opakowanie parówek z szynki, 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego ok. 375 g, 3 -4 garści startego sera żółtego np. mozzarelli, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, pęczek świeżych ulubionych ziół np. nać pietruszki, koperek, bazylia (można je pomieszać). Przygotowanie: Przygotowujemy okrągłą formę np. na tartę o średnicy ok. 28 cm, wykładamy ją papierem do pieczenia. Piekarnik nastawiamy
Moniki Smakołykisamym piec bułek to warto wybrać takie który mają jak najkrótszy skład. Dodatki? Dowolne byle nie takie które z naszej kruchej bułeczki zrobią papkę tj. pomidor. Dodatkowo jadąc autobusem lub lecąc samolotem zrezygnujmy z kiełbasy czy ugotowanego jaja. Nie każdemu ich intensywny zapach będzie się podobał. Do kanapek warto dodać sałatę, chudą szynkę, paprykę, awokado, kiełki
Czarnawisienkapołówki. Układamy je na szynce żółtkiem do dołu. Pomiędzy jajka kładziemy plasterki pomidorów. Mleko wraz ze śmietaną, dwoma surowymi jajkami, startym żółtym serem mieszamy dokładnie. Doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy na zapiekankę. Kajzerki kroimy w cienkie paseczki i lekko rumienimy na suchej patelni, a następnie układamy je na zapiekance. Na całości rozkładamy plasterki masła i pieczemy w piekarniku nagrzanym
O kuchni z uczuciemupiec na papierze do pieczenia - łatwiej będzie go wyjąć z formy. Krok 4. Gorący "grzybek" wykładamy na deskę, smarujemy dżemem malinowym Łowicz, zwijamy jak roladę, kroimy w plastry i posypujemy cukrem pudrem. Omlet "grzybek" podajemy polany sosem waniliowym, możemy udekorować malinami oraz listkami mięty lub melisy cytrynowej. Omlet "grzybek" możemy wypełnić dowolnym farszem np. jajecznicą, szynką, bakaliami, świeżymi owocami - wedle
Moja Książka Kucharskaśredniej grubości oczkach, szynkę drobno kroimy, mieszamy z serem i dodajemy ketchup. Tak przygotowaną masę układamy na jajkach. Kokilki wstawiłam do wcześniej przygotowanego przez mamę naczynia żaroodpornego z gorącą wodą, wody ma być tylko troszkę tak żeby nie wpłyneła nam do kokilki. Zamykamy naczynie i wkładamy do wcześniej nagrzanego piekarnika do tem. 180 stopni, pieczemy około
Lili w kuchnikubka wody, sól i liśc laurowy. Gotować na małym ogniu, aż woda odparuje. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić 1/2 posiekanej w drobną kostkę cebuli. Dodać boczek lub szynkę, pokrojone w drobną kostkę, chwilę przesmażyć. Dodać mięso i posiekaną natkę, wszystko przesmażyć. Dodać sól, pieprz i wędzoną paprykę, startego pomidora lub passatę. Smażyć 2 – 3 minuty. Przygotować 4 papryki, odcinając(...)mięsem, dodać roztrzepane jajko. Nafaszerować papryki, ustawić w brytfannie, odcięte wierzchy kładąc osobno, wszystko polać oliwą. Wstawić na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pod koniec pieczenia każdą paprykę posypac startym serem. Sos: Pokroić w grubą kostkę pozostałe 1/2 cebuli i paprykę – może być czerwona, lub zielona, dla lepszego efektu kolorystycznego. Smak pozostanie ten sam. Przesmażyć
stajnia gołębie od kuchnisię chce. Ale chyba tak. Nie mogę być ciągle taka aspołeczna. Chleb, który chcę Wam dzisiaj pokazać, upiekłam w zeszłym tygodniu. Szukałam czegoś szybkiego i prostego, i wertując książkę Pieczenie chleba w domu Gertrud Weidenger oraz Marie-Theres Wiener wpadł mi w oko chleb na niedzielę . Tak się właśnie ładnie nazywa. Miód, rodzynki... Musiało wyjść dobrze. Ruszyłam więc pełna zapału(...)jest naprawdę wspaniały. Chleb jest mięciutki, cudownie pachnie miodem. Dość słodki - do dżemu w sam raz. Ale mi na przykład z żółtym serem też bardzo smakował. A nawet z szynką nie jest zły. Jeśli więc nie macie nic przeciwko słodkawemu pieczywu - spróbujcie upiec sobie właśnie ten chleb na sobotnie śniadanie. Albo niedzielne - wedle odgórnych zaleceń. Chleb z miodem i rodzynkami
Pożeraczka, czyli raz adobrzeakcją i fajną rozgrywką. Koniecznie zagrajcie! Mama Milesa potrafi zadbać o wystawną ucztę! Ta scena idealnie wprowadzi Was w świąteczny klimat! UCZTA ŚWIATĘCZNA MILESA MORALESA Spider-Man Miles Morales pieczone pierożki z tuńczykiem i sałatka makaronowa CZAS PRZYGOTOWANIA: 1,5h CENA: średnia LICZBA PORCJI: 4 porcje POZIOM: proste POTRZEBUJESZ patelnia piekarnik nóż miska łopatka drewniana SAŁATKA MAKARONOWA PRZYGOTOWANIE ugotuj(...)całkowitego wystygnięcia ugotuj jajka na twardo, wystudź w zimnej wodzie i obierz, pokrój w kostkę cebulę pokrój w drobną kostkę chili pozbaw ziarenek i pokrój w cienkie plasterki szynkę oraz żółty ser pokrój w kostkę o boku 0,5 cm paprykę czerwoną i zieloną pokrój w kostkę o boku 1 cm ogórek obierz ze skórki, pozbądź się pestek ze środa
Nerds Kitchendodać pieczarki z szynką i cebulą. Wymieszać. Do naczynia wbić jajko, dodać śmietanę i przyprawy, według uznania. Wymieszać. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Połowę sera dodać sosu śmietanowego. Wymieszać i wlać do makaronu. Ponownie wszystko wymieszać. Wierzch zapiekanki posypać resztą utartego sera. Tak przygotowaną zapiekankę wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 25 minut
Agusiowe smakołykiCebulę obieramy, kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 3. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 4. Następnie dodajemy pokrojoną szynkę. 5. Paprykę oraz ogórki kroimy drobno dodajemy do grzybów. 6. Wlewamy sos paprykowy 7. Ciasto rozkładamy. 8. Kroimy na 6 kwadratów każde(...)Przykrywamy pozostałymi 6 kawałkami, brzegi zawijamy. 12. Umieszczamy w gofrownicy, pieczemy 15 minut. 13. Podajemy z dowolnym sosem
Kulinarna ChwilaWszystkie warzywa i szynkę kroimy w kostkę, przesmażamy na patelni z niewielką ilością tłuszczu, u mnie masło klarowane. Doprawiamy do smaku. Ciasto dzielę na nieduże kwadraty i wykładam nimi foremki na muffinki, delikatnie dociskam ciasto do foremki, będą trzymać kształt. Lekko wyginamy brzegi na zewnątrz tworząc jakby kwiatki. Nakładam łyżką farsz warzywny, posypuję tartym serem. Piekę w temp. 200C grzaniem
Zasmakuj Kuchniściąga a zostaje nam rewelacyjny posmak. Tak naszykowany boczek wkładam do rękawa do pieczenia, do którego wlewam odrobinę oleju, by nie przywarł. Piekę w zależności od wagi. Jeśli mam kawał mięsa 2 kg, to piekę 2 godzinki w 180 stopniach. Jak już boczek zaczyna się ładnie podpiekać, po całym domu czuć przepiękny zapach majeranku, cebuli. Uwielbiamy ten zapach(...)smak boczku? Niebo gębie! Kroję dopiero jak ostygnie i stężeje. Przyznam się, że skóry z boczku nie oszczędzamy. Znika wszystko! :D Polecam każdemu upiec taki boczuś. Szynki, schaby niech się chowają takie to dobre! Smacznego :D Lidka
Pieprzyć z Fantazjąściąga a zostaje nam rewelacyjny posmak. Tak naszykowany boczek wkładam do rękawa do pieczenia, do którego wlewam odrobinę oleju, by nie przywarł. Piekę w zależności od wagi. Jeśli mam kawał mięsa 2 kg, to piekę 2 godzinki w 180 stopniach. Jak już boczek zaczyna się ładnie podpiekać, po całym domu czuć przepiękny zapach majeranku, cebuli. Uwielbiamy ten zapach(...)smak boczku? Niebo gębie! Kroję dopiero jak ostygnie i stężeje. Przyznam się, że skóry z boczku nie oszczędzamy. Znika wszystko! :D Polecam każdemu upiec taki boczuś. Szynki, schaby niech się chowają takie to dobre! Na wielkanocnym stole jak znalazł! Smacznego :D Lidka
Pieprzyć z Fantazjąpołowę kromek wyłożyć szynkę i ser żółty. Na kilku kromkach położyć po plasterku pomidora. Całość posypać natką pietruszki. Posypać pieprzem. Kromki, na których są składniki przykryć kromkami bez dodatków. Przekroić je na 4 kawałki, aby powstały 4 kwadraciki (tak jak na zdjęciach). Położyć na siebie kwadraciki i przebić patyczkiem do szaszłyków. Położyć na brytfannie i piec. Piec
Gotuję Testujęsuszonymi grzybami http://www.jusiagotuje.pl/ Filety śledziowe w marynacie na słodko http://www.obiadgotowy.pl/ Najprostsze śledzie http://smakuje.blox.pl/ Śledzie z cebulką z koperkiem i słonecznikiem http://www.kuchniokracja.hanami.pl/ Roladki z kruchej szynki http://szczypta.com/ Rolada z indyka https://mydishesandsweets.wordpress.com/ Pierożki drożdżowe z kapustą https://yummycookingwithilka.blogspot.com/ Pasztet z fasoli http://www.zchatynakoncuwsi.pl/ Tatar ze śledzia http://www.kuchniadoroty.pl/ Śledzie po kaszubsku http://nietylkopasta.pl/ Sernik piernikowy(...)www.poezja-smaku.pl/ Piernikowe ciasto z mandarynkami https://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/ Piernikowe kulki z daktyli http://mientablog.com/ Pomarańczowo-makowe ciasto http://wesolakuchnia.blogspot.com/ Piernikowe tiramisu http://iadorecinnamon.blogspot.com/ Pralinki z kaszy jaglanej http://anyzkowo.blogspot.com/ Pieczone jabłka http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/ Zobacz też moje przepisy: Pierogi ze szpinakiem i łososiem Carpaccio z wędzonego łososia Domowy pasztet z pieczarkami Sernik wiedeński z rodzynkami Keks mojej mamy – żurawina, rodzynki, orzechy
Kuchnia Bazyliipaprykę oraz szynkę kroimy w bardzo drobną kostkę 3. Ser ścieramy na drobnych oczkach. 5. Po ugotowaniu komosy wszystkie składniki łączymy i mieszamy ze sobą doprawiając solą świeżo zmielonym pieprzem oraz szczyptą kurkumy. 6. Nagrzewamy piekarnik do 200 st. C. Klasyczną formę do muffinek smarujemy odrobiną tłuszczu. Wykładamy przygotowaną masę lekko wygładzając wierzch. 7. Pieczemy
vaniliowoczekoladowamięsa wieprzowego (najlepiej szynka) 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku sól, pieprz 2 łyżeczki maspolanki 2 łyżki oleju Sposób przygotowania: 1. Mięso umyć i osuszyć. 2. Natrzeć papryką, solą, pieprzem i maspolanką. Odstawić na co najmniej 2h do lodówki. 3. Natarte przyprawami mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, na dnie którego dodać olej. 4. Przygotowane mięso piec pod przykryciem
A Ty Smakuj Mnie