pieczona pierś z kurczaka - 2721 przepisów (strona:19/182)

Gyros z kurczaka 205

Podaję go wówczas najczęściej w następujących zestawach: - gyros z kurczaka, ziemniaki pieczone w piekarniku , sos czosnkowy , sałatka z ogórków kiszonych , - gyros z kurczaka, ziemniaki pieczone w piekarniku, sos  tzatziki , Składniki: cała podwójna pierś z kurczaka 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę czubata łyżeczka oregano pół czubatej łyżeczki słodkiej papryki pół czubatej łyżeczki ostrej papryki pół czubatej łyżeczki

Smak mojego domu
Soczysta pierś z kurczaka 780

moczona i pieczona była w mleku, zachowała swoją miękkość i soczystość w środku, a z zewnątrz jest chrupiąca i pięknie zarumieniona. Składniki na piersi: 2 piersi ze skórą ( moje miały razem prawie 1kg ) po pół łyżeczki soli,czerwonej słodkiej papryki mielonej, ziół prowansalskich, pieprzu 3 ząbki czosnku mleko Przygotowanie piersi: Umyte i osuszone piersi posypujemy przyprawami. Przekładamy(...)piersi ). Wkładamy mięso do lodówki, na 2 godziny. Po dwóch godzinach, piersi z połową mleka, w którym się moczyły, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika. Włączamy piekarnik na 180st. i od momentu rozgrzania, pieczemy 40 minut, przewracając je w połowie czasu pieczenia ( czas pieczenia może się różnić +/- 10 minut, w zależności od wielkości mięsa ). Artykuł Soczysta pierś

NiePieprz.pl
Roladka z piersi kurczaka faszerowana szpinakiem 197

Wypełnimy ją jakże zdrowym i pysznym szpinakiem. Zainteresowani? Jeśli tak to zapraszam do przeczytania przepisu. Czas przygotowania i ilość porcji 15 minut + 20 minut pieczenia, 4 porcje. Produkty 1 x pierś z kurczaka, 350 dag mrożonego szpinaku rozdrobnionego, 200 dag sera kolumb dojrzewający, 2 x łyżeczki masła, sól, pieprz, Przygotowanie Pierś z kurczaka umyj i podziel na cztery kotlety

Fit&Fast Kitchen
Pierś z kurczaka po hawajsku 371

podwójna pierś z kurczaka (600g) ananas u mnie świeży  6 plasterków sera żółtego pieprz, sól kardamon mielony tymianek olej  papier do pieczenia   Kurczaka dzielimy na 6 części- odcinamy polędwiczki, a dwie pozostałe piersi kroimy wzdłuż na pół. Mięso umieszczamy w misce i doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i kardamonem, dodajemy około 2 łyżki oleju i mieszamy(...)przyprawy równomiernie pokryły mięso.  Odstawiamy na 1-2 godziny. (z braku czas, ten etap można pominąć ;) Z papieru do pieczenia wycinamy taki arkusz aby po złożeniu na pół był w stanie zakryć nam całą pierś z kurczaka. Rozkładamy arkusz na blacie, śliską stroną do góry. Smarujemy niewielką ilością oleju. Układamy pierś z kurczaka na jednej połówce papieru i przykrywamy

Czerwona Porzeczka
Piersi z kurczaka nadziewane czosnkiem 261

cóż, zdjęcia się czasem zamotają tam, gdzie nie trzeba :) W każdym razie mięsko smakuje super - jest bardzo czosnkowe, aromatyczne, pyszne jako dodatek do ryżu jak i pieczonych ziemniaków. Składniki: 2 piersi z kurczaka kilka ząbków czosnku przyprawa chilli sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Piersi z kurczaka naciąć z jednej strony, lekko oprószyć solą i pieprzem. 2. Czosnek obrać, pokroić

Kuchnia domowa Ani
Kurczak z ziemniakami i bobem 173

pęczek koperku 250 g sera mascarpone olej rzepakowy ok 2 łyżki masła  sól, pieprz Przygotowanie: 1. Piersi kurczaka osuszamy, układamy na papierze do pieczenia, oprószamy solą i pieprzem, przykrywamy drugim kawałkiem papieru do pieczenia i rozbijamy wałkiem do ciasta, piersi powinny być równej grubości, a przyprawy przykleić się do mięsa, odkładamy 2. Ziemniaki myjemy, można lekko oskrobać, kroimy(...)patelni rozgrzewamy ok 3 łyżki oleju rzepakowego, smażymy piersi na dużym ogniu, ok 2-3 minuty z każdej strony, nie ruszamy mięsa w trakcie smażenia, obracamy dopiero kiedy ładnie się zrumieni, na patelnię dodajemy 2 łyżki masła, kiedy zacznie się pienić polewamy nim mięso w czasie pieczenia, przykładamy na blachę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni

Słodki Kompromis
De Volaille z masłem i czosnkiem 157

kurczaka naciąć wzdłuż. Masło wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem, posiekaną natką i przyprawami. Masę z masła włożyć w kieszonkę piersikurczaka i zawinąć szczelnie, aby masło nie wyciekło podczas pieczenia. Najpierw panierować w mące, a następnie dwa razy w jajku i bułce. Piec na dużej ilości rozgrzanego oleju(...)każdej strony na złoty kolor. Krok po kroku:   1. Przygotować kurczaka 2. Przygotować masło z przyprawami 3. Nafaszerować pierś 4. Opanierować i piec na złoty kolor Pobierz wersję do druku: Pobierz De Volaille z masłem i czosnkiem Artykuł De Volaille z masłem i czosnkiem pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Piersi z suszonymi pomidorami w prosciutto 226

serka topionego , bazylii, czosnku,owinięta w szynkę prosciutto. Lubię tak  robić wtedy piersi są bardziej soczyste i aromatyczne. Jako dodatek świetnie pasują pieczone ziemniaczki, makaron, kasza, ryż i ulubiona surówka. Składniki: 2 piersi z kurczaka (mniejsze) 6-8 suszonych pomidorów w oleju 1 serek topiony z ziołami 25g 5 listków bazylii 1 ząbek czosnku 4 plastry szynki prosciutto

Ala piecze i gotuje
Tarta z kurczakiem, szpinakiem i pieczarkami 299

masła -1 jajko -szczypta soli -zimna woda Farsz: -opakowanie mrożonego szpinaku -200 g sera feta -100 ml śmietany 30% -1 jajko -1 łyżka masła -2 pojedyncze piersi z kurczaka -300 g pieczarek -100 g boczku wędzonego -1 cebula -2-3 ząbki czosnku -pieprz -125 g mozzarella -pomidor do dekoracji Posiekać mąkę z miękkim masłem, jajkiem i solą, dodać wody(...)ciasto, oblepić spód i boki blaszki. Nakłuć widelcem w kilku miejscach. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Piec 25 minut. Wyjąć ciasto, posmarować  roztrzepanym jajkiem i piec jeszcze 7 minut.  Pierś z kurczaka, umyć i pokroić w kostkę, następnie usmażyć na patelni z przyprawą do kurczaka. Odstawić na bok. W oddzielnej patelni na masełku udusić szpinak, dodać przeciśnięty przez

Kulinarne przemyslenia
Piramidka z kurczaka i mango z orientalną salsą 182

Bardzo ciekawa propozycja obiadowa dla dzieci: połączenie warzyw, owoców i piersi kurczaka w jednym. Soczyste i słodziutkie mango, na zmianę przekładane plasterkami pieczonego kurczaka, a na wierzchu orzeźwiająca i świeża (głownie za sprawą kolendry) salsa z ogórków, cebulki oraz soku z limonki. Całość tworzy kolorową piramidkę, która na pewno zainteresuje dzieciaki swoim wyglądem, a tym samym skłoni(...)mała czerwona cebula sok z limonki łyżka posiekanej kolendry sól 2 łyżki oleju z pestek winogron kilka kropli oleju sezamowego (można pominąć) Wykonanie: Pierś kurczaka doprawioną lekko solą i pieprzem upiec (najlepiej w rękawie do pieczenia, dzięki czemu będzie miękka i soczysta) w temperaturze 180 stopni. W międzyczasie obrać mango i pokroić w niezbyt grube plastry

MyCookBook.pl
Cheeser – serowy kotlet z piersi kurczaka 496

szklanka, tartego żółtego sera , np. gouda szklanka bułki tartej sól , biały pieprz do smaku granulowany czosnek szczypta mielonej gałki muszkatołowej ( też do smaku ) olej do smażenia 2 jajka Piersi z kurczaka delikatnie rozklepujemy , tylko trochę , tak ,żeby pozostały dość grube ( 0,5 cm ) . Doprawiamy solą , białym pieprzem , granulowanym czosnkiem , mieloną gałką ( odrobinę nie za dużo ,żeby nie zdominowała potrawy ) , odstawiamy(...)lodówki , jak zesztywnieją , łatwiej będzie smażyć – nie rozlecą się . Smażymy na rozgrzanym oleju , w dość głębokim tłuszczu . Podajemy na gorąco z pieczonymi ziemniaczkami lub frytkami . Smacznego   Post Cheeser – serowy kotlet z piersi kurczaka pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Kurczak zapiekany z pesto, pomidorami i mozzarellą 200

pieczone ziemniaczki Zaczynamy od przygotowania mięsa. Pierś z kurczaka podzielić na kotlety, z jednej piersi powinny wyjść 3. Oprószyć delikatnie solą i pieprzem i lekko przesmażyć na oliwie z oliwek, po około 2-3 minuty z każdej strony. Mięso nie musi być dobrze wysmażone, ponieważ będzie się jeszcze zapiekać. Następnie kurczaka ułożyć w naczyniu żaroodpornym i posmarować pesto, około(...)jest ser mozzarella. Kulkę odsączyć z zalewy i również pokroić na plasterki, ułożyć na pomidorach.  Całość zapiekać przez około 15-20 min w temperaturze 180 stopni. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i  surówką coleslaw

Zgrabne Gotowanie
Dietetyczna pierś z kurczaka pieczona w folii 360

minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Ponieważ musiałam coś zrobić dietetycznego na obiad, postanowiłam upiec piersi kurczaka w folii.   Przepis dla tych, którzy nie mają zbyt wiele czasu na siedzenie w kuchni, polecam :-) Szkoda, że nie kupiłam więcej tego kurczaka, bo pieczeń wyszła tak krucha i delikatna, że zniknęła w jeno popołudnie :-) Podaję przepis dla 4 osób(...)podwójne piersi kurczaka 1 łyżka suszonego majeranku Kilka listków świeżej bazylii 4 liście laurowe Pieprz, sól do smaku 1 łyżka oleju Rękaw do pieczenia Sposób wykonania: Mięso umyć,   nasmarować olejem, natrzeć solą, pieprzem i włożyć do foliowego rękawa. Przed zamknięciem rękawa posypać piersi suszonym majerankiem, pokrojoną bazylią i na wierzch położyć liście laurowe. Rękaw z mięsem zamknąć i wstawić

Na słodko lub wytrawnie
Piersi z kurczaka w sosie kurkowym 241

duże kurki przeciąć na 2 części. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozpuścić masło. Następnie przesmażyć filety z kurczaka (tylko do ścięcia mięsa!). Podsmażone piersi z kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec pod przykryciem około 15 minut w 180°C. Podpieczone piersi od razu wyjąć z naczynia żaroodpornego i lekko ostudzić (filety powinny być lekko soczyste w środku(...)czas przemieszać. Na sam koniec wsypać posiekaną, zieloną pietruszkę i całość wymieszać. Na talerze wyłożyć porcje ugotowanego ryżu, następnie sosu kurkowego i na nim ułożyć pokrojoną w paski pierś z kurczaka. Ewentualnie wierzch mięsa polać sosem. Danie od razu podawać. Od lewej strony: podsmażanie mięsa, cebuli i kurek Sos przed i po odparowaniu

Ugotować
Kurczak marynowany i pieczony w sosie chimichurri 244

Pieczony kurczak to u nas zawsze obiad na dwa dni – pierwszego dnia, świeżo po wyjęciu z pieca zjadamy udka. Piersi zostają na drugi dzień – albo do odgrzania, albo do zjedzenia na zimno, w sałatce. Kurczak marynowany i pieczony w chimichurri jest szybki, lekki, genialny w swojej prostocie i po prostu przepyszny! Duży i świeży pęczek pietruszki pozbawiamy najtwardszych(...)gładki, puszysty sos. Kurczaka oczyszczamy ze zbędnych kawałków tłuszczu. Będziemy go piec na płasko, metodą spatchcock.   Ta technika pieczenia mięsa na płasko jest szczególnie przydatna właśnie wtedy, gdy pieczemy drób. Pozwala skrócić czas pieczenia, a tym samym zachować soczyste mięso i wytworzyć na nim chrupiącą skórkę. Polega na wycięciu z mięsa całego kręgosłupa i spłaszczeniu kurczaka na poziomie mostka

Karo in the Kitchen