Zdrowej kuchni nigdy za wiele. Od jakiegoś czasu interesuje mnie tematyka tzw. Super żywności. Na sklepowych pułkach przybywa produktów o nieznanych dotąd nazwach. Gdyby się tak bardziej zagłębić w tematykę zdrowego odżywiania, okazuje się że używanie tych produktów ma tyle samo zwolenników, co i przeciwników. Dzisiaj prezentuję wam minifritaty z komosą ryżową (quinoa). Sama komosa nie ma wyrazistego smaku, ale jest świetną alternatywą dla tradycyjnych produktów "sypkich". O samej komosie napiszę trochę pó... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...