ZASTOSOWANIE SZPARAGÓW: Szparagi można przygotować na wiele sposobów: gotowane we wodzie, pieczone w folii aluminiowej, ugotowane a potem smażone na maśle lub gotowane worku do pieczenia oraz na parze. Mogą być serwowane same lub z dodatkiem sosów – świetnie smakują z sosem holenderskim lub zapiekane w szynce parmeńskiej. Mogą być przygotowane w formie kremów i zup lub stanowić dodatek
Ostra na Słodkowystudzenia. Cisto rozkładamy, posypujemy wołowiną, z jednej, dłuższej strony zostawiamy pasek długości 2 centymetrów. Na wołowinie układamy szynkę i ser. Zwijamy delikatnie w rulon, zostawiony margines smarujemy jajkiem. Tniemy na 2-centymetrowe kawałki. Okładamy na papierze do pieczenia i wkładamy do piekarnika na 10 minut w temperaturze 180 stopni góra - dół. Wyciągamy z piekarnika, smarujemy jajkiem po całej
BaRepasposmarowanej oliwą blaszce. Ciasto posmarować sosem pomidorowym, wyłożyć podduszone pieczarki z cebulką , porozkładać kawałeczki szynki, plastry pomidora i listki bazylii. Po wierzchu posypać startym zółtym serem. Piekarnik nagrzać do temperatury 160℃ i wstawić pizzę. Piec przez około 20-25 minut, aż spód będzie upieczony, a ser się rozpuści. Wyjąć pizzę z piekarnika
Gosia gotujewydrążamy jej środek. W środku wydrążonej bułki rozsmarowujemy 1 łyżeczkę masła, nakładamy pieczarek z cebulką, dodajemy pokroją w kostkę szynkę i wbijamy jajko. Wierzch posypujemy szczyptą soli i pieprzu. Tak przygotowaną bułkę umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180C i pieczemy przez ok. 15 minut (wszystko zależy jak mocno lubicie mieć ścięte jajko). Ok. 5 minut przed wyciągnięciem bułki wierzch posypujemy
Emcia Pichcisolą i pieprzem, na każdej roladce układamy kawałek koziego sera, odrobinę posiekanych pistacji i zawijamy. Roladki układamy na plasterku szynki parmeńskiej i ponownie zawijamy. Tak samo robimy z pozostałymi składnikami. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek, układamy roladki i pieczemy przez 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni, obracając co 10 minut. o upieczeniu odstawiamy na moment roladki
Mango Papajatarty, nakłuć widelcem i posypać większością sera. 3. Na serze ułożyć cienkie plastry cukinii, paski papryki i paski szynki szynki. Posypać pieprzem. 4. Jajka połączyć ze śmietaną, resztą sera i koperkiem. 5. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piec 45-50 minut
Pasja Smakuoczyścić, podzielić na 8 części. Każdą z nich doprawić solą, pieprzem, ziołami i chili i zawinąć w plaster szynki. Cebulę pokroić w piórka, a paprykę w paski. Mięso ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i posypać cebulą i papryką. Piec w piekarniku przez ok. 25 min. w temp. 180 st.C
Pasja SmakuZapraszam na pyszną pieczeń z papryką i marchewką. Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Polecam gorąco!!! SKŁADNIKI: 80 dag boczku surowego bez kości, 80 dag szynki wieprzowej bez kości, 1 papryka czerwona, 2 marchewki, 2 cebule, 4 jajka, 5 łyżek bułki tartej, 1 łyżka papryki słodkiej mielonej, 2 łyżeczki przyprawy do boczku RAFEX, 2 łyżeczki czosnku(...)zmielonego mięsa dodaję jajka, bułkę tartą oraz przyprawy. Dokładnie mieszam masę, aby wszystkie składniki się połączyły. 3. Masę mięsną przekładam na blaszkę (wymiary 11cm x 35cm), wyłożoną papierem do pieczenia. Wyrównuję. Piekę około 2 godzin w temperaturze 180 stopni. Pieczeń doprawiłam do smaku przyprawami firmy RAFEX . Dzięki tym przyprawom pieczeń doskonale smakowała i była bardzo aromatyczna. Serdecznie zapraszam do sklepu
Tradycyjna kuchnia Kasibyć zwykła papryka -szczypiorek -brokuł ugotowany na parze -oliwa z oliwek, sól -szynka Dodatki komponujecie sami według potrzeb kubków smakowych. Z pozostałego ciasta wałkujecie placek, kroicie w długie paski i ściskacie co ok.centymetr, powstanie pasek kokardkowy. Przykrywacie pizzę i lekko dociskacie. Smarujemy oliwą z oliwek kokardki i pieczemy w 210 stopniach około 15-20 minut. Pizzę podałam z rybcią obsmażoną
Z Kuchni Do KuchniDynia piżmowa pochodzi z Ameryki Środkowej. W Polsce jest uprawiana dość rzadko, ale można ją spotkać. Smakiem różni się nieco od dyni zwyczajnej. Mi najbardziej smakuje pieczona w piekarniku - miąższ robi się wtedy miękki, nieco maślany. Po przekrojeniu na pół i usunięciu nasion, w dyni powstanie miejsce na farsz. Ja zrobiłem go z cebuli i imbiru. Składniki(...)plasterki szynki parmeńskiej 2 żółtka nieco tartego parmezanu sól i pieprz Sposób przygotowania: Dynię przekroić na pół i usunąć z niej nasiona. Ostrym nożem naciąć miąższ dyni w kratkę, uważając, by nie przebić skórki. W nacięcia powtykać pocięty w plasterki czosnek. Na wierzch wyłożyć cienkie plasterki masła, posolić, popieprzyć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza. Piec
W SMAKCzas Gotowania: 18 min Otwieranie Garnka: Szybkie Porcji: 4 lub wedle uznania JEŚLI POWYŻSZE WSKAZÓWKI NIC CI NIE MÓWIĄ, ZAPRASZAM TUTAJ Składniki 2 łyżki sosu pomidorowego z pieczoną cebulą lub więcej 4 ziemniaki o wielkości 230 g - 240 g/szt, nie obieraj, każdy wyszoruj szczoteczką do warzyw. Wybierz ziemniaki takie, aby po położeniu nie przechylały się(...)przypada 1 jajko) 2 plasterki dowolnej suszonej szynki lub boczku świeża szałwia lub inne zioło, drobno posiekaj 1 szalotka, pokrój na ćwiartki i upiecz jak do rosołu sól morska drobno mielona czarny pieprz świeżo mielony troszkę roztopionego masła Przygotowanie przygotuj sos pomidorowy wg przepisu Sos pomidorowy ze świeżych pomidorów z pieczoną cebulą ułóż każdy ziemniak poziomo i zetnij wierzchołek
Szybko Szybkowarschabu. Bałam się, że będzie sucha. Schab był dość tłusty, dlatego postanowiłam, wykorzystać go do pieczeni. To był strzał w dziesiątkę. Szkoda, że nie mogę Wam przez ekran, przekazać zapachu :) Składniki: 0,5 kg. schabu (powinien być tłuściejszy) 0,5 kg. szynki 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli peklowej 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/3 łyżeczki pieprzu ziołowego pieprz, sól(...)bułkę tartą. Dobrze wymieszać i chwilę wyrobić ręką. Tak przygotowane mięso, przełożyć do keksówki, wyłożonej folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Wierzch przykryć folią aluminiową i piec 40 minut. Po tym czasie, odkryć mięso i piec jeszcze 20-30 minut
Agusiowe smakołykimoim domu rodzinnym ta pieczeń była obowiązkowa na każdą Wielkanoc. Nie było osoby, która by się nią nie zajadała. Aromatyczna, z pięknym jajecznym oczkiem pozostawiała w tyle nie jedną szynkę... Do tego robi się ją szybko w porównaniu do innych wędlin domowych. Zachęcam Was więc do przygotowania jej na tegoroczne święta. SKŁADNIKI ok. 1,5 kg mięsa wieprzowego (np. łopatka(...)oleju. Następnie mielimy w maszynce mięso, odciśnięte z wody bułki i cebule, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy surowe jajka i wyrabiamy masę jak na kotlety. Foremkę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy tłuszczem (dno i boki) i posypujemy bułką tartą. Wkładamy 1/3 masy, a na niej układamy rzędem, jedno za drugim obrane jajka na twardo. Po bokach jajek i na wierzchu
Czary - gary w kuchniwierzch trafił żółty ser oraz cienka warstwa bułki tartej. Piekłam około 35 minut w 190 stopniach. Na ostatnie 10 minut włączyłam górną grzałkę z funkcją grilla by ładnie przypiec wierzch dania. Świetnie smakuje zarówno na ciepło i jako zimna przekąska. Równie pysznie smakować będzie bez szynki, jeśli wolicie wersję bezmięsną. Pichceniomaniowe niebo w gębie
Pichceniomanianakłujcie widelcem w kilku miejscach i zawińcie dokładnie w folię. Włóżcie do piekarnika i pieczcie, aż zmiękną- u nas trwało to ok 40 minut. Upieczone bataty pokrójcie w dowolne kawałki, ułóżcie na talerzu lub w misce. Mozzarellę porwijcie na kawałki i wrzućcie na bataty, podobnie szynkę parmeńską. Z papryczki chili wyciągnijcie ziarenka i pokrójcie ją na drobne kawałki, dymkę posiekajcie
OliveandThyme