pizza z boczkiem, ogórkiem kiszonym, cebulką i pomidorem 115

boczkiem, ogórkiem kiszonym, cebulką i pomidorem. Pizza wyszła super, wszystkim bardzo smakowała. Z podanego przepisu wychodzi dwie takie pizze. Miłego dnia Wam życzę i pozdrawiam :-) Składniki ciasto: 500 g mąki typ 450 7 g drożdży suszonych 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru około 330 - 350 ml ciepłej wody 3 - 4 łyżki oliwy lub oleju Dodatkowo: passata suszone oregano boczek(...)niej oregano i mieszamy. Smarujemy pizzę. Na sos pomidorowy rozsypujemy startą mozzarellę. 5. Teraz rozkładamy cebulę czerwoną pokrojoną w piórka, plasterki boczku, ogórki pokrojone w plasterki, pomidorki i posypujemy czosnkiem przepuszczonym przez praskę.  6. Pizzę pieczemy w 200 stopniach około 15 minut. Smacznego

kruche babeczki
Ciapkapusta 168

tego regionalnego dania. Gdy po zakupach na bazarku zobaczyliśmy, że mamy trzy główne składniki na ciapkapustę , zmieniliśmy nasze kulinarne plany i do pieczonych udek z kurczaka zrobiliśmy ciaperkraut . Koniecznie musicie spróbować, jak dodatek kiszonej kapusty oraz boczku zmienia dobrze nam znany smak ziemniaków. Udostępnij Składniki na ciapkapustę 500 g ziemniaków (najlepiej mączystych) 300 g kiszonej kapusty 150 g wędzonego

niecodziennikpary
Jabłkowe panckes z sosem czekoladowym 175

truskawkami grillowana pierś z indyka z salsą jabłkową jabłkowa zupa krem z chrzanem sernik na zimno z karmelizowanymi jabłkami dorsz zapiekany z boczkiem i musem jabłkowym owsiane ciasto z jabłkami i kremem daktylowym pudding chia z pieczonym jabłkiem     chłodnik jablkowy z cynamonem   Jabłka Grójeckie - nieco historii Region grójecki powszechnie nazywany jest "Największym Sadem Europy". Historia sadownictwa

Kulinarne przygody Gatity
Rabarbarowy chutney z jabłkami 185

truskawkami grillowana pierś z indyka z salsą jabłkową jabłkowa zupa krem z chrzanem sernik na zimno z karmelizowanymi jabłkami dorsz zapiekany z boczkiem i musem jabłkowym owsiane ciasto z jabłkami i kremem daktylowym pudding chia z pieczonym jabłkiem   Parę słów o Jabłkach Grójeckich Jabłka Grójeckie to owoce o iście królewskim rodowodzie. Cenny skarb młodziutkiej Bony dla jej męża

Kulinarne przygody Gatity
Pierś z kurczaka nadziewana czerwoną cebulą z żurawiną 248

uzyskać kieszonkę. Do kieszonki łyżeczką delikatnie tak aby nie dać za dużo nakładamy naszą czerwoną cebulę. Pierś zamykamy wykałaczkami i owijamy plasterkami boczku.  Na patelni rozgrzewamy Ramę i obsmażamy pierś z kurczaka, przekładamy do piekarnika i pieczemy pierś przez 15 minut. W międzyczasie gotujemy makaron al’dente.  Na talerzu układamy makaron na nim pokrojoną w plasterki

Kuchnia na wzgórzu
Bigos staropolski 181

również podsmażyć. • Ugotowane kapusty odcedzić i wymieszać w dużym garnku z wszystkimi przyprawami, grzybami, śliwkami i podsmażonym boczkiem, kiełbasą i żeberkami. • Do garnka powciskać udka kurczaka, tak aby były przykryte kapustą. • Piec w 200 st. C przez 2 godziny. Wyjąć garnek, przemieszać składniki, polać połową wina i piec dalej przez 1 godzinę

To co kocham
Przekąska na Halloween - kotleciki mumie 274

Każdy plaster boczku podzielić na trzy podłużne części. 7. W każdy kotlecik delikatnie wcisnąć dwa plasterki oliwek i owinąć plastrem boczku. Boczek powinien nachodzić na oliwkowe oczy. Wbić wykałaczkę. 8. Mumie ułożyć na papierze do pieczenia i piec 20 min w temp. 200°C. ( opcja góra-dół ) 9. Po upieczeniu uzupełnić oczy mumii kropelkami keczupu

Atlas Smaków
Piersi z kurczaka z brzoskwiniami i boczkiem babci Basi 258

natrzeć solą i papryką. Odstawić na minimum 30 minut. Brzoskwinie pokroić w plasterki i ułożyć na kawałkach kurczaka. Całość owinąć plastrami boczku. Tak przygotowane mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym, dodać trochę oleju i wody i piec ok. 30 minut w 180 stopniach. Uwaga : po 20 min zdejmujemy pokrywę i włączamy termoobieg, żeby się trochę zarumieniło

Pysznosci Babci Basi
Pieczone ziemniaki z czosnkiem i wędzonym boczkiem 301

obierania) i osuszyć ręcznikiem. Każdego z osobna ponacinać (co kilka milimetrów, nie do końca), a między nacięcia (nie w każde) powkładać kawałki boczku i plasterki czosnku. Ziemniaki ułożone w naczyniu żaroodpornym, skropić oliwą i posypać przyprawami. Piec pod przykryciem w 180 stopniach przez około 40-60 minut (czas zależny jest od rodzaju i wielkości ziemniaków). 10 minut przed końcem pieczenia

Di gotuje
Młoda kapusta ze skwarkami. 157

świeży boczek kroimy w paski, boczek wędzony w kostkę, smażymy z posiekaną w kostkę cebulą i wszystkimi przyprawami do 3/4 miękkości, usmażony boczek przekładamy do garnka, w którym będziemy przygotowywać kapustę, a na maśle pozostałym z pieczenia smażymy pokrojone w kostkę pomidory, mięso, pomidory, kapustę łączymy , mieszamy, ewentualnie doprawiamy, dusimy do miękkości mięsa i kapusty

Kuchnia Beaty
Zapiekanka ziemniaczana 263

czosnkiem, solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, nałożyć połowę ziemniaków, przykryć połową boczku, ponownie ułożyć pozostałe ziemniaki, boczek, polać sosem i posypać startym serem żółtym.          Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut. Smacznego

paapilotkaa
Ciasto z kapusta i boczkiem 148

posypanej mąką blasze. Boczek pokroić w kostkę i wysmażyć. Cebule obrać, pokroić i usmażyć na boczku. Kapustę ugotować, odcedzić i wymieszać z boczkiem z cebula, przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Wyłożyć na ciasto i piec 30 min w 200st

Camilla w kuchni
Babka ziemniaczana 228

majeranku Ziemniaki obrać i zetrzeć, zetrzeć również marchewkę i cebulę, boczek pokroić w drobną kostkę i przysmażyć. Do masy ziemniaczanej dodać przestudzony boczek razem z tłuszczem, jajka, mąkę i przyprawy. Wymieszać i włożyć do kamionkowego naczynia. Piec ok 70 min w temp 200 st. Podawać ze śmietaną lub jogurtem. Zainteresowanych kuchnią kresową zapraszam do grupy facebookowej do rozmów i wymiany

Gotowanie jest łatwe
Grecka uczta z Pascalem 196

główne wjechały chlebki mięsne – nasze ulubione danie, do którego można dodać, jako urozmaicenie, właściwie wszystko, co zalega w lodówce i dorsz pieczony w papilotkach z farszem z pomidorów i bazylii oraz z farszem ze smażonego boczki, suszonych pomidorów i pora podlany białym winem. Pascal miał jeszcze w planie deser, ale po pięciu godzinach wspólnego gotowania, widząc nasze oczy

GRUBY WAŁEK
Zapiekane serowe pomidory z boczkiem 131

masy typu gładka pasta. Pomidory nadziewamy pastą i układamy na blaszce. Dodajemy do tego nadziane na wykałaczki plasterki wędzonego boczku. Wkładamy do piekarnika uprzednio rozgrzanego na 220 stopni w ustawieniu góra i dół. Pieczemy ok 30 minut. Smacznego

ClauditteMissCooking