pieczona szynka - 4961 przepisów (strona:204/331)

Babka z mlekiem skondensowanym 603

faszerowane paluszkami krabowymi –  jajka faszerowane mango –  łosoś marynowany w whisky –  śledź w czosnku i majeranku –  łosoś marynowany w koprze i wódce  –  rolady z szynką i sałatką jarzynową –  sałatka jarzynowa –  jajka z awokado –  jaja z suszonymi pomidorami –  mazurek kajmakowy –  przepis na pasztet –  jajka faszerowane BABKA Z MLEKIEM SKONDENSOWANYM Przygotowanie(...)miękkiego masła – 4 jajka rozmiar M – 100 g białego cukru – 200 g mleka skondensowanego słodzonego – 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia – polewa: 5 łyżek cukru pudru, 1 łyżeczka soku z cytryny, 1-2 łyżki wody (w zależności od pożądanej konsystencji) PRZYGOTOWANIE: Piekarnik rozgrzej do 180 st C. Masło przełóż do misy miksera (musi być bardzo

nietylkopasta.pl
PROJEKT ŚNIADANIE: Jajka zapiekane w śmietanie 147

Szynkę pokrój w kostkę i rozłóż do słoiczków, następnie wsyp do każdego słoiczka po 1 łyżeczce parmezanu. 5. Śmietanę wymieszaj z mlekiem i rozlej po równo do słoiczków. 6. Wbij jajko w śmietanę i dopraw solą i pieprzem i resztą parmezanu. 7. Słoiczki umieść w brytfance i wlej do niej gorącą wodę do 3/4 wysokości słoiczków. 8. Piecz 20min

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Stromboli, czyli zawijana pizza 192

szynki 100 g żółtego sera 1/2 świeżej papryki zioła włoskie   Do dużej miski wlej letnią wodę, drożdże, olej, cukier i szczyptę soli – wszystko dobrze wymieszaj łyżką. Mieszając stopniowo dosypuj mąkę, a pod koniec już ręką wyrób ciasto, aż powstanie jednolita kula. Odstaw w ciepłe miejsce na ok. 40 minut, by ciasto podrosło. Na blachę połóż papier do pieczenia

Kulinarne S.O.S.
Stromboli, czyli zawijana pizza 192

szynki 100 g żółtego sera 1/2 świeżej papryki zioła włoskie   Do dużej miski wlej letnią wodę, drożdże, olej, cukier i szczyptę soli – wszystko dobrze wymieszaj łyżką. Mieszając stopniowo dosypuj mąkę, a pod koniec już ręką wyrób ciasto, aż powstanie jednolita kula. Odstaw w ciepłe miejsce na ok. 40 minut, by ciasto podrosło. Na blachę połóż papier do pieczenia

Kulinarny S.O.S.
Sałatka „prawie” Cesar 210

Sałatka „prawie” Cesar to nasza wariacja na temat klasycznej sałatki Cesar. Prawdziwa sałatka zawiera ściśle określone składniki, choć przepisów jest wiele :) Nasza sałatka to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z grillowanym kurczakiem i papryką 165

pieczona w piekarniku spełnia moje wszelkie fantazje Do przygotowania sałatki możecie użyć dowolnego rodzaju sałat, jednak najlepiej zaopatrzyć się w mieszanki sałatkowe, które mają bogate kompozycje składników i wyglądają najładniej na talerzu. Do mojej sałatki użyłam sosu miodowo-musztardowego, aby przełamać nim ostrzejszy smak sera. Zobacz też: Sałatka na wypasie – z kurczakiem i boczkiem Sałatka z szynką parmeńską, gruszką

Kuchnia Bazylii
Muffiny jajeczne 244

szynka, pomidorki, szczypior, inne ulubione dodatki – 1 jajko na 1 muffina – sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Przygotuj formę na muffiny. Dodatki pokrój na małe kawałki i włóż do środka. Jajka rozkłóć, dodaj do nich sól i pieprz. Wlej jaja do formy na muffiny, nie dolewając do końca, muffiny jeszcze urosną. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st C i piecz

nietylkopasta.pl
Mielone z groszkiem 227

kostkę szynkę. Następnie dodać paprykę oraz pokrojony w krążki por, delikatnie zamieszać. Szczypiorek drobno pokroić i dodać do farszu, a także zielony groszek. Wszystko razem połączyć, posolić, popieprzyć, można dodać również przyprawę kucharek, aby mielone były bardziej pikantne. Jajka wybić do garnuszka, dobrze roztrzepać, dodać mąkę i zrobić z tego lane ciasto. Wlać do gotowego farszu, wymieszać i piec mielone

Gotuję Testuję
Drożdżowe pierożki z szynką 195

wyrośnięcia. Szynkę kroimy na mniejsze kawałki, ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, paprykę kroimy w kostkę, oliwki kroimy w krążki. Ciasto przekładamy na stolnicę, ponownie zagniatamy, podsypujemy mąką i wałkujemy cienko. Wycinamy kółka o średnicy 10 cm., każde smarujemy ketchupem, posypujemy przyprawą do pizzy, nakładamy niewielka ilość farszu. Pierożki zlepiamy, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, pozostawiamy

Bajeczna Kuchnia
Grillowe warsztaty z Jakością QAFP 240

około 25 minut, po czym grillujemy. a) szparagi białe b) szparagi zielone c ) młode marchewki , szparagi i marchewkę czyścimy , obieramy, skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem, po czym grillujemy d) pieczony oscypek, oscypek kroimy w plastry i grillujemy, podajemy z dressingiem malinowo chrzanowym e) dresing malinowo chrzanowy (chrzan tarty , ocet malinowy , konfitura malinowa ) w misce łączymy chrzan, ocet ,konfiturę(...)cytryny f )maliny, kilkoma malinami dekorujemy danie 4. Sałatka ziemniaczana  z grillowanym kabanosem   a) ziemniaki Amandine  b) francuskie truflowe ziemniaki  c) kabanos z szynki QAFP, kabanos grillujemy i kroimy w plasterki  d) majonez  e) musztarda  f) natka pietruszki, pietruszkę siekamy  g) czerwona cebula, cebulę obieramy i kroimy w cienkie pióra

upichcona
Pierogi z kapustą i grzybami okraszone szynką schwarzwaldzką 223

By zjeść pyszne pierogi trzeba poświęcić sporo czasu na ich lepienie. Teraz ten czas możemy skrócić ponieważ można kupić rewelacyjną kapustę postną z grzybami leśnymi. Kapusta

Ala piecze i gotuje
Roladki z kurczaka z serem i pomidorami 286

Pieczone faszerowane piersi kurczaka, czyli roladki z kurczaka z serem rokpol i suszonymi pomidorami, natką pietruszki, świeżym i suszonym tymiankiem wszystkim smakowały. Roladki z kurczaka były przygotowane specjalnie na wielkanocne śniadanie, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby takie same przygotować na kolejne w kalendarzu świąteczne śniadanie, które wypada 3 maja, na Święto Konstytucji, gdyby nie liczyć natki pietruszki(...)pomidory w oliwie i sporo natki pietruszki, zwinąć ciasno, obłożyć listkami świeżego tymianku i ułożyć na papierze do pieczenia, zwinąć dokładnie, spiąć wykałaczkami, aby nic nie wyciekło. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C i ułożyć rulonik z roladkami w piekarniku, piec ok. 30 minut. Po upieczeniu rozwinąć i pozwolić mięsu odpocząć. Wstawić do lodówki, gdyż roladki były podawane jako wędlina

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jesienna strona makarona 193

parmeńskiej. Porcja dla 2 osób: MAKARON: SOS DYNIOWY: DODATKOWO:  200 g mąki pełnoziarnistej pszennej  1/2 kg dyni Hokkaido  1/4 kalafiora  2 jajka  1 łyżka masła klarowanego  1 duży plaster szynki parmeńskiej  1 łyżki oliwy z oliwek  1 cebulka dymka  gałązka rozmarynu  1 łyżki zimnej wody  50 g sera lazura złocistego  1/2 łyżeczki soli  100 ml śmietanki 30 %  sól   pieprz(...)wyschnięcia. Dzięki temu makaron będzie bardziej elastyczny i miękki. Kroimy w dowolny kształt i rozkładamy, aby się nie posklejał. SOS: Oczyszczoną z pestek dynię kroimy na plasterki i pieczemy w 180 stopniach przez ok 30 min, aż stanie się miękka. Można także podgotować, tylko należy pamiętać, aby ją odsączyć.  W garnku rozgrzewamy masło i szklimy na nim drobno posiekaną

Kuchnia od dwojga
Makaron z pomidorkami i parmezanem 195

Kuchnia włoska bazuje przede wszystkim na prostych składników, które w odpowiednim połączeniu tworzą wyśmienite danie. Tym razem będzie to makaron z pomidorkami i parmezanem. Lista składników

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Terrina twarogowa 254

Taka przystawka sprawdzi się nie tylko na wielkanocnym stole, ale również w ciągu całego roku. Fajny pomysł dla gości, jak i na co dzień. Jednak najlepsza

Ala piecze i gotuje
Fasola w sosie pomidorowym z parówką 265

Warto na zimę zaopatrzyć naszą spiżarnię w zapasy, które później możemy wykorzystać na szybki obiad, jak w tym przypadku, użyliśmy zrobione jesienią pomidory z cebulką . Składniki

kgwjanczewo
Hot dogi z ciasta francuskiego 855

szynki 100 g żółtego sera ketchup jajko do posmarowania suszone oregano Przygotowanie Ciasto francuskie rozwinąć na blacie i przeciąć wzdłuż na pół. Następnie każdy kawałek podzielić na prostokąty. Kawałki ciasta posmarować odrobiną ketchupu, posypać startym na tarce serem i położyć parówkę tak, aby wystawała za ciasto. Ciasto zawinąć i skleić. Zawinięte parówki ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia, łączeniem

Przepiski.pl
Wytrawne muffiny z cebulą i papryką – pyszne przekąski na imprezę 360

warzywami.   Składniki na wytrawne muffiny z cebulą i papryką: 400 ml jogurtu naturalnego 80 ml oleju rzepakowego 2 jajka 160 szklanki mąki 1 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczka sody do pieczenia szczypta soli garść oliwek zielonych średniej wielkości cebula 2 papryczki pepperoni czerwone łyżka przyprawy suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, łyżeczka tymianku, sól, pieprz łyżka oleju(...)drobno siekamy. Podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem. Papryczki również drobno siekamy i dorzucamy do cebuli. Smażymy do miękkości warzyw. Oliwki kroimy w plasterki. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, sodą, przyprawami i ziołami. Jajka roztrzepujemy rózgą kuchenną, dodajemy do nich jogurt i olej. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Następnie do mokrych składników wsypujemy suche i mieszamy łyżką. Dodajemy również

e-PrzepisyKulinarne
Przekąski na Halloween – Pizzerinki z Pająkiem 115

łyżeczka soli Farsz: 200g szynki konserwowej  120g sera żółtego  4-6 łyżek ketchupu  oliwki  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie W dużej misce umieścić wodę, cukier, drożdże, wymieszać i odstawić zaczyn na 15 minut do wyrośnięcia. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Całość przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na około 1,5h. Szynkę konserwową i ser zetrzeć(...)Przy pomocy szklanki wykrawać koła. Na wykrojonych kółeczkach umieścić po łyżeczce farszu. Oliwki kroić na pół oraz w paseczki. Ułożyć na farszu tworząc kształt pająka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Piec w nagrzanym piekarniku przez 18-20 min w 180°C. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Przekąski na Halloween – Pizzerinki z Pająkiem pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
pizza z prawdziwkami czyli Testowanie Aldi... 195

piec około 20 minut, podać z resztą sosu - ciasto jest chrupiące, wypieczone i nie wiele różni się od ciasta domowego na pizzę.......SMACZNEGO!!! mam przyjemność testować produkty "zobacz TUTAJ" , paczkę dostałam do testowania od "zobacz TUTAJ" i jest organizatorem Kampania Wielki Test ALDI W paczce dostałam: 4 x ciasto na pizzę z sosem pomidorowym Mama Mancini, 4 x szynka Szwarcawaldzka

W Mojej Kuchni Lubię
Zapiekanka tostowa z jajkami i szynką 164

szynce przecięciem do dołu. Pomidora nacinamy z wierzchu na krzyż, przelewamy wrzątkiem. Po zdjęciu z niego skórki, kroimy go w kostkę. Następnie kawałki pomidora rozkładamy pomiędzy jajkami. 10-12 kromek chleba tostowego kroimy w grubszą kostkę (skórki odkrawamy). Posypujemy je szczyptą suszonej bazylii i oregano, a następnie skrapiamy niewielką ilością oleju, mieszamy. Grzanki przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę

Smaki Na Talerzu
Różowe jajka faszerowane 233

Dziś zapraszam Was na kolejną odsłonę faszerowanych jajek, czyli dania, którego nie może zabraknąć na naszym świątecznym śniadaniu wielkanocnym. Różowe jajka faszerowane przygotowałam na bazie pieczonych buraków. Delikatny róż z elementami zielonych kiełków pięknie prezentuje się na stole. Oczywiście jajka nie będą tylko i wyłącznie świąteczną ozdobą, są też bardzo smaczne 😋. Natomiast jeśli nie przepadacie zbytnio za czosnkiem(...)pomińcie go w  swojej liście składników. Bez niego też będzie pysznie ! Zapraszam też po inne przepisy na jajka: Jajka faszerowane z łososiem Jajka faszerowane z szynką Jajka z anchois i kaparkami Marynowane jajka Faszerowane jajka z serkiem i pomidorami Jajka faszerowane z tuńczykiem Jajka faszerowane z ciecierzycą Jajka faszerowane żółtym serem i pomidorami Jajka w żółtym sosie chrzanowym Jajka

Kulinarne przygody Gatity
Kabanosy Jacka 352

szynkę sitko 10 mm a karkówkę 6 mm.Mięso łączymy i wyrabiamy dokładnie i odstawiamy do lodówki na kolejne 24 godz. Następnie ściśle napełniamy jelita.Ja miałem baranie 20-22 mm.Napełnione jelita wieszamy na kijach i po około 3 godz.przystępujemy do osuszania w wędzarni temp.40-45 stopni.Gdy kabanosy będą suche zaczynamy wędzić . Wędzenie 2,5 godz.w temp.50-60 następnie pieczemy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Tarta z szynką porem i pieczarkami 178

cienkie plasterki, podsmażamy na maśle, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, czekamy aż wyparuje woda, następnie dodajemy pory i dusimy na małym ogniu do miękkości. Farsz wykładamy na szynkę ułożoną na cieście.  Przygotowanie sosu Do garnuszka wlewamy mleko zostawiając cześć (około 0,5 szkl.) na rozrobienie z mąką, do mleka wkładamy masło, przyprawy, całość zagotowujemy, do gotującego się mleka(...)wlewamy naszą zasklepkę, powstałą z rozrobienia części zimnego mleka z mąką. Po przestygnięciu sosu wbijamy do niego żółtka, dodajemy utarty żółty ser.  Całość mieszamy i zalewamy tartę. Pieczemy w 180 stopniach ok. 30 minut (aż góra zetnie się i odrobinę zrumieni). U mnie po 20 minutach góra zrumieniła się troszkę bardziej niż bym chciała:) Mnie najbardziej smakowała delikatnie przestudzona

Kuchenne aromaty
Pieczarkowe risotto ukryte w paprykach 240

szynkę pokrojoną w kostkę. chwilę smażyć. Potem dodać ryż, wymieszać i zalać bulionem. Dusić aż ryż będzie na wpół miękki. . Gdy ryż jest gotowy zdejmujemy garnek z gazu, dodajemy starty ser i mieszamy. Teraz przygotowujemy papryki: myjemy je, suszymy i ścinamy im "kapelusze", wydrążamy z nasion. Środek papryki solimy i pieprzymy. Nakładamy farsz i zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy

Bon Appetit Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania