Składniki:170 g mąki pszennej100 ml ciepłej wody2 łyżeczki suszonych drożdży1 łyżka oliwy z oliwekpół łyżeczki cukruszczypta solipuszka tuńczyka w sosie własnym1 kulka mozarellikukurydzabiała cebulkana sos
wyzwania kuchenneZostałam zaproszona do ciekawego i inspirującego przedsięwzięcia. Chodzi o stworzenie przepisu inspirowanego tradycyjną kuchniąMałopolski, ale to nie wystarcza. Trzeba w umiejętny sposób "przemycić" motyw korala małopolskiego
W kuchni Karmel-itkiSkładniki 4 duże ziemniaki ok 800 g łososia (2 duże filety) 200 g łososia wędzonego 400 ml śmietanki 30% 3 ząbki czosnku ostra papryka
OliveandThymeUwielbiam ciasto ptysiowe! Przygotowuję z niego nie tylko pyszne Eklerki, karpatki , profiterolki , ale też wytrawne ptysie. Dziś, właśnie na takie mam dla Was przepis! Delikatne, chrupiące
Ostra na SłodkoGotuj w zdrowym stylu! Zdrowe, smaczne, aromatyczne, w przepięknych jasno zielonych muszlach małże nowozelandzkie podane w ostrym sosie limonkowym, z dodatkiem aromatycznej mięty, serwowane na złotych
SMYKWKUCHNIIdealna przystawka na imprezę. Śledź w tej postaci smakuje cudownie. Za każdym razem znika ze stołu jako pierwsza:) Przepis pochodzi z książki “Z miłości do
CoolinarniePLSkładniki:na ciasto: 200 g mąki pszennej 20 g drożdży świeżych
wyzwania kuchennefasolką i kaszą Deser: pieczone jabłko cynamonowe z orzechami (znacie je w poprzedniego tygodnia) Kolacja: zupa krem z zielonego groszku i fasoli Dzień drugi : Śniadanie: kanapki z hummusem i jajkiem na twardo II Śniadanie: ziemniaczana sałatka z poprzedniego dnia Obiad: tacosy z kurczakiem i guacamole Deser: pieczone jabłko cynamonowe z orzechami(...)NAPOJE (soki, mleka roślinne) – 7,42 zł PIECZYWO – 6,41 zł NABIAŁ (u mnie głównie jajka i sery) – 5,45 zł MIĘSO – 8,6 zł RYBY I OWOCE MORZA 5,59 zł POZOSTAŁE (np. mleczko kokosowe w puszce, dżemy, sosy, pesto, czekolada gorzka, miód lub syropy) – 8,24 zł Procentowy rozkład wydatków na poszczególne
Powiedz dietom nieŚwięta tuż, tuż.. Już prawie za tydzień będziemy zasiadać do stołu w rodzinnym gronie i zajadać się smakołykami. Jednym z nich, który najszybciej znika ze
Be Fit Be StrongSkładniki: ziemniaki 1,2 kg, przyprawa do ziemniaków 1 łyżka, olej rzepakowy 1 łyżka, złote paluszki rybne Frosta 450 gram sos jogurtowy - w opisie te pyszne
W Mojej Kuchni LubięGrillowana ośmiornica to moje kulinarne wspomnienie z greckich wakacji. Za oknem mamy lato i znowu zapachniało mi Grecją, a ponieważ w najbliższym czasie się tam
Kulinarne przygody Gatityjedzenia tej szlachetnej ryby (oraz oczywiście wszystkich innych ryb!). Wszystko zostało już powiedziane i napisane. Ale według mnie to właśnie łosoś ma najwspanialsze walory smakowe ze wszystkich ryb, jakie jadłam. To moja ostatnia inspiracja: Łosoś w orzeźwiającym sosie limonkowo-bazyliowym 600 g łososia (filet lub dzwonka) 1 mała cytryna sól, pieprz 3 łyżki masła Sos maślano-cebulowy (do zapiekania(...)dwóch stron przez 3-4 minuty na dość silnym ogniu. Do naczynia żaroodpornego wlewam cebulowo-masłowy sosik, układam kawałki podsmażonego łososia i wstawiam do nagrzanego piekarnika, włączam funkcję "grill". Piekę ok. 10-15 minut. Wykładam na talerze, polewając kawałki łososia w połowie sosem z pieczenia. Drugą połówkę sosem limonkowo-bazyliowym. Podaję z ziemniakami z wody i sałatą z kremowym vinegrettem
Kuchnia PrezydentowejDzień dobry :-) Zapiekanki zawsze wychodzą dobre, my bardzo je lubimy, przeważnie robimy kiedy mamy do zużycia końcówki warzyw, czy innych składników lub kończy się im data
kruche babeczkiSezon na dynię w pełni, więc nie mogło jej zabraknąć także w moich przepisach – na naszym stole zagości zdrowy łosoś na parze z dyniowy puree
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Czasami z kilku prostych składników można wyczarować wyjątkowo smaczne i aromatyczne potrawy. Wędzony pstrąg otulony wykwintnym kremowym serkiem o smaku grillowanej papryki i oliwek, chrust
SzczyptaSmaQ