pieczona ryba - 4000 przepisów (strona:212/267)

TIRAMISU Z MALINAMI. 203

Uśmiechnął się, pogłaskał po ręce, po czym zniknął za zakrętem. A ona sama z walizką w ręku, czeka na autobus, na opustoszałym przystanku. Deszcz maskuje jej

W kuchni Karmel-itki
Wędzona makrela w cieście francuskim 222

Po najwspanialszych przygodach i mrożących krew w żyłach ekscesach, elektryzujących spotkaniach i imprezach do rana, słodyczach wszelakich i najlepszym winie przychodzi w końcu taki czas, kiedy

GRUBY WAŁEK
Zapiekanka z pstrąga wędzonego i ziemniaków 179

Dobre obiadowe danie. Można przygotować wcześniej, a potem tylko wstawić do piekarnika i upiec.składniki1 wędzony pstrąg800 g - 1000 g ziemniaków2 cebule200 g śmietany (30% lub

Stare Gary
Z dalekich wypraw #6 Pora na krem! Gotuje się akcja 212

Dziś się to zmieni! Serwuję bowiem (podobno) typowo norweski krem. Bardzo łatwy w wykonaniu. Zastanawiam się tylko czy on taki norweski przez tego łososia czy przez pora. Bo ryba, fakt, tutejsza, ale warzywa i tak mają w większości z importu. Więc jak to z tą zupą jest? Sama nie wiem. Ale pyszna wyszła!Tym postem chciałam Was serdecznie zachęcić(...)czyli kolejne 15min.). Lekko wystudziłam, dodałam jogurt i całość zblendowałam. Krem doprawiłam solą do smaku, dodałam gałkę muszkatołową.   Łososia podpiekłam w folii ok. 15min. Krem serwowałam z kawałkami pieczonego łososia oprószony zmielonym pieprzem. Bagietka z masłem czosnkowym też jest mile widziana ;) Nie zapomnijcie o banerku ;) Kod należy skopiować i wstawić na swoją stronę. <a href="http://durszlak.pl

bastalena
Dziesięć zdrowych produktów żywnościowych. 118

Istnieją grupy produktów spożywczych i żywieniowych, które bezwzględnie powinny gościć na naszych talerzach. Są podstawą każdej zbilansowanej diety i podstawą zdrowego żywienia. Przygotowaliśmy dla naszych czytelników

ProstePesto.pl
Pizza z tuńczykiem na kaszy jaglanej 214

Pizza z gęstym sosem pomidorowym, tuńczykiem, oliwkami i mozzarellą. Zamiast tradycyjnego spodu na cieście drożdżowym, znalazła się kasza jaglana. Dzięki czemu pizza stała się znacznie lżejsza

https:KKuchniaMniam
Kalmary z olivadą (pastą z czarnych oliwek) 179

Po małej przerwie zapraszam na podróż w regiony śródziemnomorskie. Kalmary, wciąż mało doceniane, są rewelacyjnym źródłem białka i mikroelementów, m.in. takich jak witaminy z grupy B

Zielona Kuchnia
"MUSZTARDA" Z JABŁEK. 209

Jesień już jest. Za oknem widać, że nie tylko ta kalendarzowa. Szaro, buro, mokro, a słonko wychodzi tylko na chwilę,by znów móc skryć się za

W kuchni Karmel-itki
Aromatyczny Ramen 122

aromatycznego rosołu, makaronu i całej gamy dodatków, w zależności od receptury. Do Japonii przywędrował z Chin i mimo, że różni się od tradycyjnych japońskich zup, które bazują na rybach, zakorzenił się bardzo w kulturze tego kraju. W naszych stronach Ramen kojarzony jest już bardziej z zupkami z paczki i anime, ale pokażę Wam, że w prosty sposób możecie przygotować(...)gotujemy ramen na niskiej mocy przez ok. 1,5-2h. Wywar odstawiamy do wystygnięcia. Następnie odcedzamy z niego kości i warzywa, a łopatkę przekładamy na blachę i pieczemy w 180° przez ok. 15-20 minut, by zyskała złoty kolor. Ramen stawiamy na ogniu i ponownie gotujemy. Kiedy wywar zacznie wrzeć dodajemy sos sojowy, sake oraz oraz olej sezamowy. Mieszamy

Mostek w kuchni
Empanadas z tuńczykiem - przekąska na imprezę. 376

Dzień dobry, Dziś przygotowałam dla Was przepis na empanadas, czyli rodzaj chrupiących pierogów z nadzieniem z tuńczyka i pomidorów. Takiego pieroga można śmiało wziąć do ręki

Chilli Czosnek i Oliwa
Pasztet cielęcy 228

Pasztety dotarły do nas z kuchni francuskiej. Pate przygotowywany ze zmielonego mięsa, warzyw, ryb, grzybów czy sera królował tam na stołach od XVII wieku, choć są dowody że już starożytni Rzymianie jadali dość podobne potrawy. Mimo tego to Francuzi cieszą się najbardziej kulinarną sławą pasztetową. Do wyrobu tradycyjnego pasztetu polskiego potrzeba kilka gatunków mięsa - najczęściej drób, wieprzowina, wołowina, królik, dodatkowo(...)boczkiem, grzybami i odciśniętymi bułkami; wbić do masy jajka i wyrobić gładką masę, przyprawić w razie potrzeby; przełożyć do formy, zrobić na wierzchu wzorek widelcem (opcjonalnie) i piec 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180C. smacznego:) podaję go z chrzanem lub ćwikłą i marynowanymi warzywami, np. ogórkami czy papryką. Przepis na pasztet lekko zmodyfikowany pochodzi z Wielkiej Encyklopedii

Zasmakuj Kuchni
Placuszki gryczane z łososiem i szpinakiem 229

Co robimy z kaszą, która zostanie z obiadu? Placuszki <jupi> :D dodatki do placków możecie dobrać przeróżne. U mnie z łososiem i szpinakiem. 

Bon Appetit Małgorzaty
TORT KAWOWY Z WIŚNIAMI. 173

Każdy o czymś marzy. Są marzenia duże i małe, skromne i śmiałe, przyziemne, spełniane i te nie do spełnienia. I ja marzę, zatapiam się w krainie

W kuchni Karmel-itki
Świąteczna zapiekanka z purée orzechowym i szpinakiem! 371

temat gustów i smaków się nie dyskutuje. W moim przypadku wygląda to tak: siostra nie przepada za rybami (acz miała już swoją pierwszą przygodę z łososiem!), Luby z kolei nie za bardzo lubi grzyby (acz kapusta z suszonymi podgrzybkami przypadła mu do gustu). Wymyśliłam więc pyszną zapiekankę z kurczakiem, mało świątecznym szpinakiem i gwoździem programu: purée pieczarkowo-orzechowym :) Pieczarki były(...)purée dodajemy orzechy, solimy, pieprzymy i mieszamy.Nastawiamy piekarnik na 180'C.Na dno naczynia wykładamy purée, szpinak, następnie 3-4 plastry mozarelli i ugotowanego kurczaka, którego również przykrywamy mozarellą. Pieczemy przez ok. 15 minut. Na końcu zwiększamy temperaturę do 200'C i pieczemy przez 10minut. My uwielbiamy taką chrupiącą mozarellę ;)Dziś sprawdziłam ten przepis, a Naczelny zachwycał się orzechowym purée

Kitchens Alphabet

Proponowane wyszukiwania