pieczona szynka - 4961 przepisów (strona:149/331)

DOMOWA PIZZA CALZONE + FILMIK 403

porcji, każdą rozwałkowujemy na cienki placek, wielkości talerzyka deserowego.  Każdy placek smarujemy sosem, kładziemy salami, szynkę, pieczarki, kukurydzę i ser. Ciasto składamy na pół i zlepiamy jak pierogi, najlepiej docisnąć brzegi widelcem. Przekładamy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch pierogów smarujemy sosem pomidorowym i  posypujemy serem.  Calzone pieczemy w temperaturze 200 % C, przez około

Kulinarne Fantazje Marioli
Gdzie zjeść w Jeleniej Górze: Cytrynowy Pieprz !!! 246

krem z bagietką czosnkową, a jako danie główną mąż wybrał: Tagliatelle Supermirafiori (czyli makaron z polędwiczką wieprzową, szynką parmeńską i pieczarkami, z papryczki piri piri zrezygnował), a ja zdecydowałam się na Polędwiczkę Borowikową (czyli medaliony z polędwicy wieprzowej w sosie borowikowym, pieczone ziemniaki, sos tzatziki i sałatka). W sumie to zdziwił mnie trochę nasz wybór, bo najczęściej

Relaxtime
Błyskawiczna zapiekanka makaronowa z szynką i brokułem 282

gotować (mieszając) przez około 1 minutę. Sos zdjąć z ognia i wylać go na makaron z szynką i brokułem. Wstawić pod przykryciem do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni (z termoobiegiem 170 stopni) i zapiekać przez 35 minut. W połowie pieczenia odkryć naczynie, a pod koniec zapiekania wierzch zapiekanki posypać resztą parmezanu. Ci, którzy lubią pikantne smaki po upieczeniu mogą

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kurczak w szynce zapiekany z sosem grzybowym. 304

wypełnić każdą po jednej łyżce szpinaku, sera i bułki tartej. Każdą pierś owinąć ściśle dwoma plasterkami szynki i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju do zrumienienia z każdej strony. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec 20 minut pod przykryciem. Na patelnię po smażeniu piersi wrzucić posiekaną cebulę oraz czosnek i podsmażyć 5 minut. Dodać

zadanie-gotowanie
Zapiekanka ziemniaczano-dyniowa z szynką 176

ziemniakami, przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. • Dodać pokrojoną w kostkę szynkę i starty ser na grubej tarce. • Białka ubić na sztywno i wymieszać z pozostałymi składnikami. • Naczynie do zapiekania wysmarować masłem, wyłożyć masę ziemniaczaną. • Piec 30 minut w temp. 200 st.C.{jcomments

To co kocham
pieczarki faszerowane konserwową szynką, zapieczone z ryżem i żółtym serem 236

żaroodpornego naczynia. Teraz do każdej pieczarki  nakładamy odłożony wcześniej farsz z szynki. Grzyby układamy na warstwie ryżu i całość  wkładamy na 20-25 minut do piekarnika, nagrzanego do 170 stopni. Na dziesięć minut przed końcem pieczenia na wierzch każdej pieczarki  układamy żółty ser pokrojony plastry. Gotowe danie wyjmujemy z piekarnia, posypujemy

Miód i pieprz
Szynka wieprzowa 215

kanapek zamiast nafaszerowanej chemią wędliny dostępnej w sklepach. Wszystkim gorąco polecam. Składniki 1-1,5 kg szynki wieprzowej majeranek tymianek ostra papryka przyprawa gyros lub kebab (opcjonalnie) ocet balsamiczny (opcjonalnie) odrobiną pieprzu i soli olej Ja swoje mięsa pekluje przed pieczeniem, wkładam do odpowiedniej wielkości pojemnika zalewam wodą koniecznie ponad poziom mięsa, zasypuje dwoma garściami soli dodaje 4 liście laurowe(...)pieczenia i przekładam do naczynia żaroodpornego) wstawiam do lodówki. Mięso wyjmuje z lodówki przed pieczeniem aby nabrało temperatury pokojowej, rozgrzewam piekarnik do 220*C i wkładam mięso na 20 min, po tym czasie zmniejszam temperaturę do 180-190 stopni i piekę jeszcze 90 min po tym czasie wyjmuje mięso rozcinam rękaw foliowy piekarnik przełączam na termoobieg i piekę

Piekielna Kuchnia Pati
Pomidorowa pizza z figami i serem pleśniowym 182

łyżce oliwy aż zmięknie po czym dodajemy sok i gotujemy aż zgęstnieje. Umyte figi i szalotkę kroimy, szynkę rwiemy na mniejsze kawałki. Mozzarellę kroimy w plastry, camembert i gorgonzolę na małe kawałki a parmezan ścieramy. Wyrośnięte ciasto przekładamy na papier do pieczenia, cienko rozwałkowujemy i smarujemy sosem. Na wierzchu rozkładamy wszystkie składniki—>KLIK. Całość razem z papierem

Mienta blog
Zapiekane roladki kapuściane 185

Vegeta 1 łyżka masła olej Wykonanie: Liście przygotować tak jak na gołąbki. Na każdy listek położyć szynkę i obłożyć pieczarkami usmażonymi z cebulą, po czym zawinąć w rulon.  Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać odrobiną wody, skropić olejem i posypać przyprawą.  Piec w temperaturze 190 stopni około 40 minut.  Pod koniec pieczenia obłożyć roladki żółtym serem

Tradycyjna Kuchnia
Duszone plastry szynki oraz sałata z roszponki 261

Polecamy mięso z szynki w wersji duszonej z wyśmienitym sosem, danie godne polecenia dla uwielbiających sosy, a tych zapewne jest wiel u; Na niedzielny obiad danie

kgwjanczewo
Zapiekanka makaronowa 383

zapiekankę połączyć z wodą, śmietanką i koncentratem. Zagotować , pogotować kilka minut. Do blaszki wyłożonej papierem wsypać makaron, szynkę i paprykę  pokrojone w kosteczkę i usmażone pieczarki, przemieszać. Całość zalać sosem i posypać oregano. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i piec ok 30 min do zmięknięcia makaronu. Wyjąć i posypać wierzch starkowanym serem, posypać jeszcze szczyptą oregano

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Cukinie nadziewane farszem pieczarkowo-awokadowym 168

przed nałożeniem farszu). Pieczarki kroimy i podsmażamy na patelni.Awokado obieramy, usuwamy pestkę i rozgniatamy. Pieczarki, awokado, pokrojoną szynkę i szczypiorek mieszamy i doprawiamy do smaku. Cukinię oprószamy przyprawą do grillowanych warzyw, wypełniamy farszem, nakładamy jej "czapeczkę" i układamy w naczyniu żaroodpornym.Pieczemy przez  ~25 minut

Kuchenny Skrawek Nieba
Rogaliki francuskie z szynką i serem 179

rozdzielamy na żółtko i białko. Smarujemy białkiem krawędzie naszych trójkątów (żeby się lepiej zlepiło). 2. Ser i szynkę kroimy w paseczki. Kładziemy na nasze trójkąty po kilka paseczków i zawijamy. Rogaliki smarujemy na wierzchu żółtkiem. 3. Układamy rogaliki na papierze do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy ok. 15-20 minut. Idealne danie na szybkie śniadanie

My Culinary Art
Szynka pieczona w marynacie klasycznej (gotowej) 245

szynki wieprzowej  marynata klasyczna Dodatkowo: woda do podlewania mięsa Szynkę (może być inny rodzaj mięsa) umyć, osuszyć i włożyć do worka z marynatą. Całość wstawić do lodówki - na około 24 godziny. (U mnie przeleżała 48 h.) Po tym czasie mięso (z marynatą) przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 2 godzin w 180 stopniach. (W międzyczasie podlewać

Di gotuje
Mięsny pasztet z suszoną śliwką 165

Wspaniały i aromatyczny mięsny pasztet, który wyróżnia się konsystencją. Struktura bardziej przypomina pieczeń, dzięki jednokrotnemu mieleniu mięsa. Pyszna propozycja w sam raz na nadchodzące Święta. Pasztet przygotowałam w prześlicznych, świątecznych foremkach od PapilArt . Składniki: (keksówka 20x11) 300g wątróbki 400g boczku wędzonego surowego 200g surowej szynki wieprzowej 100g surowego schabu wieprzowego  1 duża marchewka (obrana) 2 liście laurowe 3 ziela(...)ciepłą wodą, odstawiamy na godzinę. Wątróbkę myjemy, oczyszczamy, zalewamy wodą i gotujemy przez 15 minut (w trakcie gotowania zbieramy szumowiny). Odcedzamy, odstawiamy do wystudzenia. Nie dodajemy żadnych przypraw. Schab, szynkę i boczek kroimy w większą kostkę, zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia, zbieramy szumowiny, zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy

Gotowanie i blogowanie