pieczona szynka - 4961 przepisów (strona:187/331)

Hot dog w cieście drożdżowym 231

ciepła 😜  Kto piecze w wekend takie hot dogi? Łapka do góry, meldować się! Składniki na 12 sztuk   Ciasto: 5 szklanek mąki pszennej tortowej 40g dświeżych drożdży 1 szklanka mleka ½ szklanki przegotowanej wody 1/4 szklanki oleju rzepakowego 2 jajka  1 płaska łyżka soli 1 łyżeczka cukru   Nadzienie: 300g pieczarek 12 parówek z szynki 12 plasterków sera żółtego(...)powstał warkocz.    3. Tak przygotowane hotdogi smarujemy jajkiem roztrzepanym z odrobiną mleka i posypujemy ziarnami sezamu i czarnuszki. Pozostawiamy na ok 10 minut do wyrośnięcia, a następnie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180st C przez ok 25 minut. Gotowe hot dogi podajemy z ulubionymi sosami

Kuchnia w czekoladzie
Sałatka jajeczna z sosem curry 587

Jeśli  brak wam pomysłu co przygotować na kolacje lub śniadanie do chleba to polecam wam szybką i niezawodną sałatkę z jajek. Proponuję wersję z sosem

Ala piecze i gotuje
Pieczona pierś z indyka na kanapki. 72

Pieczona pierś z indyka na kanapki. Jest wiele sposobów by wykonać smaczną i zdrową kanapkę , możemy wykonać pastę , pasztet do pieczywa ale idealnym i smacznym dodatkiem jest pieczona pierś z indyka z dodatkiem czosnku i tymianku. Dodatek naturalnych składników do wykonania marynaty sprawia, że idealnie łączą się z indykiem nadając mięsu idealny smak. Soczysta pierś z indyka wspaniale(...)sznurkiem i nadajemy jej kształt szynki. W miseczce mieszamy składniki potrzebne do wykonania marynaty, czyli: miód, olej, pieprz, sól, sos sojowy, ocet ryżowy, paprykę i tymianek. Mieszamy wszystko i nacieramy mięso. Czosnek kroimy w plasterki i układamy na mięsie. Wkładamy do lodówki na całą noc. Pierś z indyka umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w piekarniku nagrzanym

Zdrowy Styl Joanny
C - Ciasto francuskie- wariacje i improwizacje 1039

kwadratem i sklejamy boki. Przyotowane ciasteczka możemy posmarować rozkłóconym jajkiem - na zdjęciu wersja bez - na moje oko też wygląda w porządku:) Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy około 15 minut. W tym czasie parzymy aromatyczną kawkę i czekamy na pachnący i cieplutki deser, który możemy delektować się bezpośrednio po upieczeniu i oprószeniu cukrem pudrem. Mniam! A jeśli(...)słodkie ciasteczka to może przekąska do chłodniejszego napoju?;) Piwna przekąska Składniki: 1 opakowanie ciasto francuskie             100 gram szynka parmeńska             150 gram serek śmietankowy

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Marynowany pieczony schab – idealna domowa wędlinka lub mięsko na obiad 856

dawna lubiłam schab. Obojętne czy w postaci kotletów (dobra, jem je bardzo rzadko;) czy też jako pieczony. W sumie ten pieczony schab to pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa. Mama na każde święta piekła mięsa. A to schab właśnie, a to boczek a to pierś z indyka. W sumie to smakowały doskonale jako wędlinka właśnie, ale na różnego rodzaju(...)błon i zrobić marynatę, co zajmie jakieś 5 min. Mięso pieczemy w zależności od indywidualnych upodobań koloru zrumienienia. Ogólnie się przyjmuję, że na 1kg wagi mięska, wypada 1 h pieczenia. Jeśli lubicie porządnie zrumienione mięso, to możecie ten czas wydłużyć o 10 min. Zachęceni? Zapraszam na pieczony, marynowany a może marynowany, pieczony schab. Drukuj Marynowany pieczony schab

Mieszam w Garnku
Pan ziemniak na bogato 288

gałązkę pomidorów koktajlowych -  wiórki mozzarelli - szynkę parmeńska 2 plastry - szczypiorek - szpinak świeży 3 garście - sól świeżo zmielona(użyłam różowej himalajskiej) - świeżo zmielony pieprz - olej rzepakowy z dodatkiem bazylii, czosnku, pomidora - jogurt typu grecki 1 łyżkę Całkowity czas przygotowania ok 40 min WSKAZÓWKI - ziemniaki staramy się gotować na wolniejszym ogniu aby nie popękały - ziemniaki po wbiciu(...)jajka staramy się tak ułożyć aby białko nie wypłynęło na zewnątrz - aby kontrolować stan jajka warto unieść skorupkę sera i zerknąć jaki jest jej stan zawsze można przedłużyć lub skrócić pieczenie, lub przebić skorupkę sera aby jajko się ścięło  SPOSÓB WYKONANIA: Wybieram ziemniaki o takiej samej wielkości miej więcej aby równo się ugotowały, myje je i wstawiam do gotowania

Basia w kuchni
Jajka zapiekane w kokilkach 114

lekko olejem, na dnie ułóż na krzyż po 2 plastry szynki i wywiń na boki. 6. Na dno wyłóż farsz z patelni i pokrojone pomidorki. 7. Na wierzch wybij po jajku i dołóż z boku po plasterku mozzarelli. Dodaj szczyptę soli i pieprzu. 8. Kokilki wstaw do piekarnika i piecz 10 minut

Z notatnika dietetyka
Lasagne z naleśników z warzywami / Lasagne with pancakes with vegetables 163

vegetables in a frying pan with dill 6 parówek z szynki / 6 ham sausages 4 plastry żółtego sera / 4 slices of yellow cheese szczypta soli, czarnego pieprzu i ostrej papryki / pinch of salt, black pepper and hot pepper parmezan / parmesan masło / butter Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 30 min, pieczenie: ok. 25 min, ilość sztuk: 6   Najpierw formę

Projekty ze smakiem
Pizza ze szparagami na francuskim cieście 120

koncentratem pomidorowym a następnie posypuję oregano. Układam szynkę szwarcwaldzką, szparagi, pokrojone w połówki oliwki oraz pokrojone w paseczki suszone pomidory, całość posypuję posiekaną dymką, startym żółtym serem i bazylią. Pizza ze szparagami na francuskim cieście Wkładam pizzę do rozgrzanego do temperatury 200 o C piekarnika i piekę przez około 20 minut. Pizza ze szparagami na francuskim

Gotuj Się Kto Może
Pulled Beef - szarpana wołowina z główką czosnku i kością 179

ucięte jako plaster - o ile uda się ukroić plaster bez rozpadnięcia. Przygotowałam mięso w wolnowarze, ale możecie również skorzystać z piekarnika.  W moim odczuciu mięso gotowane czy pieczone razem z kością ma inny smak, nie wspominając już o delikatnych włóknach mięska, które są przy samej kości.  Składniki: 1,5kg łopatki wołowej z kością 1 duża główka polskiego(...)termoobiegu.  Zamarynowane mięso wkładamy do rękawa do pieczenia, wkładamy umytą główkę czosnku przeciętą na pół, wlewamy bokiem wodę i szczelnie zamykamy.  Rękaw wkładamy na blaszkę, wstawiamy na środkową półkę piekarnika. Zostawiamy na 6-7 godzin. Mięso wyciągamy, przykrywamy folią aluminiową na 15 minut Szarpiemy jak Reksio szynkę. U nas szarpanie było niemal niekontrolowane, stąd wołowinka nie załapała się

Gotowanie i blogowanie
Parówki w cieście drożdżowym 207

przyjęciach. Polecam na sylwestra jako przekąskę. Składniki: 6 parówek z szynki Henryk Kania 6 plasterków sera żółtego Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki letniej wody 2 gramy świeżych drożdży 1 płaska łyżeczka cukru 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżki roztopionego masła Dodatkowo: 1 jajko Sezam czarny Papier do pieczenia Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy roztopione masło, sól

Bajeczna Kuchnia
Zielone szparagi zapiekane w szynce parmeńskiej 92

Zielone szparagi zapiekane w kubraczku z szynki parmeńskiej. Dodatek oliwy oraz sera cheddar nadadzą im charakteru i wyrazistego smaku. Pyszne danie, które przygotujesz w pięć minut.. resztę zrobi za Ciebie piekarnik. Polecam miłośnikom szparagów oraz szybkich i wyjątkowych dań :-) Czas przygotowywania:  5 minut Czas pieczenia: 30 minut Ilość porcji

AniaGotuje.pl
CALZONE 119

łyżki ketchupu+łyżeczka ziół prowansalskich+łyżka wody), na połowę nakładamy szynkę, starte pieczarki, pokrojone pomidory, posypujemy kukurydzą i startym sterem, składamy na pół i dobrze sklejamy-zawijamy brzeg, wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem, wkładamy na blaszce posmarowanej olejem do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni na ok.25-30 minut, w połowie pieczenia zmniejszamy temperaturę na 180 stopni, nasze calzone powinno mieć ładny złoty

KUCHNIA POLSKA
Sałatka makaronowa z szynką i groszkiem 353

Uwielbiam sałatki makaronowe. Smakowo komponują się praktycznie ze wszystkimi dodatkami, więc można do nich dodać to co mamy w lodówce i to co lubimy. Ja lubię

Ala piecze i gotuje
Szlakiem WGL II 117

medaliony z polędwiczek wieprzowych z kozim serem, wędzoną szynką i kaszą jęczmienną. Ale to nie jedyne popisowe danie Gospodyni.  Wiemy, bo sprawdziliśmy. Pani Ewa prowadzi warsztaty z plastyki obrzędowej.  Wypieka opłatki, z których robi wycinanki i wyklejanki. Wykonuje ozdoby na choinkę, pisanki, kwiaty z bibułki, palmy wielkanocne. Piecze sękacze. W stodole znajduje się mini skansen starych przedmiotów gospodarstwa(...)Pierogi ruskie tak pieprzne, że smaku już się nie czuło, zupa krem z dyni poprawna, ale nie zachwycała. Ciastka Sokołki – gościniec z podróży z Sokołowa – nie wiem, jak są pieczone i z czego, ale brak mi w nich smaku naturalnych składników. Przepis podobno tradycyjny, ale smak nie ten. Zdecydowanie nie zachwycają. Podsumowując nasz wyjazd. Wszystkie odwiedzone obiekty są zdecydowanie

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania