pieczona ryba - 4000 przepisów (strona:204/267)

Rolada z wędzonym łososiem i szpinakiem 271

Rolada z wędzonym łososiem i szpinakiem to danie które zaspokoi duży głód. Ciasto francuskie, wędzony łosoś i spora porcja ciągnącego się sera to jest to co

Pieguskowa Kuchnia
Dorsz z warzywami w rzymskim garnku 324

Dania przyrządzone w tajinie lub rzymskim garnku są bardzo zdrowe, ponieważ zachowują wszystkie witaminy zawarte w składnikach, których używamy do gotowania. Kilka, niewiele, dań z tajina

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
3 pomysły na marynatę do skrzydełek (z piekarnika lub grilla) 194

nagrzanym do 200 stopni, po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 180-170 stopni i pieczemy jeszcze około 30 minut. Skrzydełka można przykryć folią aluminiową, którą należy zdjąć pod koniec pieczenia. Smacznego Marynata nr 2: Składniki: około 12-14 skrzydełek 5 łyżek miodu 2 łyżki ostrej musztardy 3 łyżki keczupu 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka ostrej papryki(...)swój smak i wartości odżywcze; pakowanie próżniowe pomaga lepiej planować zakupy i nimi zarządzać, a tym samym pozwala na oszczędności; pakować można niemal wszystko – owoce, warzywa, sery, mięsa, wędliny, ryby, gotowe dania itd. nie wyrzucamy już jedzenia; dokupując dodatkowe akcesoria możemy skrócić czas marynowania mięsa. Gdzie można kupić dobrej jakości zgrzewarkę próżniową i dodatkowe akcesoria, jak wspomniany pojemnik do próżniowego

Słodkie okruszki
Fasolka szparagowa z masłem, czosnkiem i koperkiem 193

naszykowana, zapieczona w maśle z czosnkiem i koperkiem fasolka szparagowa, sprawdzi się zarówno jako samodzielne danie obiadowe ale też jako dodatek – do piersi z kurczaka czy do ryb. W ten sam sposób można podać zielone i białe szparagi, fasolnik chiński, zapiec ładne, wąskie młode pory, salsefię, skorzonerę oraz… bób! Poza sezonem warto wybrać warzywa mrożone – i fasolka, i bób smaku(...)góra-dół, bez termoobiegu. Wstawiamy naczynie z fasolką na środkową półkę piekarnika na 15 minut (w wypadku fasolki mrożonej na 20). Po 15 minutach wbijamy na wierzch jajka i pieczemy całość do momentu aż białka się zetną, a żółtka dalej pozostaną płynne – około 5-6 minut. Podajemy fasolkę od razu po wyjęciu z piekarnika, gorącą. Dla mnie całość to pełne

Karo in the Kitchen
Europejski Festiwal Smaku - warsztaty kulinarne nad Bystrzycą dla mieszkańców Lublina 190

rosole ; ) Tak rybę trzymamy w wodzie ok. 15-20 minut. Po tym czasie wyciągamy, studzimy i otwieramy z folii, zioła i kawałki cytryny wyrzucamy. Małym widelczykiem ściągamy skórę z ryby , a następnie o ddzielamy bardzo dokładnie mięso od ości - zaczynając od grzbietu po brzuch, wzdłuż ości. Zachowując ostrożność powinniśmy otrzymać duże płaty mięsa, które później będziemy porcjować dłońmi. Warto dokładnie(...)Spotkałem się z przepisami, w których to używano drożdży i smażono placki na patelni z olejem! Wg mnie podpłomyki to takie szybkie chlebki, które wrzucało się na płytę studzonego pieca w kuchni. Placki te nie potrzebują wysokiej temperatury aby urosły. Im szybciej wyrobimy ciasto, tym podpłomyk jest lżejszy, niezbity i puszysty, łatwo się go rwie w dłoniach. Ja wyrabiam ciasto

Right Behind The Kitchen
Cukinia faszerowana tuńczykiem i ricottą FIT 126

Cukinia dość często pojawia się w mojej kuchni. Uwielbiam ją w daniach, gdzie gra pierwsze skrzypce i tam, gdzie stanowi jedynie dodatek. Przepisy na wiele dań

Be Fit Be Strong
Rolada szpinakowa z łososiem wędzonym 194

Rolada szpinakowa z łososiem wędzonym Rolada szpinakowa z łososiem wędzonym gości w naszej kuchni co jakiś czas.  Jest jednym z naszych ulubionych lekkich dań. Znakomicie

Kuchnia na wzgórzu
SZPARAGI Z SZYNKĄ ZAPIEKANE POD SEREM ŻÓŁTYM. Oraz jak ugotować szparagi. 222

Karmel-itka zbyt wiele ogląda programów kulinarnych! Ciągle i ciągle myśli, co ugotować, jak to podać, z czym co połączyć...Zamiast skupiać się na nauce, zamiast

W kuchni Karmel-itki
Ziemniaki pieczone z wędzoną makrelą 162

Smaczne danie z niedużej ilości składników. Tak upieczone ziemniaki są całkiem sycące. Podałam je z sałatką z cykorii klik . To dobry obiad na chłodne dni, które

Stare Gary
Tarta z łososiem i pomidorami 183

W weekend zawsze robię takie dania, które od razu mogę podać na stół bez odgrzewania. Stwierdziłam, że dawno nie robiłam tarty wytrawnej, a ponieważ bardzo lubimy

O kuchni z uczuciem
Duszki. SERNIK Z CZEKOLADĄ TOFFIE. 231

Czasami przychodzą takie małe Duszki. Wiercą się w głowie, kręcą i mącą myśli,podsuwając to, co uważają za stosowne. Hm, a niekoniecznie jest.Czasami stworki te namawiają

W kuchni Karmel-itki
C - Rolada szpinakowa z łososiem 259

Do zrobienia tej rolady zbierałam się 3 lata.... Wydawała mi się zbyt skomplikowanym wyzwaniem -teraz już wiem, że się myliłam! Wypróbowałam przepis niespełna miesiąc temu

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Crème brûlée z cynamonem 190

Crème brûlée to chyba jeden z popularniejszych francuskich deserów. Dość prosty w przygotowaniu, zawsze robi furorę na rodzinnych uroczystościach czy podczas kolacji z przyjaciółmi. Obłędnie smakuje

W kuchni Karmel-itki
Dip z mango i sosu sojowego Ponzu z frytkami z batata – przepis z warsztatów Kikkoman 152

witamin i minerałów a dzięki bogatszemu smakowi możemy dodać go mniej. Do czego możemy dodać sosu sojowego? To doskonała gotowa przyprawa lub składnik sosu do sałatek, dań z warzyw, ryb (i nie mam na myśli tylko sushi) czy grillowanego mięsa. I nie tylko w daniach kuchni azjatyckiej. Pysznie podkreśla też desery z czekoladą, sosy i makarony.   Ciekawa była też(...)dipem z mango i sosu sojowego   Bataty pokroić w słupki i przełożyć do miski z olejem i przyprawami. Dokładnie wymieszać, żeby dokładnie się obtoczyły w oleju i piec ok 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. W tym czasie zmiksować mango z sosem sojowym i pieprzem. Kiedy frytki się zarumienią wystarczy podać je z dipem z mango. Artykuł

Ugotowane pozamiatane
Łosoś w porowych papilotach z puree limonkowym z miętą. 208

Kolejny tydzień pracy rozpoczęty. Po weekendzie pełnym wrażeń i wariacji kulinarnych nadszedł poniedziałek.Na plus z pewnością można zapisać fakt, że mój pierworodny nie poznał mnie

BaRepas