pieczona szynka - 4961 przepisów (strona:143/331)

Wiosenna pizza z patelni ze szpinakiem, jajkami, szynką i serem Burrata 89

duchu. Jest to pizza z patelni z nadzieniem ze szpinaku i pora, podana z jajkami, szynką Prosciutto oraz serem Burrata. Wygląda bardzo efektownie i smakuje przepysznie!  Pizza z patelni to doskonała alternatywa dla klasycznej pizzy z piekarnika. Jest równie smaczna, a nie wymaga pieczenia. Kluczem do jej przygotowania jest dobrej jakości nieprzywierająca patelnia z przykrywką, na której usmażycie ciasto(...)czosnkiem, papryczkami chilli oraz aromatyczną oliwą GranFruttato od Monini. Szpinak świetnie komponuje się z jajkami, a taką pizzę możecie zaserwować na śniadanie. Pizzę zwieńczyłam dodatkami w iście włoskim stylu - szynką Prosciutto i serem Burrata, aby szły w parze z włoską oliwą. W ten sposób powstała piękna, kolorowa i sycąca pizza, którą spokojnie najedzą się dwie osoby.  Przy okazji tego

Chilli Czosnek i Oliwa
Pizza z figami i szynką szwarcwaldzką 77

szwarcwaldzką Ciasto na pizzę 1,5 szkl ciepłej, nie gorącej wody 2,5 łyżeczki suchych drożdży 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki oliwy 4 szkl mąki 1 łyżeczka soli Nadzienie szynka szwarcwaldzka mozzarella świeże figi 2 łyżki oliwy ocet balsamiczny sól, pieprz W garnuszku połączyć ze sobą wodę, drożdże cukier i oliwę. Odstawić na 10-15 minut, aż drożdże zaczną pracować(...)pokrojone w plastry mozzarellę i figi. Oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na kilka minut do podrośnięcia. Piec na rozgrzanym kamieniu do pizzy albo na nagrzanej blaszce od piekarnika przez 20-25 minut, aż ciasto się zarumieni, a ser roztopi. Gorącą pizzę udekorować plastrami szynki, rukolą i skropić octem balsamicznym. Pizza z figami i szynką szwarcwaldzką By Published: Calories per serving

Pieguskowa Kuchnia
Pizza z figami i szynką szwarcwaldzką 135

szwarcwaldzką Ciasto na pizzę 1,5 szkl ciepłej, nie gorącej wody 2,5 łyżeczki suchych drożdży 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki oliwy 4 szkl mąki 1 łyżeczka soli Nadzienie szynka szwarcwaldzka mozzarella świeże figi 2 łyżki oliwy ocet balsamiczny sól, pieprz W garnuszku połączyć ze sobą wodę, drożdże cukier i oliwę. Odstawić na 10-15 minut, aż drożdże zaczną pracować(...)pokrojone w plastry mozzarellę i figi. Oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na kilka minut do podrośnięcia. Piec na rozgrzanym kamieniu do pizzy albo na nagrzanej blaszce od piekarnika przez 20-25 minut, aż ciasto się zarumieni, a ser roztopi. Gorącą pizzę udekorować plastrami szynki, rukolą i skropić octem balsamicznym. Pizza z figami i szynką szwarcwaldzką By Published: Total time: Calories

Pieguskowa Kuchnia
Torta di patate-Szwajcarska zapiekanka po mojemu 173

jaka dobra?  Ziemniaki pochłonęły tłuszcz z masełka i szynki prosciutto, a sery się ciągną i ciągną.  Można dać się ponieść wyobraźni i modyfikować ją w zależności od swoich ulubionych smaków, ja dałam młodziutką cukinię ze swojego ogródka, zjedzą i dzieci i dorośli, najlepiej podawać ją prosto z pieca w niewielkich ceramicznych naczyniach do zapiekania jak u mnie , jedna

Wanilia i Kardamon
Galaretkowe jajka 226

sprawiły, że zaniedbałam odrobinę bloga :) Dlatego teraz szybciutko nadrabiam zaległości ! Pomiędzy pieczeniem mazurków a dekorowaniem babeczek przygotowałam te oto galaretkowe jajka! Idealne na Święta Wielkanocne, gdyż skorupki po jajkach - które wykorzystywałam do wypieków idealnie nadały się jako formy na galaretki. Składniki: 10 skorupek po jajkach 4 plasterki szynki konserwowej kawałek czerwonej papryki groszek konserwowy kukurydza konserwowa czarne oliwki natka zielonej

Taste Therapy
Bezglutenowa lazania z cukiniowym makaronem i mięsem mielonym 147

Uwaga: podczas pieczenia cukinia puści dużą ilość soku. Jeżeli chcecie tego uniknąć to wystarczy godzinę przed pieczeniem lazanii, plasterki cukinii posypać solą i odstawić do puszczenia soku. Składniki na porcję dla 3-4 osób: 0,5 kg mięsa mielonego (np. z szynki) 2-3 młode cukinie (wagowo około 0,6 kg) 1 puszka pokrojonych pomidorów 1 cebula starty(...)oraz plastry z cukinii (1/3). Delikatnie je posolić. Następnie wyłożyć resztę farszu, dodać starty ser (1/4) i na to ułożyć plasterki z cukinii. Wierzch dania posypać startym serem. Lazanię piec pod przykryciem około 50 minut w 180°C (ewentualnie pod koniec pieczenia zdjąć pokrywkę, aby przyrumienić wierzch dania). Przed podaniem ozdobić listkami świeżej bazylii. Podsmażanie mięsa, warzyw i przygotowywania makaronu

Ugotować
Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie 255

mikimama z bloga Czerwień i błękit Przystawki: Konfitura z czerwonej cebuli  - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Pomidorki faszerowane pastą z tuńczyka - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Roladki z pieczonej papryki z mozzarellą - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Sardine gratinate al forno - przepis z bloga Da leccarsi  le dita ... Szaszłyki po włosku czyli bruschetta na patyku - Małgorzata(...)Zdrowe Insalata di rucola e fichi con prosciutto - sałatka z rukoli, fig i szynki parmeńskiej - Alastor z bloga Kuchnia z wyrakiem Śniadanie a'la Caprese - deliszys z bloga Życie smaczniejsze od zaraz Zupy: Acquacotta – woda gotowana  - Agnieszka z bloga Czerwona fasola Czerwony krem z pieczonych warzyw  - przepis z bloga Definicja smaku Krem z pomidorów ze świeżą

Chilli Czosnek i Oliwa
Mini tarty z jajecznicą 167

papieru do pieczenia i obciążamy, by się równomiernie piekły. Wkładamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 200st C, następnie usuwamy obciążenie i podpiekamy jeszcze ok 15 minut. 2. W tym czasie na roztopionym maśle smażymy jajecznicę z dodatkiem posiekanego szczypiorku oraz przypraw. Gotową napełniamy tartinki i podajemy z przygotowanymi warzywami, szynka oraz serem.  Dodatki do naszych tartinek oraz

Kuchnia w czekoladzie
POLĘDWICA DŁUGODOJRZEWAJĄCA 169

Polędwica długodojrzewająca to surowa, suszona wędlina, przygotowana na wzór włoskiej szynki Prosciutto czy hiszpańskiej szynki Serrano. Rożnica w wykonaniu jest taka, że ta nasza domowa wędlina

Kuchnia MagdaLeny
Drozdzowe buleczki z szynka 130

Bardzo lubię piec wytrawne drożdżowe bułeczki. Piec i oczywiście jeść. Robię je głównie gdy za oknem powoli zaczyna się robić ciepło. Są bardzo fajnym pomysłem, który urozmaici menu imprez organizowanych na świeżym powietrzu i nie tylko. Tym razem jako farsz wykorzystałam fetę i szynkę. To pyszny duet, który zawsze się sprawdza. I aby nadać mu nieco orientalnej(...)wierzchu układamy plasterki szynki i pokruszoną fetę. Wszystko posypujemy posiekaną tajską bazylią. Ciasto składamy na pół, czyli część ciasta bez farszu nakładamy na lewą stronę ciasta. Ciasto lekko przyciskamy i ostrym nożem kroimy na paski o szerokości 1 cm. Paski delikatnie zwijamy w rulon i końcówkę zawijamy pod spód. Bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy

Kulinarne przygody Gatity
Faszerowane zwijki mielone 110

Doskonała propozycja na obiad. Niewiele potrzeba wysiłku, aby je przygotować, a obiad będzie inny i smaczny. Składniki: 500 g mielonego z szynki lub łopatki 150 g kapusty kiszonej 1 jajko 2 łyżeczki musztardy chrzanowej 1 ząbek czosnku Pieprz czarny grubo mielony Sól Papryka słodka mielona Kurkuma Bazylia Gorczyca Ogórki kiszone Cebula Wykonanie: Cebulę oraz ogórki kiszone pokroić w podłużne paski(...)przez 45 – 50 minut. W razie konieczności, podczas pieczenia, można troszkę podlać wodą, aby klopsy się nie przypaliły. Podawać wg uznania. Proponuję surówkę: http://www.przepisybabci.com.pl/recipe/surowka-weselna-z-kiszonej-kapusty/ Smacznego!!! Faszerowane zwijki mielone Dania Dania obiadowe Kuchnia Polska Porcje 5 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 50 minut Składniki 500 g mielonego z szynki lub łopatki 150 g kapusty kiszonej 1 jajko

Przepisy Babci
Wytrawne zapiekane naleśniki z szynką i groszkiem 134

Szynkę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i wrzucamy pokrojoną szynkę. Obsmażamy na złocisto, po czym dodajemy mrożony groszek. Wszystko jeszcze razem smażymy, aż groszek lekko zmięknie – maksymalnie 5 minut, często mieszając. Ściągamy z ognia do ostygnięcia.   W międzyczasie pieczemy naleśniki – na mocno rozgrzaną patelnię wylewamy porcję ciasta – mniej więcej połowę chochelki(...)kremowego, gęstego sosu. Ściągamy z ognia. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Dodajemy ser i mieszamy do rozpuszczenia.   Do miski przekładamy serek twarogowy, dodajemy jajko oraz podsmażoną szynkę z groszkiem – część szynki z groszkiem możemy zostawiać, aby posypać danie z wierzchu, będzie sugerowało czego możemy spodziewać się w środku Pęczek koperku drobno siekamy i także dodajemy

Smaczna Strona
Sałatka szwajcarska 135

kurczakiem, kukurydzą i winogronami Sałatka z fasolką szparagową Sałatka z zielonym kuskus i mozzarellą Sałatka z pieczonych buraków z fetą Młode ziemniaki w sosie jogurtowo-czosnkowym Sałatka szwajcarska Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 200 g żółtego sera 200 g szynki konserwowej 4 konserwowe ogórki sól pieprz sok z 1/2 cytryny 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki

Kulinarne przygody Gatity
Lasagne na naleśnikach 59

Przygotowuje się je ze specjalnego makaronu do lasagne. Dodatek stanowi mięso mielone oraz inne ulubione składniki. Aby nieco odejść od tradycji postanowiłam przygotować lasagne na naleśnikach z dodatkiem szynki, sera żółtego oraz sosu beszamelowego i pomidorowego. Lasagne na naleśnikach smakuje równie świetnie, jak tradycyjna lasagne z makaronem. Jest bardzo łatwa i przede wszystkim tania w przygotowaniu. Może posłużyć jako(...)wielkości naczynia żaroodpornego. Warstwy w naczyniu żaroodpornym układać następująca (wymiary naczynia 12×12): naleśnik, sos pomidorowy, szynka (u mnie 2 plastry), ser żółty (u mnie plasterek), sos beszamelowy. Wykonałam 4 takie warstwy. Ostatnią przykryłam naleśnikiem oraz serem żółtym. Piec 20 minut w 180 stopniach. Artykuł Lasagne na naleśnikach pochodzi z serwisu alledobre.pl

Alle Dobre!

Proponowane wyszukiwania