warto męczyć się w domu. Przygotowanie go w domowych warunkach jest bardzo trudne i pracochłonne. Jego gotowa, sklepowa wersja jest naprawdę bardzo dobra. Dzięki swojej cieniutkiej strukturze podczas pieczenia nabiera niepowtarzalnej chrupkości. Dodatkowo bardzo ładnie prezentuje się w formie koszyczków, które można wypełnić dowolnym farszem. Wprost idealny pomysł na przystawkę. Mój farsz powstał przypadkowo z tego co akurat było(...)strzał w dziesiątkę, bo koszyczki były naprawdę przepyszne. Zniknęły tak szybko, że w sumie udało mi się dorwać tylko dwa Koszyczki z ciasta filo z wieprzowiną Składniki: 400 g szynki wieprzowej opakowanie ciasta filo 2 małe papryki (żółta i czerwona) 5 średnich pieczarek łyżeczka papryki słodkiej łyżeczka papryki ostrej łyżeczka czosnku granulowanego kostka masła dwie garści świeżej rukoli 2 łyżki
PatiGotujeKinderbal? Urodziny? Imieniny? Spotkanie z przyjaciółmi, rodziną, znajomymi? Podsyłam pomysł na szaszłyki z pieca. Podczas gdy one właściwie same się robią, międzyczasie możemy przygotowywać coś innego. Są kolorowe, w sam raz do ręki. Nie są nudne i nie są mdłe. Przygotowałam je ze składników najwyższej jakości i dodałam świeżego ananasa pomiędzy warzywa, gdyż właśnie to ananas zmienia całą postać rzeczy(...)smaczną. Gwarantuję Wam, że dodatek ananasa do takiego zestawu warzyw i parówki, nie rozczaruje Was na pewno! Składniki gotowa ( rolka ) ciasta francuskiego parówki Na Dzień Dobry De Luxe z szynki Henryk Kania (zawartość mięsa wieprzowego z szynki to 93% ) żółta cukinia zielona cukinia czerwona papryka świeży ananas sól i pieprz do smaku Karahi Chicken Masala ,przyprawa bez chemii
Z Kuchni Do Kuchnisię dobrze zamarynowało. Po zakończeniu marynowania szynkę owijamy sznurkiem i nadajemy jej kształt a następnie dokładnie obsmażamy na gorącym tłuszczu z każdej strony , przekładamy do naczynia żaroodpornego ( ja przełożyłam też cytrusy z marynaty dla lepszego efektu ale już nie jest to konieczne) przykrywamy naczynie folią aluminiową lub przykryciem firmowym naczynia i pieczemy w 180C przez
Kuchnia Pełna Emocjipokrojone w kosteczkę: ser żółty, szynka, kabanos, czerwona cebula, szczypiorek, czerwona i żółta papryka *** *** Dodatki mieszamy z ciastem na pizze *** *** Foremkę na muffinki smarujemy olejem i wypełniamy do 3/4 wysokości ciastem z dodatkami. Odkładamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 15 minut *** *** Muffinki posypujemy z wierzchu startym żółtym serem *** *** Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez około
Blog z Apetytemgryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Pieczona ricotta z gremolatą Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Ravioli z semoliny z ricottą Ricotta z bananem i kiwi Ricotta z dymką i rzodkiewką Spaghetti ze szpinakiem i ricottą Tartaletki z ciasta francuskiego z ricottą i cukinią Zgrzewane kanapki z ricottą, rukolą i szynką Mus czekoladowy z ricotty / 1 porcja Składniki
Moja smaczna kuchniawgryza się w przekrojoną i przełożoną szynką i serem bułkę. Znacie to, prawda? Mnie zwykłe kanapki jakoś specjalnie nie kręciły i na pewno nie przekładałam je żółtym serem (nie lubię jego zapachu po kilku godzinach leżakowania w torbie). Dlatego zawsze starałam się by moje kanapki były inne: z razowym pieczywem, kawałkami pieczonego mięsa, omletem i koniecznie z czymś zielonym
Obiad gotowyczosnku, oregano, sól, pieprz dodatkowo: rukola, dojrzewająca szynka, mozzarella, pomidorki koktajlowe, pieczarki, cukinia, sos pomidorowy/passata/ ketchup Kalafiora podzielić na małe różyczki, umyć i osuszyć! Tak przygotowanego kalafiora zetrzeć na tarce na małych oczkach, a następnie dodać starte sery, mielone migdały, przyprawy oraz roztrzepane jajka. Powstałą masę rozłożyć na blaszki wyłożone papierem do pieczenia - najlepiej rozrysować sobie kółka przy pomocy ołówka
Plate of Joybazylia, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, jajko. Przygotowanie: Szynkę i paprykę pokroić w drobną kostkę, dodać do nich starty ser żółty, koncentrat pomidorowy i łyżeczkę bazylii - wymieszać razem wszystkie te składniki.. Ciasto francuskie pokroić w trójkąty i położyć na każdym farsz. Zawinąć w rogaliki, które należy ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki posmarować rostrzepanym jajkiem, posypać słonecznikiem
W kuchni u Monikiciasta francuskiego kładziemy obok siebie szynkę, posypujemy startym serem i pokrojoną natką pietruszki. Zwijamy, a następnie kroimy na plastry o grubości ok. 1,5 cm. Kładziemy na patelni, smarujemy jajkiem z góry. W ten sam sposób przygotowujemy drugi kawałek ciasta francuskiego. Następnie wstawiamy do nagrzanego na 150 stopni piekarnika i pieczemy około 40 min. Nie kładźcie
Kuchnia moimi oczamizetrzeć na tarce do warzyw chińskich (paseczki) Szynkę pokroić w kosteczkę. Kaszę jęczmienną ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić. Szczypiorek i natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki wrzucić do jednej miski, dodać mąkę, jajka i przyprawy. Zamiast ziół greckich w młynku można dodać inne swoje ulubione przyprawy. Całość wymieszać, rozłożyć do foremek na muffiny. Piec w temp. 190C przez
Kulinarne PrzebojeBardzo ciekawy pomysł na ciepłe danie, sycące, szybkie i proste, można je podać na szybki obiad, czy ciepłą kolację... Składniki: 200 g makaronu świderki 5 parówek
kgwjanczewośrodku jednego z płatów. Na nim układamy szynkę oraz starty ser. Brzegi ciasta smarujemy żółtkiem z drugiego jajka. Nakładamy drugi płat ciasta, zawijamy brzegi. Staramy się delikatnie rozprowadzić farsz na całość powstałej półkuli. Na środku robimy malutki otwór. Całość smarujemy żółtkiem. Układamy listki i je również smarujemy (ab nie odznaczały się kolorem). Pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym
Kolizje Smakówciasto wyłożyć warstwami dodatki (bakłażan, szpinak, szynka,), zostawiając na jednym węższym boku pusty kawałek (ok. 1,5 cm), co ułatwi zwijanie. Każdą wykładaną warstwę posmarować masą serową. Ciasto zrolować wzdłuż dłuższego boku, w kierunku pustego kawałka, każdy rulonik pokroić na 5 kawałków. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia posmarowanym masłem lub oliwą, wyłożyć zawijaski. Piec
SzczyptaSmaQszczypiorkiem z jajkiem sadzonym i szynką, pomidorki koktajlowe(potem jeszcze keczup) Kto by powiedział, że gofry z ziemniakiem będą takie dobre *.* Wytrawnie się coś tu zrobiło, ale jak pysznie :3 Składniki: 100g ugotowanych przeciśniętych przez praskę ziemniaków 50g mąki 70-80ml mleka jajko łyżka rozpuszczonego masła 1/2 proszku do pieczenia szczypta sody sól, pieprz, zioła Białko ubijamy
More food, love and dreams